Nieuwbouw Utrecht; Charme van toen in een woning van nu | De Utrechtse Internet Courant Nieuwbouw Utrecht; Charme van toen in een woning van nu | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwbouw Utrecht; Charme van toen in een woning van nu

Nieuwbouw Utrecht; Charme van toen in een woning van nu
We maken het je heel makkelijk. Als je de volgende drie vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, loont het om verder te lezen. Ben je verknocht aan Utrecht? Wil je écht heel ruim wonen? Ben je ook zo’n liefhebber van statige herenhuizen?

We maken het je heel makkelijk. Als je de volgende drie vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, loont het om verder te lezen. Ben je verknocht aan Utrecht? Wil je écht heel ruim wonen? Ben je ook zo’n liefhebber van statige herenhuizen?

Op een betere plek kun je bijna niet wonen

Leuk, je leest verder! Dat betekent dat wij iets te bieden hebben, waar jij mogelijk heel enthousiast van wordt. Eerst even wat over de locatie van Hooge Steenen, want die is echt top. Beter kun je eigenlijk niet zitten in Leidsche Rijn. Hier woon je in de wijk Nieuw Oost: bij het winkelcentrum, aan het park en vlakbij het Amsterdam-Rijnkanaal met Strand Oog in Al. Maar misschien nog wel belangrijker. Je steekt het water over en met 10 minuten fietsen sta je in het oude hart van Utrecht.

Hier worden wij enthousiast van

Je kent Leidsche Rijn vast wel. Dus veel extra uitleg hierover lijkt ons overbodig, maar over het winkelcentrum willen we wel wat zeggen: wat is dit bijzonder zeg! Het heeft in opzet en architectuur Europese allure en het horeca- en winkelaanbod is echt heel uitgebreid. En oh ja, als je graag naar de bios gaat, kan dat hier ook. Vanaf Hooge Steenen wandel je er zo naar toe.

Een vide, tot wel 8 slaapkamers en vaak 200 m² woonoppervlakte

Dan even over het plan. Eind eerste kwartaal van 2019 start de verkoop van de 57 herenhuizen, 15 appartementen en 3 penthouses. De herenhuizen zijn alles behalve doorsnee. Achter de charmante gevels gaat iets bijzonders schuil. De huizen hebben vaak een 7 meter hoge vide. Iedereen heeft een eigen parkeerplaats (of meer) en een ruime (kelder)berging. Natuurlijk heb je een lekkere tuin! De huizen tellen 3 of 4 woonlagen en het plafond op de begane grond is 4,2 meter hoog, ook bij de appartementen. De meeste huizen hebben een woonoppervlakte van 180 – 200 m². Zelfs als je een huis van 250 m² met 8 slaapkamers zoekt, slaag je hier. De herenhuizen zijn te koop vanaf circa € 550.000,- tot circa € 850.000,- v.o.n.

De ruimte binnen telt, maar het oog wil ook wat

KOW en SlangenHochstenbach architecten maakten het ontwerp. Ze lieten zich inspireren door 19e-eeuwse wijken zoals het Wilhelminapark in Utrecht en het Museumkwartier in Amsterdam. Hier zie je statige, rijk gedetailleerde panden die allemaal een eigen karakter hebben. Ambachtelijk, heel gevarieerd en toch duidelijk een geheel. Na 100 jaar nog steeds even mooi… of misschien wel mooier.

Laat je fantasie de vrije loop

Opvallend is de hoogte van de begane grond. Dit is wat architect Menno Voss erover zegt: “Wat ik echt een fantastisch element vind, is dat alle woningen in dit gebied een begane grond van 4,2 meter hoog hebben. Dit zorgt ervoor dat Hooge Steenen met zijn tijd kan meegroeien. Zo’n hoge begane grond prikkelt de fantasie en leent zich perfect voor elke vorm van bedrijvigheid. En zo maken we van Hooge Steenen geen starre slaapwijk, maar een levendig woon- en werkgebied.”

Liever alles gelijkvloers?

In Hooge Steenen komen 15 appartementen van circa 80 tot 105 m² groot. Ook verkopen we straks 3 penthouses met een woonoppervlakte van 100 tot bijna 150 m². Alles gelijkvloers en wel een fijne buitenruimte in de vorm van een balkon, terras of tuin. Natuurlijk hoort er ook een berging bij het appartement en is in de kelder onder het gebouw een parkeerplaats voor je gereserveerd.

Zie je het al voor je?

We sluiten af met ‘buiten’. Want ondanks dat je hier op loopafstand van het winkelcentrum woont en in no time in de binnenstad bent, woon je hier wel echt lekker rustig. In het blok gaan de binnentuin en de tuinen schuil en voor de deur ligt een park. We weten niet of je kinderen hebt, maar dit is wel een ideale plek om ze op te laten groeien. Zeker, omdat de voorzieningen van Leidsche Rijn afgestemd zijn op gezinnen.

Genoeg gezegd, nu is het aan jou. Vind je het wat? Als je enthousiast bent, bezoek je de website en meld je je aan als belangstellende. Dan weet je zeker dat je de laatste informatie als eerste ontvangt. www.hoogesteenen.nl