Ontdek écht Utrecht met lokale tips | De Utrechtse Internet Courant Ontdek écht Utrecht met lokale tips | De Utrechtse Internet Courant

Ontdek écht Utrecht met lokale tips

Ontdek écht Utrecht met lokale tips
Wil jij Utrecht écht leren kennen? Ontdek de stad aan de hand van lokale tips! Floortje Veeling, Appie Alferink, Elianne Ardts en Gülşah Dogan hebben allen op hun eigen manier een bijzondere band met Utrecht en inspireren anderen graag met hun verhaal.

Wil jij Utrecht écht leren kennen? Ontdek de stad aan de hand van lokale tips! Floortje Veeling, Appie Alferink, Elianne Ardts en Gülşah Dogan hebben allen op hun eigen manier een bijzondere band met Utrecht en inspireren anderen graag met hun verhaal.

Naam: Elianne Ardts
Woont: in Zuilen, in een huis met alleen maar conservatoriumstudenten
Studeert: barokcello
Is: vrijwilliger bij Festival Oude Muziek Utrecht
Hobby’s: lezen, samenzijn met vrienden en tweedehands winkeltjes afstruinen

Concerten op de Dom

Ze hoopt er ooit zelf als celliste op het podium te staan, maar tot die tijd is Elianne Ardts (24) één van de enthousiaste vrijwilligers van het Festival Oude Muziek Utrecht, dat van 26 augustus t/m 4 september plaatsvindt. ,,Vanaf mijn derde studiejaar ben ik recensies gaan schrijven voor de dagelijkse festivalkrant. Je ziet veel concerten en moet na afloop in een uur de recensie hebben geschreven. Als dat lukt, is dat supergaaf.”

Festival Oude Muziek Utrecht is er één van wereldformaat.  Tien dagen lang klinkt er in TivoliVredenburg, maar ook in kerken door de hele stad, zoals de prachtige Willibrordkerk, oude muziek. ,, Op het carillon van de Dom is tijdens het festival iedere dag een concert te horen. Zo kun je zelfs tijdens het shoppen nog wat oude muziek mee pakken.”, aldus Elianne.

Internationale allure

Elianne woont nu zes jaar in Utrecht. Ik vond het hier meteen fijn en gezellig. Het is geen kleine stad – je hebt er alles wat je nodig hebt – maar het voelt toch een beetje als een dorp. Elianne kent er de omgeving rondom het conservatoriumgebouw op haar duimpje.

,,Ik ga vaak met vrienden koffie drinken bij Broodnodig op de Mariaplaats, of bij 30ML in de Mariastraat. Ook ben ik vaak te vinden in Springhaver, een café en bioscoop. De filmzalen zijn klein en knus en in het café is altijd wat te zien. Het heeft een soort internationale allure; het zou ook zo in Berlijn of Parijs kunnen zijn.”

Chocoladetruffels

,,Tussen de repetities door maak ik vaak een rondje door de stad. Een favoriete winkelstraat is de Zadelstraat, net als de Lijnmarkt, waar aan het einde mijn lievelingsadresje zit: de chocoladewinkel Cacao met heerlijke chocoladetruffels!”

Als Elianne even genoeg heeft van de stadse drukte, duikt ze de achtertuin van het conservatorium in: de Pandhof van Sinte Marie. ,,Dat is een ware oase van rust. Met de mooie bogen en de perfect onderhouden perkjes, heeft het bijna wat sprookjesachtig.”

Op www.echtutrecht.nl zijn de verhalen van andere locals te lezen. Deel ook jouw tip en WIN een Utrechts weekend!

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).