Inspiratie: hét kerstpakket om je personeel te bedanken tijdens kerst | De Utrechtse Internet Courant Inspiratie: hét kerstpakket om je personeel te bedanken tijdens kerst | De Utrechtse Internet Courant

Inspiratie: hét kerstpakket om je personeel te bedanken tijdens kerst

Inspiratie: hét kerstpakket om je personeel te bedanken tijdens kerst
Ondertussen merken wij allemaal dat de koude winterdagen steeds dichterbij komen. Dit betekent dat de werkgevers weer hard nadenken over de beste én leukste kerstpakketten. Maar door de huidige pandemie is dit jaar als geen ander en dienen ondernemers slim te handelen

Ondertussen merken wij allemaal dat de koude winterdagen steeds dichterbij komen. Dit betekent dat de werkgevers weer hard nadenken over de beste én leukste kerstpakketten. Maar door de huidige pandemie is dit jaar als geen ander en dienen ondernemers slim te handelen

Ondanks de huidige omstandigheden wil je natuurlijk wel dat je personeel en eventuele zakenrelatie(s) een kerstpakket ter waardering ontvangen. Wij hebben een aantal kerstpakketten leveranciers, zoals Kerstpakketten Idee, gevraagd hoe je dit jaar het beste kerstpakket samenstelt.

Door de huidige maatregelen lijkt het erop dat een kerstborrel ook dit jaar niet mogelijk is. Ondanks dat er flinke maatregelen zijn toegepast én het QR-bewijs in het leven is geroepen, blijven de besmettingen maar toenemen en lijkt dit niet te veranderen voor het einde van dit jaar. Wederom dienen ondernemers te anticiperen op wat de mogelijkheden zijn tot het vieren van kerst dit jaar. Dit blijft een lastige taak, aangezien de kerstborrel en het kerstpakket vaak als hoogtepunt van het jaar wordt gezien door het personeel.

Wat als je toch verzekerd wilt zijn van een geslaagde kerst, ondanks wat er aan het einde van het jaar mogelijk is? Wij stelde deze vraag aan verschillende organisaties.

Wat zijn de meningen van een online kerstborrel?

Tijdens de feestdagen heeft men over het algemeen méér behoefte aan het samenkomen, gezellig samen het jaar af te sluiten. Helaas lijkt het erop dat de kerstborrel op locatie ook dit jaar niet mogelijk is. De laatste tijd zijn erg veel bijeenkomsten overgestapt naar een digitale, online bijeenkomst. Waarom zou dit dus ook niet met de kerst kunnen?

Afgelopen jaar hebben er een hoop online kerstborrels plaatsgevonden en bleek het personeel niet zo enthousiast hierover. Door het vele thuiswerken hebben veel werknemers al genoeg uren achter een scherm gezeten, en willen ze graag écht contact. Gezelligheid dient tijdens een kerstborrel namelijk centraal te staan en dit werd vaak lastig in een online borrel. Kies je toch voor de online kerstborrel of een andere online meeting, dan hebben wij hieronder nog enkele tips voor je om het wat gezelliger te maken. Deze tips zijn ontstaan naar aanleiding van ons contact met Kerstpakket Online én Kerstpakkettenidee.

Gezellig online kerst vieren

Er zijn een aantal manier om een online kerstborrel gezellig en leuk te houden voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan samen een film kijken. Iedereen kan fijn vanuit thuis de film kijken en met een pauze of een borrel na de film kan ook het sociale contact goed onderhouden worden. Een andere leuke oplossing is een pubquiz organiseren. Hierin kun je leuke, spraakmakende vragen stellen over het personeel. Op deze manier zorg je voor een leuke online ervaring tijdens de kerst. Als extra tip willen we graag meegeven om de videogesprekken wellicht op te delen in kleinere groepen. Wanneer er teveel mensen in één gesprek zitten is het erg lastig om fatsoenlijk gesprekken te voeren. Daarom raden we aan om het op te delen in kleinere groepen en deze wellicht te laten afwisselen om de zoveel tijd.

Medewerkers zelf het kerstpakket laten samenstellen?

Ongeacht de maatregelen rondom corona, een kerstpakket als teken van waardering mag niet missen aan het einde van het jaar. Maar het uitdelen van het kerstpakket kan natuurlijk net wat anders verlopen dan voorgaande jaren. Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan naar de mogelijke oplossingen hiervoor.

Maak gebruik van de nieuwe ontwikkelingen in de kerstpakkettenbranche; hét kerstpakket keuzeconcept! Bij het keuzeconcept krijgt iedere werknemer een eigen login en kunnen ze inloggen in de online omgeving. Als werkgever heb je een budget afgesproken met desbetreffende leverancier. Op basis hiervan krijgt iedere werknemer een ‘x’ aantal punten die ze kunnen gebruiken om hun eigen kerstpakket samen te stellen. Heeft een werknemer alle gewenste producten geselecteerd? Dan wordt het pakket bij hem/haar aan de deur geleverd. Zo zorg jij ervoor dat iedere werknemer het pérfecte kerstpakket thuis ontvangt! “Ondanks de pandemie, merken wij dat organisaties juist meer budget vrijmaken voor het kerstpakket. Dit komt doordat de nood van waardering in deze tijden nog belangrijker is!” Aldus een leidinggevende bij Kerstpakket Online.

Wil jij ervoor zorgen dat je personeel het best passende kerstpakket ontvangt? Maak dan kennis met het keuzeconcept. Wist jij trouwens dat dit jaar nieuwe ontwikkelingen zijn rondom de WKR-regeling? Lees hier meer en geniet van de vele fiscale voordelen: https://www.kerstpakketwebshop.nl/kerstpakket/overig/belasting-en-fiscus/