Wat als… ontharen (bijna) elke dag een struggle is: FAQ’s | De Utrechtse Internet Courant Wat als… ontharen (bijna) elke dag een struggle is: FAQ’s | De Utrechtse Internet Courant

Wat als… ontharen (bijna) elke dag een struggle is: FAQ’s

Wat als… ontharen (bijna) elke dag een struggle is: FAQ’s
Wat als er bij jou geen mooie gladde huid te bekennen is? En je standaard geteisterd wordt door veel te snel groeiende haren die zorgen voor ingroei, irritatie en harde stoppels?

Wat als er bij jou geen mooie gladde huid te bekennen is? En je standaard geteisterd wordt door veel te snel groeiende haren die zorgen voor ingroei, irritatie en harde stoppels?

Hoe ontstaan zulke ingroeiproblemen?
Steeds maar epileren of harsen maakt dat haren sneller gaan ingroeien. Bovendien wordt het er ook niet minder van. Door epileren ontstaat irritatie in het haarzakje. Meestal vindt een nieuw haartje de weg door het huidoppervlak heen wel weer. Maar soms lukt dit niet, vanwege een verkeerde groeirichting of afsluiting door dode huidcellen en dit veroorzaakt vaak een ontstekingsreactie. Er kunnen bacteriën bijkomen en zo wordt het een infectie. Dit proces kan eindeloos doorgaan en uiteindelijk zelfs zorgen voor littekenvorming.

Ik schaam me en heb het idee dat ik de enige ben met zulke stoppels. Komt het veel voor?
Heel veel. Misschien wel vaker wél dan niet, maar vrouwen praten er gewoon niet graag over en halen angstvallig elke dag haren weg met een pincet. Deze taboe wordt langzaam minder; ontharingsbehandelingen zijn alweer meer ‘mainstream’ dan vroeger. Vrouwen willen voorkomen dat ze met haren blijven zitten die ze niet goed meer kunnen zien als ze ouder worden. Echter is het vaak lastig om te bepalen waar ook echt kwalitatief goede behandelingen worden aangeboden.

Waarom helpt laserbehandeling eigenlijk en hoe werkt het precies?
Door middel van laserontharing kun je de vicieuze cirkel doorbreken. De kleurstof (het pigment) van de haar absorbeert het laserlicht. Dit wordt omgezet in warmte. Wanneer de haar in een actieve fase is, reikt deze hitte tot aan de haarwortel. Het haarzakje wordt op deze manier vernietigd en er wordt géén nieuw haartje meer gevormd! Door middel van de nieuwste typen Alexandrite- en Nd:YAG-lasers worden ook dieper gelegen haarzakjes aangepakt die voor andere veelgebruikte apparatuur met lagere energiebronnen moeilijk bereikbaar zijn, terwijl de behandeling toch veilig kan worden uitgevoerd. Dit is de meest snelle methode en door de optimale huidkoeling vrijwel pijnloos.

Ben ik dan bij jullie aan het juiste adres?
Het uitvoeren van deze behandelingen is voor onze huidtherapeuten dagelijkse kost. We hebben al meer dan 12 jaar ervaring met diverse lasertherapieën (en andere huidbehandelingen). Zó vaak horen we ‘dit had ik veel eerder moeten doen’! Ons doel is een goed resultaat en zorgen dat mensen letterlijk ‘lekkerder in hun vel’ komen te zitten. Wat daarvoor nodig is: de juiste apparatuur én een deskundige en betrokken huidtherapeut bij wie u zich in goede handen voelt. Bovendien zijn we aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Kan het vergoed worden door de zorgverzekering?
De ontharingsbehandelingen bij vrouwen in het gezicht worden vaak (geheel of gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullende verzekeringspakket.

TRIADERM | UTRECHT&ARNHEM | www.triaderm.nl | [email protected] | 030-2715511