Aan lantaarnpalen vastgemaakte borden van Forum voor Democratie in Utrecht verwijderd door gemeente Aan lantaarnpalen vastgemaakte borden van Forum voor Democratie in Utrecht verwijderd door gemeente

Aan lantaarnpalen vastgemaakte borden van Forum voor Democratie in Utrecht verwijderd door gemeente

Aan lantaarnpalen vastgemaakte borden van Forum voor Democratie in Utrecht verwijderd door gemeente
Op de dag dat Thierry Baudet naar Utrecht komt met de ‘Vrijheidskaravaan’ verwijdert de gemeente borden die in de stad zijn opgehangen. De tientallen verkiezingsposters zijn aan lantaarnpalen vastgemaakt, en dat is niet volgens de regels.

Op de dag dat Thierry Baudet naar Utrecht komt met de ‘Vrijheidskaravaan’ verwijdert de gemeente borden die in de stad zijn opgehangen. De tientallen verkiezingsposters zijn aan lantaarnpalen vastgemaakt, en dat is niet volgens de regels.

De Tweede Kamerverkiezing is vandaag begonnen. In tegenstelling tot andere jaren kan dit jaar vanwege corona op drie dagen gestemd worden. Ondertussen wordt er ook nog campagne gevoerd.

Zo zijn er tientallen verkiezingsborden van Forum voor Democratie door de stad verspreid. De borden hangen op hoogte in lantaarnpalen in verschillende wijken. Omdat het plakken of ophangen van posters alleen mag op de vrije plakplaatsen worden deze weggehaald door de gemeente. Dit doet gemeente altijd, ook bij posters en borden die niet van politieke partijen zijn.

Vanavond komt Thierry Baudet met zijn ‘Vrijheidskaravaan’ naar Utrecht. Om 18.00 uur wordt hij verwacht op het Jaarbeursplein voor een campagnebijeenkomst.

31 Reacties

Reageren
 1. André

  FVD heeft wel meer eigenwijze acties:
  Ondanks mijn nee/nee sticker toch een flyer ontvangen, misschien onder het mom van ‘informatie’ of ‘vrijheid van meningsuiting’.
  Naar mijn mening is een politieke ‘stem PVD!’ flyer net zo goed reclame als een folder met ‘koop deze stofzuiger!’ en zou die niet bezorgd mogen worden.

 2. Jeroen

  FvD heeft niet superveel aanhang maar het zijn felle bijtertjes. Ook op social media wordt je stapelgek van hun reactiespam..

 3. Manou De R.

  Ik “begrijp” deze “pro-activiteit” héél goéd. Voorspelbaar bijna.

 4. Koel Hoofd

  Gut, mag dat ook al niet meer.
  Op de Vleutenseweg had/heeft elke lantarenpaal een andere boodschap, of je het daar nou mee eens was of interessant vond of niet.

 5. Scherpschutter

  Dat is het meest slagvaardige optreden van de Gemeente dat ik ooit heb gezien! Wat een ongekende daadkracht ineens…Een prullenbak laten legen duurt 3 weken langer. LOL

 6. Lombokker

  Het zou mooi zijn als de gemeente dat voortaan ook doet met graffiti; meteen verwijderen. Daar zal de stad een stuk van opknappen.

 7. HArry

  Raar.

  Heel de gemeente Bilthoven hangt vol met vvd, d666, geen leut en pvda.
  U weet wel het consortium tegen uw persoonlijke vrijheid.

  Werkelijk waar ieder paal is behangen met een belofte.

  En tussen door de borden met; Hou Vol.

  Hoe toepasselijk dat is, is bij de ambtenaren nog niet helemaal doorgedrongen.

 8. Utrecht schoon !

  Hij maakt overal er een Derry van !

 9. Alain

  Ah, de regels gelden weer eens voor iedereen, behalve Thierry.

  Inclusief de regels voor goed fatsoen. Twee jaar geleden vocht een slachtoffer nog voor zijn leven in het ziekenhuis en waren de doden nog niet geidentificeerd, of meneer was haantje de voorste om er politieke munt uit te kunnen staan.

  Glunderend zocht ‘ie iedere camera op, de dood van Utrechters was voor hem een natte droom om wat puntjes in de media te scoren, terwijl de lijken nog niet koud waren

  Zijn politiek was al niet de mijne, maar ook als politicus is het een walgelijke man.

