Leer verder in de techniek en word programmeur | De Utrechtse Internet Courant Leer verder in de techniek en word programmeur | De Utrechtse Internet Courant

Leer verder in de techniek en word programmeur

Leer verder in de techniek en word programmeur
Toe aan een nieuwe technische uitdaging op werkgebied? Leer programmeren en volg een van de plc-opleidingen aan het ROVC. Je gaat hier alles leren over hoe je plc-software kunt programmeren, zodat deze een machine op een correcte manier kan aansturen.

Toe aan een nieuwe technische uitdaging op werkgebied? Leer programmeren en volg een van de plc-opleidingen aan het ROVC. Je gaat hier alles leren over hoe je plc-software kunt programmeren, zodat deze een machine op een correcte manier kan aansturen.

Wat houdt plc in?
De afkorting plc staat voor programmable logic controller. Een plc is een computer met een microprocessor die specifiek is ontworpen om machines en processen te beheersen. De plc begint met het kijken naar de ingangen, waar de input binnenkomt. Aan de hand van die input die in het systeem binnenkomt bepaalt het programma de status van de uitgangen en deze zorgen er weer voor dat de machine doet wat het moet doen. Klinkt simpel, maar er komt toch aardig wat bij kijken. Deze zogenoemde plc’s worden gebruikt in geautomatiseerde processen. Je kunt hierbij denken aan het automatiseren van machines. Je komt dit overal tegen, bijvoorbeeld in de werktuigbouw en ook bij verkeerslichten. Het is daarom niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor een plc programmeur opleiding. Je leert het programmeren van een plc, zodat deze een machine op een correcte manier kan aansturen.

Kies je opleiding
Ben je een operator, startend monteur of storing- of onderhoudsmonteur en wil je meer kennis en ervaring opdoen binnen de besturingstechniek, dan is een van de plc-cursussen net iets voor jou. Er bestaan verschillende opleidingen, onder andere een waar de basisprincipes van plc worden uitgelegd. Tijdens deze cursus leer je om eerstelijnsstoringen op te lossen. Ook komt de algemene werking en logica van besturingen aan bod. Daarnaast is er de cursus plc-besturingstechniek waar je onder andere de inzichten van de opbouw van digitale besturingen leert kennen. Bij de cursus plc-systemen leer je alles over de opbouw en over het ontwerp van modulaire plc-systemen. Ben je na deze cursussen nog niet uitgeleerd dan zijn er nog drie heel interessante cursussen die zich onder andere richting op de automatisering. Hiermee wordt zo onder andere jouw vakkennis van relais, pneumatische componenten en sensoren vergroot.

Enkele programmeertalen waar een plc-programmeur gebruik van maakt zijn bijvoorbeeld Ladder Diagram, Functional Block Diagram, Instruction List, Sequential Function Chart en Structured Text.  Ben je helemaal thuis in dit vakjargon en wil jij alles leren wat met programmeren te maken heeft, dan is plc-programmeur een mooie uitdaging.

 

Opleidingsinstituut ROVC
Het ROVC is marktleider op het gebied van technische opleidingen. Ze richten zich op werkenden die een technische opleiding willen volgen. Bij ROVC vinden ze het belangrijk dat hun studenten datgene leren wat er in de praktijk voorkomt, zodat de aansluiting met het werkveld optimaal is. Belangrijk is dat de competenties optimaal worden ontwikkeld. Met docenten uit de praktijk wordt ervoor gezorgd dat de meest actuele kennis wordt overgebracht met veel zorg en passie. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe software die je later ook in het werkveld tegenkomt. Een opleiding die veel kansen biedt en zeker niet alleen voor mannen is.