Alexander Pechtold wilde burgemeester van Utrecht worden - De Utrechtse Internet Courant Alexander Pechtold wilde burgemeester van Utrecht worden - De Utrechtse Internet Courant

Alexander Pechtold wilde burgemeester van Utrecht worden

Alexander Pechtold wilde burgemeester van Utrecht worden
Beeld: Wikimedia CC / D66
De scheidend partijleider van D66, Alexander Pechtold, wilde in 2013 burgemeester van Utrecht worden. In een interview met Vrij Nederland over zijn vertrek uit de politiek meldt hij dat hij in zijn kring gesprekken voerde over het opvolgen van Aleid Wolfsen.

De scheidend partijleider van D66, Alexander Pechtold, wilde in 2013 burgemeester van Utrecht worden. In een interview met Vrij Nederland over zijn vertrek uit de politiek meldt hij dat hij in zijn kring gesprekken voerde over het opvolgen van Aleid Wolfsen.

Pechtold denkt een goede kans te hebben gehad de nieuwe burgemeester van Utrecht te kunnen worden. DUIC meldde in 2013 al over de geruchten rond de mogelijke komst van de politicus. Dat leverde destijds nogal wat kritiek op.

In Vrij Nederland vertelt hij dat hij het niet is geworden, omdat partijgenoot Els Borst het niet zag zitten: “Ze wilde niet eens een kopje thee, en zei meteen: ‘Jouw vertrek naar Utrecht is nicht im Frage, de partij heeft je nog nodig.’ Toen vertrok ze weer, te voet naar het station.”

Pechtold besloot daarna af te zien van het burgemeesterschap. Jan van Zanen werd korte tijd later aangesteld als opvolger van Aleid Wolfsen.

17 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Tja, ik wil ook wel eens wat..

 2. joop gerritse

  Waarom zegt iedereen altijd “Im Frage”, alsof dat Duits is?

 3. Kees Cornelder

  Er is een god! Want aan welk een noodlot zijn wij in 2013 ontsnapt!
  Dank o dank lieve Heer!!

 4. G.

  weet je van die mop van die twee die naar Parijs gingen.
  ze gingen niet.
  Geen nieuwswaarde.

 5. Berk

  Hij is wat mij betreft nog altijd welkom in Utrecht

 6. James

  Ik dacht dat Aleid Wolfsen de grootste ramp was die Utrecht is overkomen, maar het had dus blijkbaar nog heel veel erger gekund. Ondanks dat ik niet gelovig ben wil ik net als Kees hierboven God danken!

 7. Sjaak

  “im Frage”?!?!

 8. Walter

  Gelukkig niet!

 9. BramD

  @Sjaak en @Joop Gerritse: zie de Dikke Van Dale.

 10. JdV

  Wolfsen was al een complete mislukking en doet het op dit moment bij de AP exact hetzelfde. Maar Pechtold was nog een slagje erger geweest.

 11. E westerhoff

  Gelukkg zijn we daar bespaard voor gebleven voor deze persoon Jan van zaanen is het gelukkig geworden beter kunnen we niet wensen

 12. Kees

  De reacties op teveel berichten zijn zo negatief en zelfs echt dom. Niet leuk om daar telkens tegenaan te lopen. Kunnen de schrijvers daarvan niet gewoon gaan schoffelen, vissen of stof gaan zuigen?

 13. JdV

  @kees: wat een buitengewoon negatieve reactie van u.

 14. Sjaak

  @BramD: Frage is vrouwelijk, dus daar kan nooit “im” voorstaan. “Im Frage” is pseudo-Duits.

 15. Yoshua

  @sjaak
  Zowel Dat is/komt niet im Frage als Dat is/komt niet in Frage is correct.
  De uitdrukkingen im/in Frage zijn en im/in Frage komen betekenen: ‘aan de orde zijn/komen’, ‘in aanmerking komen’ of ‘sprake zijn van’.

  In de taal van herkomst, het Duits, is alleen in Frage juist. De vorm im (een samentrekking van in en dem) kan alleen met mannelijke en onzijdige woorden worden gecombineerd, en Frage is vrouwelijk.

  In het Nederlands is echter ook de variant im Frage in zwang geraakt, onder meer door onbekendheid met de Duitse regel op dit gebied. De vorming van im Frage kan daarbij beïnvloed zijn door de uitspraak: een n voor een f klinkt vaak een beetje als een m.

  Hoewel im Frage dus geen goed Duits is, is die vorm zodanig ingeburgerd in het Nederlands dat hij als correct kan worden beschouwd.

  bron:taaladvies.nl

 16. Horror

  Wolfsen was al een ramp
  Maar egotripper pechtold,,dat had utrecht niet gepikt

 17. joop gerritse

  Ja, het argument “iedereen zegt het, dus het is correct”… men spreekt ook over een chique dame, maar dat betekent in het Frans “tabakspruim”.
  I rest my case…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).