Nieuwe manier van voetbal met kicks: Jij bepaalt waar, wanneer en hoe vaak je voetbalt | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe manier van voetbal met kicks: Jij bepaalt waar, wanneer en hoe vaak je voetbalt | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe manier van voetbal met kicks: Jij bepaalt waar, wanneer en hoe vaak je voetbalt

Nieuwe manier van voetbal met kicks: Jij bepaalt waar, wanneer en hoe vaak je voetbalt
Na een campagne om kicks bij Utrechters bekend te maken was vorige week de eerste geslaagde voetbaltraining bij DVSU. Met een gediplomeerde trainer en een enthousiaste groep werd er anderhalf uur lang lekker gevoetbald. Pim van der Hoorn van kicks: “We gaan nu testen wat wel en niet werkt.”

Na een campagne om kicks bij Utrechters bekend te maken was vorige week de eerste geslaagde voetbaltraining bij DVSU. Met een gediplomeerde trainer en een enthousiaste groep werd er anderhalf uur lang lekker gevoetbald. Pim van der Hoorn van kicks: “We gaan nu testen wat wel en niet werkt.”

Op de website van kicks kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om een training te volgen. De flexibiliteit is het grootste voordeel. “Niet iedereen heeft meer tijd voor twee trainingen en een wedstrijd per week op een moment dat voor jou gekozen wordt”, vertelt Van der Hoorn. “Met kicks geven we voetballers zelf de volledige controle over waar, wanneer en hoe vaak zij spelen en of ze daar per keer of voor langere tijd voor willen betalen. Eenmalig proberen kan, een strippenkaart voor een paar weken kan ook.”

Deelnemende clubs zijn DVSU (dinsdag- en donderdagavond), JSV Nieuwegein (woensdagavond), Hercules (zondagochtend) en Zwaluwen Utrecht (vrijdagavond).

Professioneel

Het verschil met een balletje trappen in het park met vrienden is volgens Remco Nieuwenhuis van kicks de goede organisatie. Nieuwenhuis vertelt: “Kicks wordt gespeeld bij voetbalverenigingen. Dat zorgt automatisch voor basisfaciliteiten: een goed veld met verlichting, een kleedkamer met douches, en een gezellige bar. Wij regelen daar zelf nog een gediplomeerde coach, hesjes, pionnen en heerlijke Nike-ballen bij. We zorgen er samen met een vereniging dus voor dat het altijd goed geregeld is, zonder dat we voetballers dingen verplichten. Daar komt nog bij dat niet iedereen altijd genoeg vrienden heeft om mee te voetballen. Bij kicks brengen we spelers bij elkaar waardoor je ook als individu, tweetal of drietal kunt voetballen wanneer je wilt.” Nieuwenhuis lacht en zegt: “Het enige wat een voetballer bij ons moet doen is aangeven dat hij komt en zijn voetbalschoenen niet vergeten.”

De eerste training smaakte al snel naar meer zegt Nieuwenhuis. “Eerst een korte warming-up met de bal natuurlijk. Daarna, afhankelijk van het aantal deelnemers een aantal verschillende partijvormen en afsluiten met een grote partij. Het is heel belangrijk dat de trainer het niveau van alle deelnemers aanvoelt. Dat vraagt veel flexibiliteit.”

Ondernemen

Van der Hoorn: “We zijn natuurlijk pas net begonnen, dat betekent dat we regelmatig zoeken naar wat wel en niet werkt. Welke avonden en tijdstippen zijn handig, welke verenigingen doen het goed, welke communicatie werkt goed etc. De flexibiliteit die kicks aan voetballers biedt moet in ons eigen DNA zitten. En dat maakt het meteen supergaaf om te organiseren. We zijn hartstikke blij met iedere nieuwe deelnemer en willen heel graag samen met hen kicks beter maken. Zij zijn onze eerste supporters. Op de Utrechtse standbeelden na dan.”

Ook de KNVB investeert in het nieuwe concept. “De KNVB weet als geen ander hoe het is om dingen te organiseren. We maken gebruik van die kennis en het netwerk van de verenigingen. Dat zorgt ervoor dat we de ‘goed geregeld’-belofte ook echt waar kunnen maken.”

In Utrecht is het project gelanceerd, maar de ambitie is om in september ook uit te breiden naar andere steden. Bij voldoende aanmeldingen wil kicks snel starten met competitievoetbal. “Een korte competitiereeks van zes weken, zes tegen zes op een kwart veld. Technisch, snel en spannend. Perfect voor voetballers die graag in een competitie spelen, maar zich niet zo lang willen binden”, legt Van der Hoorn uit.

Bij minimaal zes aanmeldingen wordt er een training georganiseerd met een maximum van zestien spelers. Een training kost tijdelijk 5 euro en als je een vriend uitnodigt die ook deelneemt dan speel je gratis.

Meer informatie over voetballen in Utrecht met Kicks

Kicks geeft voetballers zelf de volledige controle over waar, wanneer en hoe vaak zij spelen en of ze daar per keer of voor langere tijd voor willen betalen. Eenmalig proberen kan, een strippenkaart voor een paar weken kan ook. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Kicks.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).