 10. arbeider

  Framen van Baudet neemt belachelijke en Noord Koreaanse toestanden aan.

  Mag hopen dat hij lekker veel zetels gaat halen, puur om al die tegenstanders van Baudet verschut te zetten.

  Ondertussen kronkelt de linkse elite weer over de burger zijn hoofd. Totaal geen gevoel wat er echt in de samenleving speelt.

  Allemaal afgestuurdeerden hotemetoten die voor ons burgers opkomen, laat me niet lachen!

 11. JdV

  Snelle reactie van de gemeente. De puinhoop naast een ondergrondse vuilcontainer blijft weliswaar 10 dagen liggen maar dit is uiteraard veel belangrijker voor GL, VVD en D66.

 12. [email protected] 🤫

  Ach er is ook zoiets als links facisme hóór,ben je het niet met ze eens dan proberen ze je praten onmogelijk te maken.
  Ook hier geld dat er mensen zijn die hun politieke voorkeur hebben,en daar vooruit komen of je het niet leuk vind of niet,dat is Democratie.

 13. F van wegen

  De folders van de PvdA en GroenLinks ,ondanks mijn nee nee stikker lagen ook in de brievenbus, en de reclame fietsen van GroenLinks staan ook her en der geplaatst. Dus gemeente Utrecht het spel eerlijk blijven spelen.

 14. erwin

  @arbeider: stel jezelf verkiesbaar. Kan allemaal in dit land! succes man!

 15. Martin

  Ik heb ook van de “klimaatpartijen” folders in de brievenbus gekregen ondanks dat ik een nee-nee sticker heb. D66 heeft de regels geprobeerd te omzeilen door er een stickertje op te plakken met het adres en huisnummer. Dit zijn de partijen die voorop stonden om verspreiding van ongevraagde folders te verbieden. Dit is weer een mooi voorbeeld van “Doe wat ik zeg, niet wat ik doe”. Kan de gemeente, mede gezien de bovenstaande reacties, optreden tegen dit soort handelingen.

 16. Scherpschutter

  @Martin 16/3/2021 – 9:30

  Zo waar ik hier zit; ik had 3(!) folders in de bus van de partij die er alles heeft gedaan om folders te verbieden…De wanhoop druipt er vanaf.

 17. Berk

  @[email protected] Misschien even boek lezen over wat fascisme precies is en dan nog een keer proberen te reageren. Met je links fascisme.

 18. Otto Nelemans

  Uit de Volkskrant van vandaag:

  Democratietrip
  Ik stel voor om alle demonstranten die zondag op het Malieveld demonstreerden namens de regering een gratis vakantiecursus ‘Democratie’ aan te bieden, verzorgd door Corendon.

  Het programma is als volgt: zonder mondkapjes vliegen we op een zaterdagavond naar Minsk om daar op zondag in alle liefde te demonstreren tegen het bewind van Loekasjenko.

  Na een vierdaags verblijf in het luxe cellencomplex van de veiligheidsdienst, reizen we per trein naar Moskou. Daar kunnen we in alle verbondenheid protesteren tegen het vasthouden van Navalny. Na afloop maken we kennis met de lokale afdeling van de FSB. Vandaar vliegen we, na een korte tussenstop in Damascus, door naar Myanmar, waar wij een driedaagse cursus staatsrecht krijgen.

  Ter afsluiting van deze leerzame reis, verblijven wij nog enkele dagen in Hongkong. Daar kunnen wij ons tegoed doen aan diverse Chinese specialiteiten. Voldaan en wijs geworden vliegen we dan weer terug naar Dictatuur Nederland.

  Jos Huigen, Heemstede

  En dan zijn we niet eens geland in Brazilie, Venezuela bij de Oeigoeren en bij Erdogan zelf

 19. Alain

  @f van wegen.

  Ik ben het er ook niet mee eens, maar er is een uitzondering voor deur-tot-deur reclame voor politieke folders.

  De stelling is dat het non-commerciele karakter zorgt dat het vrijheid van meningsuiting betreft, in plaats van een handelsboodschap. Dus van overheidswege kun je weinig verwachten.

 20. Jannes

  Prima aankondiging, zodat ik nu weet waar ik vanavond om 18.00 uur NIET moet zijn.

