Amsterdammer Kees Diepeveen volgt wethouder Jongerius op | De Utrechtse Internet Courant Amsterdammer Kees Diepeveen volgt wethouder Jongerius op | De Utrechtse Internet Courant

Amsterdammer Kees Diepeveen volgt wethouder Jongerius op

Amsterdammer Kees Diepeveen volgt wethouder Jongerius op
GroenLinks heeft Kees Diepeveen (56) voorgedragen als de opvolger van de onlangs opgestapte wethouder Margriet Jongerius. Diepeveen wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles Cultuur, Transitie Langdurige Zorg, Wijkgericht werken en Participatie, Welzijn, Maatschappelijke ondersteuning en de wijk Noordwest.

GroenLinks heeft Kees Diepeveen (56) voorgedragen als de opvolger van de onlangs opgestapte wethouder Margriet Jongerius. Diepeveen wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles Cultuur, Transitie Langdurige Zorg, Wijkgericht werken en Participatie, Welzijn, Maatschappelijke ondersteuning en de wijk Noordwest.

Diepeveen wordt op 10 december tijdens de gemeenteraadsvergadering geïnstalleerd. “Ik kijk er erg naar uit om een bijdrage te leveren aan deze mooie stad,” laat Diepeveen in een eerste reactie weten. “Utrecht groeit, het is een stad met internationale allure. Tegelijk wil ik me juist ook focussen op het versterken van dat wat Utrecht zo mooi maakt: de menselijke maat. Dat is heel belangrijk in de zorg en ook om cultuur dichter bij mensen te krijgen.”

De GroenLinks-fractie was unaniem in haar besluit om Diepeveen voor te dragen. De nieuwe wethouder was elf jaar stadsdeelwethouder in Amsterdam Noord. Diepeveen woont nu in Amsterdam, hij wil zo snel mogelijk de hoofdstad verruilen voor de Domstad. Diepeveen: “Ik vind het belangrijk om als stadsbestuurder in Utrecht te wonen. Ik zal nog even nodig hebben om alles te regelen, maar mijn vrouw en ik komen naar Utrecht.”

Gezondheidszorg

Diepeveen is zelfstandig adviseur in de gezondheidssector. Als stadsdeelwethouder heeft Diepeveen ervaring met de portefeuilles Welzijn en Wijkgericht werken. Diepeveen is tevens actief in de culturele sector. Zo is hij onder meer voorzitter van het Over het IJ Festival en secretaris van Stichting Tolhuistuin.

Als nieuwe Utrechtse wethouder heeft hij voor zichzelf drie prioriteiten opgesteld. “Ik wil zo snel mogelijk mijn dossiers leren kennen, zo snel mogelijk Utrechters, raadsleden, ambtenaren en belanghebbenden leren kennen en zo snel mogelijk Utrecht leren kennen. Voor dat laatste zoek ik trouwens nog een goede gids.”

4 Reacties

Reageren
 1. Hans Oudwijk

  Halleluja verhalen te over..Dus toch maar even voor de juiste balans wat aanvullende informatie over onze nieuwe Groen ‘linkse’ wethouder.

  http://politiek.tpo.nl/2015/12/01/utrecht-krijgt-omstreden-groenlinks-wethouder/

 2. Berend

  Weer zo’n beroepsplucheplakker. Iemand die nog niet eens in Utrecht woont, en de stad waarschijnlijk nauwelijks kent. Fantastisch.

 3. Geenstijl@Utrecht

  Als je asbest dumpt/versnipperd, ben je wat mij betreft crimineel bezig als wethouder.
  Dit zal Groenslinks in Utrecht niet in de spotlight zetten met een wethouder die deze bagage mee brengt uit AmsterdamAsbest.

 4. Frank

  Maart 2014 stapte hij in Amsterdam uit de politiek met de woorden: ‘Ik hoop mijn kennis en ervaring straks weer te kunnen gebruiken in de volgende stap. Wat dat wordt? Ik weet het nog niet, maar er komt ongetwijfeld iets op mijn pad.’

  Vervolgens werd hij dus “zelfstandig adviseur in de gezondheidssector”. Maar omdat men daar -gelukkig- ook niet meer smijt met geld naar externe adviseurs kan hij als wethouder in Utrecht geparachuteerd worden.

  Het lijkt me duidelijk. Als je van de ene dag op de andere dag van zelfstandig adviseur opeens wethouder kunt worden en je klanten kunt laten vallen, was je of een hele slechte zelfstandig adviseur, of je was zzp-er als in ‘zelfstandige zonder perspectief’.

  Ik hou mijn hart vast.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).