‘570 ontslagen V&D-medewerkers in Utrecht moeten hulp van gemeente krijgen’ | De Utrechtse Internet Courant ‘570 ontslagen V&D-medewerkers in Utrecht moeten hulp van gemeente krijgen’ | De Utrechtse Internet Courant

‘570 ontslagen V&D-medewerkers in Utrecht moeten hulp van gemeente krijgen’

‘570 ontslagen V&D-medewerkers in Utrecht moeten hulp van gemeente krijgen’
De 570 ontslagen werknemers van het V&D-filiaal in Utrecht moeten weer snel aan werk geholpen worden. Dat vindt de Utrechtse fractie van de PvdA. Ze heeft vragen gesteld aan het college van B&W.

De 570 ontslagen werknemers van het V&D-filiaal in Utrecht moeten weer snel aan werk geholpen worden. Dat vindt de Utrechtse fractie van de PvdA. Ze heeft vragen gesteld aan het college van B&W.

“Het ontslag is een persoonlijk drama voor alle betrokken medewerkers en hun
gezinnen,” zegt Ruben Post van de fractie. “De PvdA vindt dat de overheid zich maximaal moet inspannen om deze mensen te helpen bij het vinden van nieuw werk.”

Minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft vrijdag 19 februari 2016 laten weten dat de zogeheten ‘brug-WW’ versneld wordt opengesteld voor de ontslagen medewerkers. Hierdoor kunnen zij indien nodig WW-uren gebruiken voor herscholing.

“Sommige gemeenten, zoals Eindhoven, zijn al met het UWV in overleg om te bezien op welke wijze nieuw werk gevonden kan worden,” zegt Post. De PvdA-fractie is benieuwd naar de activiteiten van de gemeente Utrecht en heeft daarom vragen gesteld aan het college, dat streeft naar de laagste werkloosheid van Nederland.

Zo wil de partij weten of de gemeente al contact heeft gehad met vakbond UWV en of de gemeente bereid is om eigen beleidsinstrumenten, zoals de subsidies van het Lokaal Economisch Fonds en het Werkgelegenheidsoffensief, in te zetten.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Paul Grimmelikhuijzen

  Hallo PvdA…de gemeente Utrecht moet niet alleen alles uit de kast halen voor deze ontslagen medewerkers, maar ook voor alle andere Utrechters, die op hun werkgebied plots boventallig zijn geworden, en waar het huishouden/gezin thuis ook op z’n kop is komen te staan, oftewel jullie hadden veel eerder wakker moeten worden en moeten roepen en niet nu pas ontwaken en de slaapkussens van jullie bureau afgooien. De werkeloosheid was al zeer groot in Utrecht. ,dus niet oeverloos kleppen in de vergaderingen en in de media,

 2. Jackie

  Vind het heel vervelend dat de mensen werkloos worden. Maar hulp voor betrokken medewerkers vind ik teveel van het goede. Er zijn meer werklozen die het zelf maar moeten zien te redden. Dus zij ook, hoe vervelend ook.

 3. Kees N

  Ook mijn gedachte was: waarom zij wel extra hulp en anderen niet?
  Natuurlijk we helpen elkaar, altijd. En natuurlijk zijn het veel werklozen erbij in een keer. En voor elk van hen is ontslagen worden een drama.
  Maar voor ieder ander die ontslagen wordt is het drama niet minder.
  Gemeente, UWV, doe je best voor ieder!

 4. [email protected]

  Ja de mensen moeten weer snel aan het werk, wat er niet is, dit relaas is al werkelijkheid voor duizenden gezinnen, en dit is nog maar het begin.
  Ik hoop echt dat deze mensen gauw een baan vinden, al zal dat in de detailhandel moeilijk zijn, het is voor veel mensen een persoonlijk drama dat weet ik wel.

 5. Luuk Upuuk

  Bovenstaande reageerders verwoorden precies mijn verontwaardiging; waarom zij wel en vele anderen niet? Maar dan komt de aap uit de mouw als ik lees dat er een westrijdje gaande is wie de laagste werkeloosheid van nederland heeft.

 6. Bernard Tomlowq

  De Utrechtse fractie van de PvdA vindt dat de mensen weer snel aan het werk moeten woorden geholpen.Ze heeft vragen gesteld aan B&W.
  “Het ontslag is een persoonlijk drama voor alle betrokken medewerkers en hun
  gezinnen,” zegt Ruben Post van de fractie. “De PvdA vindt dat de overheid zich maximaal moet inspannen om deze mensen te helpen bij het vinden van nieuw werk.”

  De fractie is aan het verkeerde loket. Zij moeten minister Asscher overtuigen dat hij met zijn wet Werk en Zekerheid zo,n dramatiese werknemersvijandige regeling ingevoerd heeft,dat ouderen en starters! dagelijks nee verkocht krijgen. De cijfers van CBS en UWV spreken boekdelen. Daar komt dan nog de nieuwe wet en werkkiller ZZP bij. Het probleem zijn wetten, die schijnzekerheid bieden,maar feitelijk werkgevers doen staken om werknemers een baan aan te bieden. Ik zie alleen maar deskundigen, die dit drama bevestigen.Gisteren professor Verhulp in Nieuwsuur,al weken Volkskrant en Financieel Dagblad.Niemand ,ook niet de vakbonden, pleiten voor deze wet. Ook zij zien de kaalslag,die deze wet veroorzaakt. Dus fractie ,op naar Asscher.Eis meteen herinvoering drie jaar flexibel,waardoor de starters weer een kans krijgen.

 7. anoniem

  Het UWV is een instantie die zwaar gesaneerd is aan het begin van de crisis. Derhalve een instantie waar je als werkeloze weinig aan hebt. Mits je een schrijnend geval bent van onder de 27 of boven de 50. Omscholing wordt niet vergoed.
  Dus goed als partijen en het ministerie nu wel eens een keer in actie zouden komen. Maar gebruik niet de V&D als argument dat jullie het zo goed voor hebben met de samenleving. Als dat zo was, dan was er eerder aan de bel getrokken.

 8. Jolanda

  Het moet toch allemaal niet gekker worden bij de gemeente!
  Hou je bij je primaire taken: het UWV is er voor mensen die hun baan verliezen.

  Ik geef gelijk toe, veel heb je niet aan het UWV, maar ga geen mensen van een grootwinkelbedrijf die jammer genoeg hun baan verloren hebben, voortrekken tov mensen die elders, waar dan ook, hun baan verloren hebben! Gelijke monniken, gelijke kappen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).