D66 wil alternatief plan Bieb++ meenemen in raadsvergadering. Oldenburg:”Politiek novum van het slechtste soort” | De Utrechtse Internet Courant D66 wil alternatief plan Bieb++ meenemen in raadsvergadering. Oldenburg:”Politiek novum van het slechtste soort” | De Utrechtse Internet Courant

D66 wil alternatief plan Bieb++ meenemen in raadsvergadering. Oldenburg:”Politiek novum van het slechtste soort”

D66 wil alternatief plan Bieb++ meenemen in raadsvergadering. Oldenburg:”Politiek novum van het slechtste soort”

D66, ChristenUnie, CDA en PvdA zijn momenteel druk bezig met het uitwerken van hun alternatieve plan voor de Bieb++. Ze hopen dat het morgen kan worden meegenomen in de raadsvergadering, waarin wordt gestemd over het oorspronkelijke plan voor de  Bieb++. 

Alternatief plan mee in vergadering

Bekend is dat er geen meerderheid voor het huidige plan is. Met een alternatief plan proberen de vier eerdergenoemde partijen een Bieb++ alsnog te kunnen realiseren. Door een kleiner gebouw en ”vrij in te vullen publieke ruimte”, denken zij meer stemmen te kunnen werven in de gemeenteraad. De exacte invulling van het plan wordt vandaag of morgen bekend gemaakt. Dit zal volgens Raadslid Bram Fokke in ieder geval voor de aanvang van de gemeenteraad gebeuren (morgen om 13.00 in verband met het afscheid van Wolfsen), zodat het plan kan worden meegenomen in de stemming.

”Politiek novum van het slechtste soort”

Volgens Vincent Oldenburg van Leefbaar Utrecht zou het ontzettend onbeschoft zijn als er morgen over het alternatieve plan zou worden gestemd. ” Het probleem is dat een meerderheid natuurlijk alles kan, maar als er morgen daadwerkelijk zou worden gestemd over een plan dat op dit moment nog niet bekend is bij de raadsleden, zou dat een politiek novum zijn van het slechtste soort” aldus het raadslid.

Geen duidelijkheid

Oldenburg verwacht dat er morgen nog geen duidelijkheid komt. Waarschijnlijk wordt er of niet gestemd, of alleen gestemd over de huidige plannen en wordt het alternatieve plan pas na de kerst behandeld. Dat is volgens Oldenburg dan ook de beste oplossing. ”Dan heeft iedereen de tijd om het rustig te lezen. Op dit moment berust alle informatie die ik over het alternatieve plan heb nog op geruchten.”

8 Reacties

Reageren
  1. Henk

    Is Oldenburg de enige die DUIC kent oid? Hij is altijd degene die het politieke commentaar geeft.

  2. Tim Schipper

    Nee hoor Henk, ik doe wel eens iets op DUIC, zie bijvoorbeeld http://localhost/duic/nieuws/57600/plan-artplex-stelling-en-wolff-krijgt-steun-van-sp/.

    Zeer eens met Vincent Oldenborg. Dit achterkamertjesakkoord wordt wat de SP betreft niet zomaar even afgetikt morgen.

    Blijkbaar is er geen meerderheid voor het oorspronkelijke plan, waar jaren aan gesleuteld is, inclusief checks en double checks op de exploitatie.

    Dan gaat het nu niet aan om een alternatief, met onbekende effecten en volkomen geheim voor de helft van de raad, er eventjes doorheen te jassen zodat D66 de eigen wethouders niet hoeft te laten zakken.

    Zou politiek onfatsoen zijn van het troebelste water als dat toch gebeurt.

    Tim Schipper
    Fractievoorzitter SP

  3. hendrik

    Kom ik laat thuis, lees ik dit.
    Als de PvdA dit flikt stem ik NOOIT meer op die partij. Dit is vuile politiek. Dat geldt dus ook voor CU, CDA en D66 (Democraten?) Je kan niet een avond van te voren een vaag plannetje indienen over een miljoenenproject. ‘Ben je nou helemaal gek geworden’, zou wijlen mijn vader zeggen.
    Ik zeg: uitstellen tot na gemeenteraadsverkiezingen. Laat de Utrechtse burger spreken: dat is democratie.

  4. Criti Cus

    Hoog Catherijne all over again. Begint er verdacht veel op te lijken iig.

  5. Martin van Heusden

    Dat D66 in dit draagvlakarme project zou meedoen aan het uit Den Haag overgewaaide ‘bestuurlijk erin frommelen’ zou mij enerzijds wel en anderzijds niet verbazen.
    Wel omdat zoiets letterlijk alles weerspreekt waar die partij voor staat: open, transparant, verstandig enz..
    Niet omdat landelijke D66baas Pechtold graag van frommelen houdt gelet op het recente sluiten onder zijn regie van de woon- en pensioenakkoorden van Rutte2 waardoor de oppositie in de Tweede Kamer feitelijk is opgeheven.
    Ben dus benieuwd wat de D66ers in de Utrechtse gemeenteraad concreet gaan doen: ik – wie niet? – weet dan wat die partij op lokaal niveau waard is mbt dat monsterachtige, anti-groene, qua exploitatie later nauwelijks te behappen bouwproject.

  6. Jos Stelling

    Ik kan me niet voorstellen dat dit allemaal zo passeert: er blijkt (nog steeds) geld in overvloed, argumenteren doen we even niet, de grote voorwaarde: “een gedegen financiële onderbouwing” is even niet interessant en bestaande risico dragende belangen zijn even niet ons probleem. Utrechters: straf dit “even” keihard af bij de komende verkiezingen..

  7. Judith

    Ik vind het echt shockerend om er achter te komen dat de Utrechtse politiek op deze wijze tot besluiten komt. Dit deugt echt van geen kanten.

    Wat een desillusie!

  8. Toine Goossens

    Komt een man bij de bank. Kijk mevrouw mijn afzet gaat de komende jaren met 500% omhoog. Ik ga namelijk extra stoelen plaatsen. De stad groeit zo sterk die krijg ik wel vol, dat gebeurd in andere steden toch ook!

    O, u denkt dat dat komt omdat er in die andere steden multicomplexen zijn gebouwd, en dat ik mij daar niet aan mag spiegelen?

    Dan heb ik een alternatief plan, ik heb dat bij mij mevrouw. Wilt u dan daar tekenen?

    O, u denkt dat ook dat niet kan? Maar in de politiek kan dat wel, als je maar voldoende idioten, pardon democratisch gekozenen, meekrijgt!

    Wat zegt u? Ja, ik ben een cultureel ondernemer dat is toch wel duidelijk. Nee ik opereer niet vanuit een stichting, daar hebt u gelijk in, ik loop zelf het risico, en uw bank natuurlijk! U gaat toch wel tekenen?

    “Beste meneer, hou nou eens op met deze flauwekul. U hebt niet eens een marktonderzoek gedaan. Wij van de bank zijn toch niet op ons achterhoofd gevallen?”

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).