Showman’s Fair voor de derde keer op het Berlijnplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Showman’s Fair voor de derde keer op het Berlijnplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Showman’s Fair voor de derde keer op het Berlijnplein in Utrecht

Showman’s Fair voor de derde keer op het Berlijnplein in Utrecht
Van donderdag 23 t/m zondag 26 augustus beleeft de Showman’s Fair haar derde seizoen op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn.

Van donderdag 23 t/m zondag 26 augustus beleeft de Showman’s Fair haar derde seizoen op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn.
Showman’s Fair is een reizend theaterfestival met korte acts van artiesten uit allerlei disciplines.

De artiesten experimenteren in bijzondere theatertenten en podia. Niets is af, alles kan en voorstellingen ontstaan soms ter plekke. Het leukste festival voor groot en klein. Met dagelijks een optocht, een gezamenlijk diner, voorstellingen kijken en daarna dansen bij de live band. Een festivalsfeer als vanouds in prachtige nieuwe tenten.

Elke dag een ander programma!

Op de Showman’s Fair is dit jaar volgeboekt met een gevarieerd programma van o.a. theater, poëzie, funky muziek, stand-up comedy, poppentheater, circusacts, dans èn burlesque:

Tall Tales Company toont een rauwe en intieme choreografie voor drie circusartiesten. De Vrijstaat bouwt een echte Familie Herberg met een levende Kerststal. In het Circus der Componisten wordt onder leiding van koordirigent en acteur Yorick Heerkens het publiek begeleid in een vrolijke samenzang. De Dutch Senoir Follies blikken terug naar hun glorietijd. In The Three Graces wordt je meegenomen door verleidelijke nimfen uit een schilderij naar de renaissance en barok. Angela van Leeuwen vertelt verhalen en zingt liedjes over hoogvliegers, dromers en fatale vrouwen. HKU Studenten Theater laten u in De Vermoeide Mens meelopen in de dagelijkse stroom van ‘moetjes’. De Bella Donna’s brengen folky murder ballads. Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en theater. Jongleur David Severins speelde met zijn spectaculaire act in Turkije, Israël, Spanje, Frankrijk, Finland en Duitsland. Adina & Luca gaan op zoek naar de oorsprong van verwondering en fantasie. The Sunshine Soldiers spelen een muzikale voorstelling over weemoed en verlangen. De Theetantes hebben hun Bingo set opgepoetst. Guppy Theater speelt een voorstelling met schaduwfiguren voor kinderen en volwassenen die niet bang zijn voor monsters. Brandbank laat zien hoe ouders zijn en wat ze hun kinderen allemaal vertellen en wat daar allemaal wel niet helemaal van waar is. Menno Smit maakt op een oude typemachine gedichten op maat. Op de lege draaimolen zijn de ouders de paarden en de kinderen de vliegtuigen en op vrijdag- en zaterdagavond hebben we een echte nachtclub met de Burlesque dames en heren van Mariposa. Dit is slechts een kleine greep uit het elke dag variërend aanbod op de Showman’s Fair, het hele programma is te zien op onze website.


Live Bands

Elke avond wordt de avond afgesloten met een gratis te bezoeken live band: Streetbeat Empire straatmuziek, mixed met 30s swing, hot jazz, Reggae, Hiphop en meer; Xamanoz maakt met een unieke stijl een muzikale reis van mantra’s tot psytrance; Willie’s Latin Experience is Willie en de Billies op zijn best met al hun grootste hits voorzien van een heerlijk Latin sausje; en zondag sluiten we af met Beatrice van der Poel & Erwin van Ligten met Forever 27, muziek van Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse e.a.

Diner der Componisten
Op zaterdag 25 augustus is er om 18:30 uur een Spektakeldiner voor € 25,- per persoon. Een combinatie van eten, muziekinstrumenten, stem  en componisten o.l.v Harry de Wit en Yorick Heerkens. Dit spektakel wil je niet missen! (graag vooraf reserveren via de website)

Intieme voorstellingen en experimenten en direct contact met artiesten
Het festival is na een reis naar Perth en thuisbasis Weesp weer terug in Utrecht op het Berlijnplein. Voor de derde keer gaan zij experimenteren met nieuwe ideeën en programma’s. Terts Brinkhoff, oprichter van theaterfestival de Parade, combineert in de Showman’s Fair het laagdrempelige van circus en kermis met moderne podiumkunsten. “Het ontwikkelen van een nieuw mobiel festival is een kwestie van lange adem”, aldus Brinkhoff. “Het is een zoektocht naar artiesten die avontuur willen, een zoektocht naar de juiste toon, een zoektocht naar de juiste tenten en locaties.” Volgens Brinkhoff is het tijd dat artiesten en publiek samen gaan optrekken. “Het nieuwe aan dit festival is dat het aan het publiek vraagt om open te staan om voor weinig geld (€3,- per voorstelling) veel voorstellingen te bezoeken in een intieme sfeer. Een goed feest maak je niet op een event vol grote acts, maar in een intiems sfeer met direct contact tussen artiesten en publiek”, aldus Brinkhoff.

Van ’s middags tot ’s avonds laat kan het publiek zappen

Het terrein opent ’s middags met een Grande Parade door de winkelstraat van Leidsche Rijn. Daarna zijn er korte optredens, waarbij het publiek kan zappen van de ene naar de andere voorstelling. Om zes uur gaat iedereen aan tafel. Daarna starten de tentvoorstellingen weer. De avond wordt afgesloten met een band. Kom shows kijken, terrashangen, eten en dansen op de Showman’s Fair.

 Speeldata van donderdag 23 t/m zondag 26 augustus 2018

Open: Donderdag 23 t/m zondag 26 augustus vanaf 14.00 – 0:00 uur (zondag tot 22:00 uur).
Entree gratis. Voorstellingen € 3,-

Showman’s Fair diner dagelijks € 17,50.
Spektakeldiner: vrijdag 24 augustus Diner der Componisten, driegangen-spektakel-diner
€ 25,- p.p. Reserveren via www.showmansfair.nl

Locatie: Berlijnplein, Leidsche Rijn, Utrecht, naast de Cinemec en station Leidsche Rijn

Showman’s Fair is een initiatief van de maker van theaterfestival de Parade, Terts Brinkhoff. www.mobilearts.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).