Topdrukte voor Utrechts quizbedrijf Upbeatles | De Utrechtse Internet Courant Topdrukte voor Utrechts quizbedrijf Upbeatles | De Utrechtse Internet Courant

Topdrukte voor Utrechts quizbedrijf Upbeatles

Topdrukte voor Utrechts quizbedrijf Upbeatles
Foto's: Bart van der Putten
Met meer dan een dozijn vaste quizzen per maand in onze stad, mag je Upbeatles gerust hét quizbedrijf van Utrecht noemen. In de maand september is het helemaal topdrukte voor het quizduo dat bestaat uit Pascal Ninaber en Jochem Geerdink.

Met meer dan een dozijn vaste quizzen per maand in onze stad, mag je Upbeatles gerust hét quizbedrijf van Utrecht noemen. In de maand september is het helemaal topdrukte voor het quizduo dat bestaat uit Pascal Ninaber en Jochem Geerdink.

Naast de reguliere vaste quizzen, wordt op zondag 17 september namelijk ook het Lebowski Open Utregs Pubquiz Kampioenschap (LOUPK) gespeeld. Daarnaast staat dinsdag 12 september de eerste editie van de pubquiz bij Camping Ganspoort op de agenda. “Ja, we zijn wel even behoorlijk druk op het moment”, zegt Geerdink met gevoel voor understatement.

Met momenteel vier quizzen per week hebben de Utrechter en zijn Nijmeegse compagnon haast een dagtaak aan het quizbedrijf dat zij dik zes jaar geleden samen startten. “Van huis uit ben ik freelance journalist, maar voor die werkzaamheden heb ik amper nog tijd. We maken namelijk al onze quizzen volledig zelf. Buiten de presentatie ‘s avonds zijn we daardoor overdag bezig met samenstellen van quizzen en nieuwe quizonderdelen bedenken.”

Bijvoorbeeld voor het Lebowski Open Utregs, dat wordt gespeeld ter ere van het vijfjarig bestaan van het café op het Domplein. “Dat wordt een heel andere quiz dan onze reguliere pubquizzen, waarbij de teams ook dingen moeten doen in plaats van alleen kennis spuien. Het enthousiasme is in ieder geval groot, we zitten nagenoeg vol qua aanmeldingen. Al hebben nog niet alle teams hun inschrijving bevestigd, dus mensen kunnen zich nog bij ons aanmelden. We verwachten wel dat het uitverkoopt en we volgende week zondag met vijftig teams strijden om de titel.”

Voordat het Lebowski Open Utregs wordt gespeeld, heeft Upbeatles eerst nog drie andere pubquizzen in de agenda. “Maandag 11 september spelen we bij Café Lijn 4 in de Twijnstraat onze oerquiz en woensdag de 13e hervatten we, na een korte zomerstop, onze maandelijkse pubquiz in Café ’t Hoogt. Daar tussenin staat dan de nieuwe quiz bij Camping Ganspoort op het programma.”

Een nieuwe quiz is altijd spannend voor Upbeatles. “Onze reguliere quizzen lopen als een trein, de meeste zitten iedere maand helemaal vol. Bij een nieuwe quiz moeten wij onszelf toch weer opnieuw bewijzen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook de pubquiz bij Camping Ganspoort een groot succes wordt. Niet alleen is de locatie bijzonder geschikt, we hebben via Facebook en e-mail ook al behoorlijk wat aanmeldingen van teams ontvangen.”

En dan mogen Ninaber en Geerdink na de drukke maand september even lekker bijkomen? “Ik betwijfel het. Onze vaste quizzen gaan natuurlijk gewoon door en we zijn de afgelopen tijd ook benaderd door meerdere grote Utrechtse zaken. Daarnaast zijn we al volop aan het voorbereiden voor onze Top 2000 Quiz. Dus ik vrees dat we het eerder drukker dan rustiger gaan krijgen. Maar dat vinden we helemaal niet erg, het is ook ontzettend leuk om te doen. Zeker wanneer je al die vrolijke mensen ziet tijdens en na de quiz.”

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).