Utrecht Woont 2017 | De Utrechtse Internet Courant Utrecht Woont 2017 | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht Woont 2017

Utrecht Woont 2017
2016 was een bewogen jaar voor de Utrechtse woningmarkt. De markt schoot vanuit een diep dal in een rechte lijn door naar een hoge top.

2016 was een bewogen jaar voor de Utrechtse woningmarkt. De markt schoot vanuit een diep dal in een rechte lijn door naar een hoge top.

Fijn voor verkopers, maar lastig voor consumenten in de regio Utrecht, die op zoek zijn naar een nieuwbouwhuis. Als vanouds waren veel projecten met name in de stad Utrecht en omgeving Zeist overtekend en moest er soms worden geloot.

De verwachting is dat er ook in 2017 veel vraag zal blijven naar kwalitatief goede woningen in de regio Utrecht. Utrecht Woont wil consumenten behulpzaam zijn bij die spannende en soms lastige zoektocht. Het platform hoopt aspirant kopers een goed overzicht van de alternatieven te bieden als het op die ene gewenste plek niet lukt.

Utrecht Woont is in 2016 opgericht, in navolging van Amsterdam Woont en is een initiatief van het Platform Woonpromotie Utrecht. Utrecht Woont is een samenwerkingsverband van een aantal grote ontwikkelaars en marktpartijen die in de Utrechtse nieuwbouwmarkt actief zijn.

Op deze website Utrecht Woont komt het nieuwbouwaanbod van die partijen bij elkaar, en geven we het laatste nieuwbouwnieuws en veel informatie over stadsdelen en wijken. Regio Utrecht als mooie woonlocatie, dat is wat Utrecht Woont laat zien.

Behalve de website zijn er nog andere pijlers onder Utrecht Woont: de e-mailnieuwsbrief, de social media-kanalen Facebook en Twitter en nieuwbouwevenementen zoals de Utrechtse Nieuwbouwdag en zo af en toe een Informatiemarkt. Met Utrecht Woont hopen we een ingewikkelde zoektocht naar een nieuwbouwhuis in de regio Utrecht overbodig te maken. Als extra pijler onder Utrecht Woont komt er in 2017 een samenwerking DUIC als extra verspreidingskanaal bij.

Ontwikkelaars

Met Utrecht Woont hopen grote ontwikkelaars als Blauwhoed, Syntus Achmea, Timpaan, AM, Era Contour, A.S.R. Verhuur, J.P. van Eesteren, Pararius en Synchroon een einde te maken aan het versplinterde aanbod van nieuwbouwwoningen. Voor consumenten is het prettig als ze niet meer op zoek hoeven te gaan op losse projectwebsites, funda.nl, informatiecentra van ontwikkelaars, in advertenties in kranten en/of huis-aan-huisbladen of op de eigen sites van aanbieders van nieuwbouwprojecten. Bij Utrecht Woont komt het grootste deel van het aanbod samen.

Met utrechtwoont.nl hopen de initiatiefnemers ook  dat huizenkopers beter het project kunnen vinden dat bij ze past. Deze makelaars, projectontwikkelaars, corporaties en commerciële verhuurders zijn ervan overtuigd dat zij met hun unieke samenwerkingsovereenkomst de klant beter van dienst kunnen zijn.

De komende jaren zullen er in de Utrechtse regio nog tienduizenden woningen worden bijgebouwd. Dit zal gebeuren op de bekende Vinexlocaties in Houten en Leidsche Rijn, maar ook binnenstedelijk zal er nog veel worden gebouwd. Denk aan locaties als het Veemarktterrein en de Merwedekanaalzone in Utrecht stad. Utrecht Woont zal u samen met DUIC hiervan uitgebreid op de hoogte houden.

Voor meer informatie en het complete woningaanbod bezoek je utrechtwoont.nl en like je de pagina van Utrecht Woont op Facebook Facebook

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).