T. rex bezoekt oudste tuin van Nederland | De Utrechtse Internet Courant T. rex bezoekt oudste tuin van Nederland | De Utrechtse Internet Courant

T. rex bezoekt oudste tuin van Nederland

T. rex bezoekt oudste tuin van Nederland
In de Leidse Hortus botanicus groeit een weelde aan planten die al net zo lang deze aarde verrijken als de T. rex. 

In de Leidse Hortus botanicus groeit een weelde aan planten die al net zo lang deze aarde verrijken als de T. rex. 

Trix is dan ook op bezoek gekomen in de Hortus en maakte niet alleen maar kennis met planten uit alle streken van de wereld, maar ook met planten die al langer op aarde voorkomen dan zij zelf.

Japan en Von Siebold

Tot en met 30 oktober is in de Hortus de tentoonstelling ‘Japan en Von Siebold’ te zien. Wist je dat het grootste deel van de planten in uw tuin of op het balkon vroeger helemaal niet voorkwamen in Nederland? De arts, reiziger en plantkundige Philipp Franz von Siebold heeft meer dan 700 onbekende planten in Nederland geïntroduceerd.

Planten die wij heel normaal vinden zoals de hortensia, hosta of camellia waren tot 1830 volledig onbekend in ons land. Von Siebold veranderde dat allemaal zeer snel. Vijftien van de planten die hij meenam in 1830 staan nog steeds in de Hortus en zijn al meer dan 180 jaar te bezichtigen voor het publiek.

Foto’s van Gunter Beck

Von Siebold maakte van zijn nieuw ontdekte planten een prachtig boek. De Flora Japonica. Een monumentaal werk met schitterende platen van de planten die hij uit Japan meenam.

Duitse fotograaf Gunter Beck nam deze platen als inspiratie en fotografeerde de Flora Japonica opnieuw. Het resultaat mag er wezen. In de Hortus hangen twaalf van zijn foto’s bij de desbetreffende planten.

Meer info op www.hortusleiden.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).