Burgemeester Wolfsen neemt afstand van politieoptreden tegen Joanna | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester Wolfsen neemt afstand van politieoptreden tegen Joanna | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester Wolfsen neemt afstand van politieoptreden tegen Joanna

Burgemeester Wolfsen neemt  afstand van politieoptreden tegen Joanna

SP-gemeenteraadslid Michel Eggermont riep vanavond Burgemeester Wolfsen ter verantwoording naar aanleiding van het veelbesproken politieoptreden tegen de activiste Joanna. Zij werd vrijdag bij het Beatrixtheater verwijderd omdat ze een bord liet zien met de tekst “weg met de monarchie. Het is 2013.”

In het AD/UN verklaarde de burgemeester: ‘Er is hier een verkeerde inschatting gemaakt, maar als de orde echt ernstig verstoord zou zijn, zou ingrijpen een groter belang gediend hebben dan de vrijheid van meningsuiting” Uit deze opmerking concludeerde Eggermont dat de vrijheid van meningsuiting bij de burgemeester ondergeschikt zou zijn aan de orde in de stad.

Wolfsen bestreedt deze opvatting. Hij verklaarde het optreden van de justitie tegen Joanna als ongewenst en benadrukte dat dit een actie was van een individuele agent en niet voortkwam uit instructies van hogerhand.

De raad ging akkoord met zijn uitleg. Het CDA vroeg tenslotte of de burgemeester duidelijk wilde maken dat de koningin altijd welkom is in de stad. “Dat is onze permanente boodschap”, was het antwoord. Waarmee de vragen naar ieders tevredenheid waren beantwoord en het verwijderen van Joanna een voetnoot in de Utrechtse geschiedenis werd.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).