Laat je opsluiten in een escape room en zoek de weg naar buiten | De Utrechtse Internet Courant Laat je opsluiten in een escape room en zoek de weg naar buiten | De Utrechtse Internet Courant

Laat je opsluiten in een escape room en zoek de weg naar buiten

Laat je opsluiten in een escape room en zoek de weg naar buiten
Een escape room (ook wel een ontsnappingsspel) is een interactief spel waarbij een groep mensen wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van het zoeken naar aanwijzingen de raadsels van de kamer proberen te verlaten.

Een escape room (ook wel een ontsnappingsspel) is een interactief spel waarbij een groep mensen wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van het zoeken naar aanwijzingen de raadsels van de kamer proberen te verlaten.

Ook in Utrecht zijn er steeds meer plekken om dit enorm populaire en spannende avontuur te beleven. Hier kun je een aantal van die plekken bekijken. Elke escape room is weer anders. Dus wees niet bang en laat je opsluiten!


Escape Room UNESCO

Escape Room UNESCO, Cremerstraat 245/247

thelostbook.nl

The Lost Book in de UNESCO Bibliotheek; er is paniek in de bieb, want er is een boek kwijt! Over 60 minuten komt de professor. Die heeft het boek nodig voor een super belangrijke lezing. Kunnen jullie op tijd zijn notities ontcijferen en het boek vinden?

In deze educatieve escape room game in DaVinci Code stijl maak je kennis met UNESCO, Werelderfgoed en Mensenrechten. Te spelen in het Nederlands of Engels. Ook is er een versie speciaal voor scholieren. 2018 is het Europees jaar van het cultureel erfgoed, dus deze escape room is nu extra actueel.


Escaperoom Get Out Of Here

Get Out Of Here, Overste Den Oudenlaan 9

escaperoomgetoutofhere.nl

Bij Escaperoom Get out of here kom je terecht in een waargebeurd verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Of je steelt een enorme diamant van Harry in opdracht van zijn broer. Kinderen vieren hun eigen feest met een escapespel op een onbewoond eiland.

De Verzetsgroep is onderscheiden als Escaperoom van de Maand, en The Diamond Heist is uniek in verhaallijn en puzzels. Onze GameMasters sluiten je met plezier op. Beleef het ook: Get out of here!

 


VR Escape Room TIME

VR Escape Room TIME, Leidseweg 90

escaperoomtime.nl

Er zijn inmiddels al honderden escape rooms te vinden in Nederland, welke is nou ECHT anders? Escape Room TIME is anders! Wij laten je niet alleen Virtual Reality op een totaal andere manier ervaren, maar moedigen je team aan om samen te werken.

Het is een mix van “echte” puzzels en VR. De “echte” puzzels kunnen bijvoorbeeld alleen worden opgelost door de informatie uit de virtuele wereld en andersom! Kortom een next generation escape room ervaring!


Freakshow Escape – Nederland’s meest theatrale mobiele escape room

Freakshow Escape, Vlampijpstraat 94

freakshowescape.com

Dit rondreizend circus combineert theater met real life gaming. Met een team van 4 personen word je opgesloten in een circuswagen om binnen 15 minuten te ontsnappen. Lukt het jou om de prachtige Bearded Lady to helpen en zelf te ontsnappen voordat de excentrieke circusdirecteur Zlatan terugkeert?

De mobiele escape room kan op iedere locatie worden ingezet, en is perfect voor bruiloften en evenementen. Freakshow Escape is een samenwerking tussen Logic Locks en het Uitvindersgilde.


The Loophole

The Loophole, Arkansasdreef 20

theloophole.nl

The Loophole biedt drie diverse kamers met een verhalende ervaring. Het gaat niet alleen om hoe snel je ontsnapt, maar ook om de manier waarop je dit doet. De ervaring begint zodra je boekt. Jij speelt zelf de hoofdrol in het verhaal.

Alles draait om een betekenisvolle ervaring voor jou, het is jouw moment! Kom inbreken, speel een dubbel-spel of sluit je op in de kliniek.

Boek zelf online of bel ons op 030-2272498.


The Queen

The Queen, Oudegracht 183

realadventuregame.nl

Ontmoet Beatrice Taylor. Een slimme, stijlvolle vrouw, geniaal chemicus. In hartje Utrecht huurt zij een werfkelder. Maar wat doet zij daar? The Queen is geïnspireerd op een kort verhaal van Roald Dahl en gemaakt door Spellenwinkel Subcultures. Zij bieden ook escape ervaringen voor grote groepen aan.

“Fantastische escape room! Heb al een aantal escape rooms gedaan, maar vond deze veruit de beste! Origineel, goede puzzels en leuke interactie. 5 Sterren, met gemak!” – google review