Uitagenda Utrecht tipt cultuur | De Utrechtse Internet Courant Uitagenda Utrecht tipt cultuur | De Utrechtse Internet Courant

Uitagenda Utrecht tipt cultuur

Uitagenda Utrecht tipt cultuur
Uitagenda Utrecht verzorgt de meest complete uitagenda op het gebied van cultuur en uitgaan in de stad Utrecht zodat je niets hoeft te missen. Een kleine selectie:

Uitagenda Utrecht verzorgt de meest complete uitagenda op het gebied van cultuur en uitgaan in de stad Utrecht zodat je niets hoeft te missen. Een kleine selectie:

Don Giovanni-Beeld 1

Don Giovanni – Holland Opera

Don Giovanni is een enorme verleider, duizenden vrouwen heeft hij op zijn beroemde lijst staan. Nooit is hij gehinderd door zijn geweten. Tot hij op een avond een moord pleegt.

Holland Opera en orkest de Nieuwe Philharmonie Utrecht brengen Mozart’s opera van lust, geweld en humor naar de Werkspoorkathedraal. Een zeer theatrale ruimte in de sfeer van industriële vormgeving uit de vorige eeuw.

Di 16 aug t/m za 3 sept
Don Giovanni
Werkspoorkathedraal

A Lazy Weekend XL-1

A Lazy Weekend XL

A Lazy Weekend XL is een bijzondere editie van A Lazy Sunday Afternoon. In het laatste weekend van de zomervakantie verrijst er op het Berlijnplein een bijzonder labyrint met muziek, theater, foodtrucks en nog veel meer. Zoek de artiesten, optredens en activiteiten verspreid door het doolhof. Vanaf de zeven meter hoge uitkijktoren in het midden van het labyrint is het hele festivalterrein te overzien. De toegang is gratis.

Za 20 + zo 21 aug
A Lazy Weekend XL
Berlijnplein

Schweigman&_HUID_c Sofie Knijff 1 (1)
Foto: Sofie Knijff

Huid – Schweigman&

De nieuwe voorstelling van Schweigman&, Huid, gaat over tastzin en contact op de meest basale wijze. De huid is het grootste menselijke orgaan en vormt een omhulsel voor alle andere organen. Je kunt ermee aanraken en aangeraakt worden. Tegelijkertijd creëert het een barrière en zitten we erin opgesloten. De performers van Schweigman& onderzoeken samen met Slagwerk Den Haag de akoestiek en trilling van huid.

Vr 26 + za 27 aug
Huid (try-outs)
Stadsschouwburg Utrecht

Oude Muziek © Marieke Wijntjes
Foto: Marieke Wijntjes

Festival Oude Muziek

Tijdens het 35ste Festival Oude Muziek staat 1000 jaar muziek uit de Republiek Venetië centraal op verschillende locaties in de binnenstad. Zo zijn er dagelijks gratis toegankelijke fringeconcerten met jonge, talentvolle musici. Ook zijn er dagelijks eventalks. Waar een steeds wisselende spreker een lezing houdt gelinkt aan het festivalthema ‘Venetië’, ondersteunt door muziek gespeeld door de Russische pianiste Olga Pashchenko.

Vr 26 aug t/m zo 4 september
Festival Oude Muziek
Diverse locaties

Meer tips?

Kijk op: CUPR_UITlogo_zwart_RGB v1

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).