Bekijk hier precies hoeveel stemmen elke kandidaat in Utrecht heeft gekregen tijdens de verkiezingen Bekijk hier precies hoeveel stemmen elke kandidaat in Utrecht heeft gekregen tijdens de verkiezingen

Bekijk hier precies hoeveel stemmen elke kandidaat in Utrecht heeft gekregen tijdens de verkiezingen

Bekijk hier precies hoeveel stemmen elke kandidaat in Utrecht heeft gekregen tijdens de verkiezingen
De uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen in de gemeente Utrecht waren al bekend op partijniveau. Maar nu is ook de data gepubliceerd waarin te zien is hoeveel stemmen er op specifieke personen zijn uitgebracht. Via onderstaande tool kan gezocht worden op achternaam of op partij. Het gaat hierbij dus stemmen die zijn uitgebracht in de gemeente Utrecht.

De uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen in de gemeente Utrecht waren al bekend op partijniveau. Maar nu is ook de data gepubliceerd waarin te zien is hoeveel stemmen er op specifieke personen zijn uitgebracht. Via onderstaande tool kan gezocht worden op achternaam of op partij. Het gaat hierbij dus stemmen die zijn uitgebracht in de gemeente Utrecht.

17 Reacties

Reageren
 1. Zuiderland

  Ik leef echt in een bubbel. Ik had geen idee dat de BBB buiten Utrecht zo populair is. Nu maar hopen dat dat, net als de populariteit van de FvD en de LPF daarvoor, van voorbijgaande aard is.

 2. Hadjememaar

  Toch wel sneu, als je op de lijst staat en er is niemand in de hele provincie die op je stemt.

 3. rmn

  @Zuiderland

  Als het BBB niet is wordt het de volgende wel. Een groot deel van Nederland is niet bereid om te accepteren dat onder druk van de klimaatmaatregelen alles minder gaat worden. Het stikstofdossier is nog maar het begin want we liggen niet op koers om de Parijs doelstellingen te halen. Er komt een hoop sociale onrust aan.

 4. WJM

  Wat een arrogantie Zuiderland!!!

 5. Realist

  @Zuiderland. Inderdaad, je leeft in een bubbel, kennelijk geen idee wat zich daarbuiten afspeelt. De uitslag is een signaal wat door de verliezers gewoon kritisch geanalyseerd moet worden ipv simplistisch te hopen dat het overwaait.

 6. Binnenstadbewoner

  @realist: er is geen enkele reden om aan te nemen dat de bbb níet overwaait, na ander rechts lawaai van de lpf, wilders, fvd etc. Rechts loopt ook nu weer achter de volgende messias aan (uit het doosje van marketing- en reclamebureau ReMarkable, en betaald door het agrarisch-industrieel complex) maar ook deze messias zal haar woorden niet waar kunnen maken en imploderen.

 7. Realist

  @Binnenstadbewoner. Oef, je bent behoorlijk geïndoctrineerd en een slechte verliezer. Wellicht is voor jou het huidige beleid in je randstedelijke bubbel nog niet links genoeg voor maar daar denkt de meerderheid buiten die bubbel toch net iets anders over.

 8. Binnenstadbewoner

  @realist: over indoctrinatie gesproken… je loopt achter een door een marketingbureau opgerichte beweging aan die als doel heeft belangen van de agro-business veilig te stellen..

 9. Kees

  @binnenstadbewoner. Wat klinkt hier duidelijk de jaloezie van een groen links /D66 aanhanger die niet tegen zijn verlies kan. Shame on you. Maar de groeten van deze BBB aanhanger.😁

 10. Rutger

  @rmn: we lopen door de hoge energieprijzen juist ineens wel op koers met Parijs, niet door beleid maar een externe factor. Zo is t met stikstof voor een deel ook: ons eigen gedrag aanpassen werkt het beste: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5371721/urgenda-doel-uitstoot-broeikasgassen-rechter-2022-minder-aardgas

 11. Binnenstadbewoners

  @kees: helaas jongen, helemaal mis. Geen d66, geen GroenLinks, geen jaloezie (raar om die term in het kader van verkiezingen te gebruiken), geen “niet tegen verlies kunnen”.
  Alles verkeerd gegokt, wat ook een verklaring zal zijn voor je keuze voor bbb.

 12. Derk van Dorth, kandidaat gemeenteraadslid CU

  @Hadjememaar: dit zijn de stemmen in de gemeente Utrecht. iemand met 0 stemmen in Utrecht kan best honderden stemmen hebben gekregen in Amersfoort of Veenendaal

 13. Nuchter

  @Binnenstadbewoner,

  Hebt de de partijprogramma’s van LPF, PVV en FvD vergeleken met dat van BBB, of wazelt u maar wat?
  De overwinning van BBB is een ruk naar links. BBB is een typische centrumpartij, kent heel veel oud CDA inbreng. Maar haalt ook veel stemmen bij PVV en FvD weg, ruk naar links dus.
  Een ruk naar links waardoor GroenLinks veel minder interessant wordt in de landelijke politieke discussie. Tel in de 1e Kamer de zetels van BBB bij die van de regering en zie welk een ruime meerderheid die daar dan heeft.

 14. rmn

  @Rutger

  Zoals mevrouw Minnesma in het artikel zegt: “2022 was geen representatief jaar.” De meeste studies wijzen erop dat onder huidig beleid de doelstellingen niet gehaald worden. En of je daar nu wel of niet in gelooft is niet zo relevant; De Europese Unie gaat erop sturen en dus mag je verwachten dat de maatregelen aangescherpt worden.

  Op dit moment spreken media en politici nog vooral over belastingverhogingen. In de wetenschappelijke literatuur en onder EU ambtenaren wordt al jaren gespeculeerd over vergaande maatregelen, zoals persoonlijke CO2 budgetten, progressieve belastingen op bepaalde producten, en ook zelfs het hard ratsoeneren van bijvoorbeeld kleding.

  Kortom, we zijn gewoon redelijk klaar hier in West-Europa. Emigreren is de enige optie voor wie de aankomende 20 á 30 jaar welvarend en in vrijheid door wil brengen.

 15. Katja

  Lijst was handiger geweest op alfabetische volgorde.

 16. karel

  @Katja Even op het kopje klikken om te sorteren

 17. Katja

  @Karel…eh…waar dan ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).