Geldzorgen? Praten helpt! Kom naar de Gelddialogen | De Utrechtse Internet Courant Geldzorgen? Praten helpt! Kom naar de Gelddialogen | De Utrechtse Internet Courant

Geldzorgen? Praten helpt! Kom naar de Gelddialogen

Geldzorgen? Praten helpt! Kom naar de Gelddialogen
Steeds meer Utrechters hebben zorgen over geld, moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, zelf mee te doen en hun kinderen mee te laten doen. Praten helpt! Luisteren ook! Deel daarom je ervaringen, zorgen en hoop en luister naar de verhalen van anderen! 

Steeds meer Utrechters hebben zorgen over geld, moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, zelf mee te doen en hun kinderen mee te laten doen. Praten helpt! Luisteren ook! Deel daarom je ervaringen, zorgen en hoop en luister naar de verhalen van anderen! 

Op 17 oktober was het Internationale Armoededag. Wereldwijd staan mensen en organisaties stil bij het belang van armoedebestrijding en het tegengaan van sociale uitsluiting. Samen met de Armoedecoalitie gaan we daarom van 19 september tot 4 november in gesprek over geldzorgen tijdens Gelddialogen. Om van elkaar te leren, nieuwe wegen en lichtpunten te ontdekken. Sluit je aan en doe mee! Iedereen is welkom en deelname is gratis!

Wat is een Gelddialoog?

Aan een tafel met zes tot acht personen, gaan we in gesprek over geld en alles wat daarbij komt kijken. De gesprekken worden begeleid door ervaren dialoogbegeleiders. Door onze ervaringen te delen, te luisteren naar de verhalen van anderen en onze schaamte te overwinnen, komen we verder. Je bent van harte welkom!

Welkom aan tafel!

Wil je ook in gesprek over geldzorgen? Welkom aan tafel! Via de links vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Download, deel en verspreid de flyer over Geldzorgen >>>

Praten helpt. Luisteren ook!

Luister naar verhalen van anderen, merk dat je niet de enige bent, overwin je schaamte en deel hoe je met weinig geld overleeft. Wat werkt bij jou? Wat brengt verlichting? Wat heb je daarvoor nodig? Kom aan tafel en ga in gesprek om meer voor elkaar te betekenen. Praten over je ervaringen is vaak het begin van verandering. Het lucht op en verlicht. Door over geldzorgen te praten, kun je van elkaar leren en verder komen. 

Geldzorgen? Hier kun je terecht!

In Utrecht leven ongeveer 25.000 huishoudens in armoede. Hoewel er veel regelingen en voorzieningen voor hen bestaan, valt het niet mee om snel te achterhalen welke dit zijn en waar zij recht op hebben.

Heb jij zorgen om geld en wil je weten welke hulp er voor jou voorhanden is? Op de website van de Armoedecoalitie Utrecht vind je een overzicht. Er is informatie over ontmoetingsplekken, vrije tijd, hulp en zorg, werk en opleiding, financiën, voedsel, kleding en meer, huisvesting.

 

Online Dialoog Geldzorgen

Wil je ervaren hoe het is om geldzorgen online te bespreken? Doe dan mee aan de Online Dialoog Geldzorgen op maandag 14 oktober, 19.30-21.00 uur. Bij een online dialoog zit je thuis achter je computer of met je smartphone met oortjes en microfoon. Je ziet 3-6 andere deelnemers op je scherm terwijl je met elkaar praat onder begeleiding van een gespecialiseerde gespreksbegeleider. Meld je gauw aan! Heb je vragen? Stuur een mail naar [email protected].