Wie wordt zondag 11 november Utregs Pubquizkampioen? | De Utrechtse Internet Courant Wie wordt zondag 11 november Utregs Pubquizkampioen? | De Utrechtse Internet Courant

Wie wordt zondag 11 november Utregs Pubquizkampioen?

Wie wordt zondag 11 november Utregs Pubquizkampioen?
Zondag 11 november is Lebowski voor de tweede keer toneel van het Open Utregs / Foto: Bart van der Putten Fotografie
Net als vorig jaar komen Grand Café Lebowski en het Utrechtse quizduo Upbeatles ook in 2018 met het Lebowski Open Utregs Pubquiz Kampioenschap (LOUPK). Zondagmiddag 11 november strijden opnieuw tientallen teams om de titel Utregs Pubquizkampioen.

Net als vorig jaar komen Grand Café Lebowski en het Utrechtse quizduo Upbeatles ook in 2018 met het Lebowski Open Utregs Pubquiz Kampioenschap (LOUPK). Zondagmiddag 11 november strijden opnieuw tientallen teams om de titel Utregs Pubquizkampioen.

De eerste editie van het LOUPK vond vorig jaar plaats ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van Grand Café Lebowski op het Domplein. Liefst 43 teams streden toen om de titel Utregs Pubquizkampoen die werd gewonnen door het team Of Je Vocking Wors Lus. En het zou zomaar kunnen dat Utrecht een nieuwe pubquizkampioen krijgt, de titelhouder heeft zich nog niet aangemeld voor het LOUPK 2018.

Tweede editie

Dat er een tweede editie van het LOUPK wordt gespeeld komt volgens quizmaster Jochem Geerdink van Upbeatles in de eerste plaats door de vele positieve reacties die de organisatie na afloop van de eerste editie kreeg. Daarnaast speelt ook de nog steeds toenemende populariteit van de pubquizzen van het Utrechtse quizduo een rol.

“Vrijwel al onze quizzen zitten iedere editie ramvol, er blijft onverminderd behoefte aan deze vorm van entertainment”, zegt Geerdink. “We hebben recent dan ook twee nieuwe quizzen toegevoegd aan onze agenda. Zo vind je sinds september iedere derde dinsdag een quizmaster van Upbeatles bij Cafe Hofman. Daarnaast is zaterdag 27 oktober de eerste editie van een maandelijkse pubquiz bij de nieuwe brasserie Uncle Jim op de Croeselaan.”

Grote variatie in vragen

Het LOUPK heet dan wel een pubquiz, maar is qua opzet amper te vergelijken met de reguliere maandelijkse pubquizzen van Upbeatles. Niet alleen duurt het LOUPK ruim een uur langer, teams worden in het grand café op het Domplein flink op de proef gesteld met een grote variatie in vragen en rondes.

“Vorig jaar moesten deelnemende teams bijvoorbeeld smaken zien te onderscheiden in speciaal voor de quiz gemaakt ijs van Robert Gelato”, blikt Geerdink terug. Verzorgt de Italiaanse ijsmeester ook dit jaar weer een ronde tijdens het LOUPK? “Nee, dat niet. Allereerst willen onszelf niet herhalen. Daarnaast geniet Roberto alweer een paar weken van zijn welverdiende vakantie.”

Teams worden tijdens het Open Utregs flink op de proef gesteld / Foto: Bart van der Putten Fotografie

Gratis pitcher bier bij binnenkomst

Het LOUPK vindt zondag 11 november plaats van 14 uur tot ongeveer 18 uur. Teams worden uiterlijk een half uur voor aanvang verwacht bij Lebowski. Meedoen kost 50 euro per team van maximaal vijf personen. “Daarvoor krijg je behalve toegang tot het eerste Open Utregs sowieso een pitcher bier bij binnenkomst. Bovendien gaat geen van de deelnemers met lege handen naar huis”, besluit Geerdink.

Inschrijving is geopend

De inschrijving voor het LOUPK is inmiddels geopend en al meer dan de helft van de beschikbare plaatsen is besproken. Deelname is uitsluitend op basis van voorinschrijving, dat kan via [email protected]. Geïnteresseerde teams ontvangen dan verdere instructies.

Meer informatie over het LOUPK 2018 vind je in het speciale Facebookevenement