De Utrechtse ijsmaker Roberto Coletti van Roberto Gelato reist af naar de Siciliaanse hoofdstad Palermo om mee te doen aan het Sherbet Festival. Tijdens dat festival vieren de Sicilianen de geboorte van het Italiaanse ijs.
Ruim vierhonderd ambachtelijke ijsmakers van over de hele wereld hebben zich aangemeld, terwijl er maar plek is voor 45. Het is een hele eer dat Roberto ondanks dit overschot is gevraagd om deel te nemen aan het evenement.
Spekkoek ijs
Roberto gaat spekkoek ijs maken. Hij wil met die smaak bezoekers en collega’s verleiden ze een stukje Nederlandse geschiedenis te brengen. Het is een leuk evenement voor de festivalgangers. Ze krijgen namelijk de kans ijs van hoge kwaliteit in aparte smaken te proeven.
Voor de ijsmeesters speelt het sociale aspect een grote rol, maar ook het feit dat ze met elkaar kennis kunnen uitwisselen en kunnen sparren over de verschillende aspecten van het consumptie ijs, is voor hen belangrijk.
Sherbet Festival
Het Sherbet Festival vindt plaats van 28 september tot en met 1 oktober 2017. Tijdens deze vier dagen wordt de hoofdstad van Palermo omgebouwd tot een waar ijsparadijs. Het festival wordt in deze stad gehouden omdat Palermo de geboortestad is van Procopio de’Coltelli, de vader van het ambachtelijk ijs.
Er komen ijsmeesters van over de hele wereld, maar het grootste aantal deelnemers is Italiaans. In totaal zullen de 45 ijsmeesters ongeveer 150 kilo van de door hen bedachte smaak maken en die aan bezoekers van het festival laten proeven. Naast het proeven van ijs kunnen bezoekers ook naar workshops over het ijs en zijn er proeverijen van verschillende smaken ijs.
Meer informatie is te vinden op de website van het Sherbet Festival.
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.