 21. JvS

  JdV heeft zonder het door te hebben de oplossing voor het zwervend huisvuil bij de containers gevonden. Maak er een bord van FvD op vast en het wordt binnen zeer korte tijd verwijderd.

 22. Bert

  Heb ook flyers van Volt, ondanks een nee/nee sticker. Met de expliciet vermelding dat ze weten dat het niet mag, maar dat ze stemmen werven belangrijker vinden.

  Na meerdere malen contact proberen te krijgen, kreeg ik uiteindelijk het immer ambtelijke en vertrouwwekkende: “dat weet ik niet, niet mijn afdeling”

  En dat moet de politiek veranderen…

 23. John

  @arbeider
  Het Nederlands van de aanhang van de heer Baudet is al net zo geweldig als zijn incasseringsvermogen.

 24. Willem H.

  Wederom een voorspelbare en verwerpelijke strategie van FVD: overtreed als enige partij een regel waar weinig mensen van op de hoogte zijn, zodat je naderhand, wanneer enkel jouw posters worden verwijderd, de schuld kunt geven aan “de linkse elite die censuur uitoefent”. Nee, hou je dan gewoon aan de regels die voor iedereen gelden, in plaats van zo kinderachtig in de slachtofferrol te kruipen en bij ieder zuchtje tegenwind op een podium te gaan huilen dat iedereen tegen je is. Ga toch naar huis man, en laat Utrecht met rust.

 25. JvS

  Ze hadden beter net als de SP en de PVDA stencils en een spuitbus met verf kunnen pakken. Dat wordt niet weggehaald en mag blijkbaar wel

 26. Koel Hoofd

  @Berk 11:06
  “@[email protected] Misschien even boek lezen over wat fascisme precies is en dan nog een keer proberen te reageren. Met je links fascisme.

  Ik zal je helpen:
  Het woord fasci is meervoud van het Italiaanse fascio en betekend: een bundel, een schoof (zoals in samengebonden koren), of een groep.
  Het is vanaf het eind van de negentiende eeuw in gebruik als term voor een politieke groepering, hetzij links, hetzij rechts georiënteerd.

  Dus er bestaat wel degelijk zoiets als links fascisme, alleen willen die linkse faciten dat niet geloven omdat met de vinger naar rechts te wijzen makkelijker is.
  Iets met balken en splinters in ogen.

 27. Froh

  Het is toch best lastige materie, dat fascisme. Maar wikikids helpt jullie vast verder.

  https://wikikids.nl/Fascisme

  “Fascisten vinden dat de menselijke soort verbeterd wordt door het ‘recht van de sterkste’. Dat wil zeggen dat de zwakken niet geholpen moeten worden, zodat alleen de sterksten overblijven.”

  Geen typisch links denkbeeld me dunkt.

 28. Scherpschutter

  Froh 17/3/2021 – 0:46

  Fascisme wil een totaal dominante overheid die ieder aspect van het menselijk leven dicteert en domineert. Hoe dat rechts is, moet u me even uitleggen…

  Fascisme is een neefje van communisme en socialisme.

 29. Jeroen

  Gaan we hier nou allemaal anachronistische links/rechts indelingen en politiek uit de 19e eeuw op de 21e plakken?

 30. Jozias

  @ Scherpschutter

  Je weet dat fascisme als links wegzetten met name gedaan wordt door mensen die zelf een echt fasistisch gedachtengoed aanhangen, maar dat niet willen benoemen en erkennen. Nogal vaak gedaan de afgelopen 100 jaar. Een truc. Een mistbank optrekken. Wolven in schaapskleren.

  Een extreem-rechtse bedoening. Fascisme is extreem-rechts. Misschien zelf eens leren wat link en rechts inhouden in een politieke verdeling.

  Minder of geen inmenging van de overheid is een liberaal, klassiek-liberaal en neo-liberaal standpunt. Er zit nog een hoop aan de rechterkant van deze liberale groeperingen.

 31. Nina

  Links of rechts; de waarheid ligt vast in het midden.

  Laten we eens beginnen met elkaars mening te respecteren zonder het met elkaar eens te zijn.

  Alle oorlogen zijn ooit begonnen om de ander een mening op te dringen. Dat is dus sowieso niet de oplossing.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).