Kinderen in actie voor kostschool in Zuid-Soedan | De Utrechtse Internet Courant Kinderen in actie voor kostschool in Zuid-Soedan | De Utrechtse Internet Courant

Kinderen in actie voor kostschool in Zuid-Soedan

Kinderen in actie voor kostschool in Zuid-Soedan
KBS St. Dominicus en BSO Oog in Al steunen samen met de Dominicuskerk en de Vastenactie het vredesdorp van Bisschop Paride Taban in Zuid-Soedan. Door middel van onder andere een flessenactie, sponsorloop en de grote ‘Parade diDomi’ wordt de kostschool gesteund met geld voor bedden, meubilair en leermaterialen.

KBS St. Dominicus en BSO Oog in Al steunen samen met de Dominicuskerk en de Vastenactie het vredesdorp van Bisschop Paride Taban in Zuid-Soedan. Door middel van onder andere een flessenactie, sponsorloop en de grote Parade diDomiwordt de kostschool gesteund met geld voor bedden, meubilair en leermaterialen.

Vorig jaar mei heeft Bisschop Paride Taban een indrukwekkend bezoek gebracht aan de St. Dominicusschool. Alle kinderen van de school zongen voor hem het lied ‘One big world, wellshare it together’, waarna de Bisschop een toespraak over liefde en verbinding gaf.

Na een flessenactie in september en een sponsorloop met Kerstmis is in juni een grote Parade di Domi. De Parade di Domi wordt om het jaar gehouden op het schoolplein van KBS St. Dominicus en is een bijzonder spektakel op zich. Door zich te verbinden aan het Vredesdorp van Paride Taban is het dit keer extra bijzonder. Tientallen kinderen, ouders en leerkrachten treden op voor ouders en bekenden, die entreegeld betalen voor dit goede doel. Het project is aangedragen bij de Vastenactie, die het vervolgens erkend heeft. De Vastenactie heeft aangegeven de opbrengst voor dit project ook nog met 50% te vermeerderen!

Vredesdorp ‘The Kuron Peace Village

Bisschop Paride Taban zet zich zijn hele leven lang al in voor Vrede en Vrijheid in Zuid-Soedan. Hij heeft in die zeer onrustige omgeving een Vredesdorp gesticht: The Kuron Peace Village. Het is deze man, die kans heeft gezien om te doen waar de VN nooit in slaagde: een plek van Vrede stichten in een land waar bijna nooit vrede is. Kuron Peace Village is de realisering van zijn droom: een voorbeeldgemeenschap, met als basis: vredesopvoeding die moet uitstralen over bush, savanne en bergen. Waar tanks staan te roesten, herdersjongens niet meer op mijnen lopen en gezinnen niet meer in krotten hoeven te schuilen. Kortom, harmonie en verzoening nastreven in een omgeving waar al meerdere generaties zijn opgegroeid met geweld en oorlog.

De school is trots dat ze samen met bso en kerk aan dit project bij mogen dragen.