Verontwaardiging over mogelijke verhuizing Wijkbureau Zuid naar buiten de wijk | De Utrechtse Internet Courant Verontwaardiging over mogelijke verhuizing Wijkbureau Zuid naar buiten de wijk | De Utrechtse Internet Courant

Verontwaardiging over mogelijke verhuizing Wijkbureau Zuid naar buiten de wijk

Verontwaardiging over mogelijke verhuizing Wijkbureau Zuid naar buiten de wijk

Het voornemen van de gemeente Utrecht om het Wijkbureau Zuid op termijn mogelijk te verhuizen naar buiten de wijk heeft zowel onder wijkbewoners, wijkorganisaties als de lokale politiek tot verontwaardiging geleid. Inmiddels doen ook hardnekkige geruchten de ronde, dat de gemeente plannen maakt voor een nieuwe indeling van wijkbureaus over de stad. De PvdA heeft het college van burgemeester en wethouders inmiddels gevraagd om duidelijkheid. 

De gemeente Utrecht is opgedeeld in tien wijken, met in elke wijk een wijkbureau of een wijkservicecentrum. De medewerkers van de wijkbureaus en wijkservicecentra zijn het aanspreekpunt van de gemeente in de wijk, de schakel tussen het gemeentebestuur en de inwoners van Utrecht. De gemeente werkt al langere tijd wijkgericht. Eind jaren ’80 werden de eerste wijkbureaus geopend. ‘De wijkraden, de wijkwethouders met hun spreekuren in de wijk en de bezoeken van de gemeenteraad stellen de gemeente en de politiek in staat om beter wijkgericht te werken’, zo valt te lezen op Utrecht.nl. Inmiddels blijken er geruchten rond te gaan, dat de gemeente plannen heeft voor een nieuwe indeling van wijkbureaus over de stad. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de lokale fractie van de PvdA rond de mogelijke verplaatsing van het Wijkbureau Zuid naar buiten de wijk. De partij gaat er van uit, dat het college niet geïsoleerd besluit over de wijkbureaus en in haar plannen  rekening houdt met de in het collegeprogramma geformuleerde ambitie van het versterken van het wijkgericht werken. Er wordt volgens de PvdA al lang gesproken over een mogelijk nieuwe indeling van wijkbureaus, maar de raad heeft nog geen voorstel ontvangen. Zonder een raadsbesluit acht de fractie elke vorm van samenvoeging/indeling van de wijkbureaus onwenselijk. ‘Het zou zowel voor bewoners als voor de medewerkers van de wijkbureaus goed zijn als hier op korte termijn duidelijkheid over komt’, zo stelt de partij.

Waar rond het Wijkbureau Zuid tot op heden door de gemeente werd gecommuniceerd dat het op termijn zou verhuizen naar ‘De Gravin’, het nog in aanbouw zijnde gebouwencomplex in Hoograven, blijkt nu ineens dat vestiging aan de Curchilllaan op Kanaleneiland wordt onderzocht. Eind vorige week heeft de Wijkraad Zuid in een brief aan de gemeente geadviseerd om het wijkbureau binnen de wijk te behouden, zoals tot nu toe steeds werd gecommuniceerd.

1 Reactie

Reageren
  1. Geert

    De meeste informatie over de gemeente kan online worden gevonden. De hele ophef over het verplaatsen van een relict uit het verleden snap ik niet zo goed. In het kader van bezuinigingen lijkt het me niet meer dan normaal om efficienter en goedkoper te gaan werken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).