Begroting Bibliotheek niet meer sluitend door uitspraak rechter | De Utrechtse Internet Courant Begroting Bibliotheek niet meer sluitend door uitspraak rechter | De Utrechtse Internet Courant

Begroting Bibliotheek niet meer sluitend door uitspraak rechter

Begroting Bibliotheek niet meer sluitend door uitspraak rechter
De Bibliotheek op de Stadhuisbrug
Woensdag werd bekend dat vijftien ontslagen die de Bibliotheek Utrecht wilde doorvoeren niet mogen van de rechter. De SP wil nu weten wat dit voor gevolgen heeft voor de bieb.

Woensdag werd bekend dat vijftien ontslagen die de Bibliotheek Utrecht wilde doorvoeren niet mogen van de rechter. De SP wil nu weten wat dit voor gevolgen heeft voor de bieb.

Van de 15 medewerkers moesten ruim 100 vrijwilligers de werkzaamheden over gaan nemen. FNV stelde dat hier sprake was van werkverdringing was en spande een kort geding aan. De rechter stelt de vakbond in het gelijk dat de huidige medewerkers van de bibliotheek ook ingezet kunnen worden bij de nieuwe taken die de bibliotheek wil gaan uitvoeren en dat daar dus geen vrijwilligers voor nodig zijn.

SP-raadslid Hilde Koelmans heeft nu schriftelijke vragen ingediend bij wethouder Kreijkamp. “We constateren dat de begroting van de bibliotheek nu niet meer sluitend is. Dat was een eis in het pas aangenomen raadsvoorstel. Bovendien willen we niet dat de niet-ingeboekte extra personeelskosten afgewenteld worden op de publieke dienstverlening en dat de wijkvestigingen in de gevarenzone terechtkomen.”, aldus Koelmans.

De SP wil ook van de wethouder weten of en wanneer er een aangepast plan naar de raad toe komt.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
  1. cico

    Het komt natuurlijk nooit op dat er wellicht wat minder geld hoeft naar de overhead en talloze bestuurslagen

  2. Kuch

    @ Cico, ik hoop dar men nu eens gedwongen wordt om in management en hoge salarissen van de toplagen, incl. de directeur en bestuur, te gaan snijden. Daar zijn tonnen mee op te halen.

  3. herman

    Bibliotheek zit in de laatste fase van haar levenscyclus, over maximaal 25 jaar is dit einde verhaal. Inkrimpen kan alvast starten, daar heb je ander en minder management voor nodig dan de huidige tip die vooral ingewikkeld en cultureel verantwoord wil doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).