Bekijk hier de verkiezingsprogramma’s van (de meeste) Utrechtse politieke partijen Bekijk hier de verkiezingsprogramma’s van (de meeste) Utrechtse politieke partijen

Bekijk hier de verkiezingsprogramma’s van (de meeste) Utrechtse politieke partijen

Bekijk hier de verkiezingsprogramma’s van (de meeste) Utrechtse politieke partijen
Over een maand mogen Utrechters weer naar de stembus. Op woensdag 16 maart zijn namelijk de gemeenteraadsverkiezingen. Op het stembiljet in Utrecht zijn dit jaar twintig partijen te vinden. De meeste daarvan hebben ook al het verkiezingsprogramma bekendgemaakt. Al die programma’s zijn hieronder te vinden.

Over een maand mogen Utrechters weer naar de stembus. Op woensdag 16 maart zijn namelijk de gemeenteraadsverkiezingen. Op het stembiljet in Utrecht zijn dit jaar twintig partijen te vinden. De meeste daarvan hebben ook al het verkiezingsprogramma bekendgemaakt. Al die programma’s zijn hieronder te vinden.

BIJ1
– De lijsttrekker van BIJ1 is Stevie Nolten. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘Voor een gelijkwaardig Utrecht’.

CDA
– De lijsttrekker van CDA is Jantine Zwinkels. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘Voor een stad op mensenmaat’.

ChristenUnie
– De lijsttrekker van ChristenUnie is Rik van der Graaf. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Utrecht’.

D66
– De lijsttrekker van D66 is Maarten Koning. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘De Ambitieuze Stad’.

DENK
– De lijsttrekkers van DENK zijn Mahmut Sungur en Ismail El Abassi. Bekijk hier het verkiezingsprogramma.

EenUtrecht
– De lijsttrekker van EenUtrecht is Gert Dijkstra. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘Utrecht is óók van jou!’.

Forum voor Democratie
– De lijsttrekker van Forum voor Democratie is George Woodham. Bekijk hier het verkiezingsprogramma.

GroenLinks
– De lijsttrekker van GroenLinks is Julia Kleinrensink. Bekijk hier het verkiezingsprogramma.

Partij voor de Dieren
– De lijsttrekker van Partij voor de Dieren is Maarten van Heuven. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘Verbeter de wereld, begin in Utrecht’.

Piratenpartij
– De lijsttrekker van Piratenpartij is Saskia Söller. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘Samen-leven en samen-werken: voor een eerlijk Utrecht’.

PvdA
De lijsttrekker van Partij van de Arbeid is Rick van der Zweth. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘De stad weer voor iedereen’.

PVV
– De lijsttrekker van de Partij voor de Vrijheid is David Bosch. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘Voor de Utrechters’.

Socialisten Utrecht
– De lijsttrekker van Socialisten Utrecht is Floris Boudens. Bekijk hier het verkiezingsprogramma.

SP
– De lijsttrekker van SP is Yvonne Hessel. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘Bij Utrecht: linksaf’.

Stadsbelang Utrecht
– De lijsttrekker van Stadsbelang Utrecht is Cees Bos. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘Doen wat je zegt en zeggen wat je doet’.

Student & Starter
– De lijsttrekker van Student & Starter is Esma Kendir. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘Nieuwe energie voor Utrecht’.

Volt
– De lijsttrekker van Volt is Ruud Maas. Bekijk hier het verkiezingsprogramma.

VVD
– De lijsttrekker van VVD is Marijn de Pagter. Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘Bouwen aan Utrecht’.

Onderstaande partijen hebben nog geen verkiezingsprogramma bekendgemaakt:

Belang van Nederland
– De lijsttrekker van Belang van Nederland is Sterre Noordhuis. Het verkiezingsprogramma is nog niet bekend.

Blanco (van de wal, R.M.W.A.H.C.)
– De lijsttrekker van Blanco (van de wal, R.M.W.A.H.C.) is Marcello van de Wal. Het verkiezingsprogramma is nog niet bekend.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  D66 schrijft (op pag. 5) dat het plezier van de één geen overlast voor de ander mag betekenen. Dat willen ze bereiken door “spreiding van vertier”. Da’s goed nieuws! Welke horeca uit de binnenstad gaat D66 verplaatsen naar een slaapwijk zodat het daar ook eindelijk lekker gaat ‘bruisen’?

 2. Gafer

  Leuk al die programma’s. Ik ga voor BIJ1! De enige partij die echt voor iedereen op komt.

 3. Hugo Aylva

  @Gafer: BIJ1 komt inderdaad een heel eind, maar de enige partij die écht voor iedereen opkomt (mensen en alle andere dieren) is de Partij voor de Dieren.

 4. Tiny

  @Gafer

  Door gelijk al mensen uit te sluiten waar ze het zelf niet mee eens zijn? (Zoals de grote partijen ook, overigens). Mooi man. Écht een partij voor iedereen.

 5. Don

  Is alleen jammer dat BIJ1 en de partij voor de dieren net zoals de meeste andere partijen overigens aangeeft waar de rekening van al dat moois naar toe gaat. Met een verhoging van de OZB van 24 % van het huidige college wil ik graag een partij die dat weer terugdringt.

 6. HArry

  Is er ook een partij die tegen Agenda2030, Eugenetica, Transhumanisme, intensieve menshouderij, globalisme, neo-liberalisme, klimaat- en stikstoffraude is?

  Alvast dank voor jullie tips!

  Gewoon een betrouwbaar mens (zonder Bilderberg of WEF connectie) zou al erg bijzonder zijn.

 7. Ed van der Zalm

  Uitsluiten van PVV en FVD hebben nauurlijk niets met democratie te maken.
  Daarom adviseer ik: stem in ieder geval niet op de CDA, VVD, D66. GL, CU en PVDA. Dit zijn ondemocratische partijen (schapen in wolfskleren).

 8. Sendak

  Lijkt me niet slim om tegen advies van waterschap in te gaan bouwen in Rijnenburg. Daarom maar eens voor Groen Links gaan stemmen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).