Je bent eruit. Deze zomer ga je op vakantie naar de bergen. Maar waar naartoe? En hoe pak je dat eigenlijk aan? Op de Bergsportdag zondag 20 januari krijg je antwoord op alle vragen over je bergvakantie. Kom naar het NBC in Nieuwegein en laat je inspireren over de mooiste wandelgebieden, spannendste klimtochten en andere avontuurlijke bergactiviteiten. Luister naar de lezingen van bekende avonturiers, alpinisten, trailrunners en sportklimmers. Bekijk, test en koop het nieuwste materiaal en doe mee aan workshops

De Bergsportdag is het grootste bergsportevenement van Nederland en wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). In het NBC in Nieuwegein krijg je advies van ervaringsdeskundigen, zoals wandeltochtleiders en gidsen. Het is de perfecte voorbereiding op je bergvakantie.

Voor bergsporters

Het evenement trekt jaarlijks meer dan 5.000 wandelaars en andere bergsportliefhebbers. Met een uitgebreid programma van lezingen, activiteiten, workshops, kennismakingslessen en sprekers heb je genoeg materiaal om je voor te bereiden op je avontuur in de bergen.

Laat je inspireren

Op de Bergsportdag vertellen verschillende lezinggevers over hun bergsportactiviteiten. Zo doet alpinist Roeland van Oss verslag over zijn topbeklimming van de Manaslu (8.156 m), vertelt klimmer Alex Megos over zijn succes, tegenslagen en de lol die hij heeft als topsporter, en kun je luisteren naar Hansjörg Auer die vertelt over zijn solobeklimmingen in de Alpen. En hoe is het om te trailrunnen in de bergen? Beroepsavonturier Jolanda Linschooten rende in 20 dagen de Haute Route dwars door de Pyreneeën, en vertelt hierover op de Bergsportdag.

Gebieden

Maar liefst 14 Europese bergregio’s hebben een stand op de beurs waar je informatie kunt krijgen over hun mooiste gebieden en trails. Loop langs bij Zwitserland, Tirol of het Stubaital en laat je inspireren over het maken van dagwandelingen, huttentochten of andere activiteiten.

Workshops

Wil je meer praktische informatie? Dan kun je meedoen aan een van de workshops, zoals kaartlezen of je rugzak inpakken, en krijg tips over fotograferen in de bergen. Je leert er alles over tochtenvoorbereiding, planning, uitrusting, wandeltechniek, weer in de bergen, gezondheid, en veiligheid wanneer je gaat bergwandelen met kinderen.

Over de NKBV

De NKBV is een vereniging met 64.000 leden die allemaal een passie met elkaar delen: de liefde voor de bergen, het hele jaar door, een leven lang. De NKBV organiseert activiteiten in berggebieden, zoals de Alpen en Pyreneeën. Maar ook dichter bij huis worden workshops, klimweekenden (o.a. in België en Duitsland), wandelingen en lezingen georganiseerd. Allemaal ondersteund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers en professionals met enorme kennis en ervaring. Lees meer op nkbv.nl.

Praktische informatie