Bouchra Dibi tweede kandidaat lijsttrekker PvdA - De Utrechtse Internet Courant Bouchra Dibi tweede kandidaat lijsttrekker PvdA - De Utrechtse Internet Courant

Bouchra Dibi tweede kandidaat lijsttrekker PvdA

Bouchra Dibi tweede kandidaat lijsttrekker PvdA
Bouchra Dibi (44) is de tweede persoon die zich kandidaat heeft gesteld voor lijsttrekker van de PvdA in Utrecht. “Ik ben een wijkenmens.”

Bouchra Dibi (44) is de tweede persoon die zich kandidaat heeft gesteld voor lijsttrekker van de PvdA in Utrecht. “Ik ben een wijkenmens.”

“Het is algemeen bekend dat wij als PvdA fors hebben verloren tijdens de vorige verkiezingen. Dit betekent ook dat de Utrechtse wijken het vertrouwen in ons zijn verloren. Dit is één van de redenen dat ik mij kandidaat heb gesteld.”

Kloof

Het grootste pijnpunt vindt Dibi de verschillende kloven die goed te merken zijn in Utrecht. De kloof tussen arm en rijk, tussen hoog- en laagopgeleiden, maar ook tussen autochtoon en allochtoon. “De afgelopen twaalf jaar heb ik mijn werk vooral gericht op het verkleinen van die kloven. Het doet me zo veel. Om dat te kunnen verwezenlijken heb je een lijsttrekker nodig die verbindingen kan maken, en dat kan ik. Ik kom in alle soorten buurten, mensen kennen mij echt.”

Sterrenwijk

Dibi vindt dat politici meer tussen de mensen moeten komen te staan. “Ik wil niet met mensen praten over beleid. Je moet naar bewoners luisteren en dan handelen. Dat heb ik bijvoorbeeld in Sterrenwijk gedaan”, vertelt Dibi. “Daar kwam nooit iemand uit de politiek. Ik heb met een motie ervoor gezorgd dat er veel is veranderd in de wijk en dat er werd gekeken naar de problematiek.”

Keuze

Voor de PvdA zijn er nu twee kandidaten in de race, maar daar zou er nog een bij kunnen komen. Tot 31 augustus kunnen gegadigden zich opgeven. “Ik zou het toejuichen als er een derde jonge, frisse kandidaat komt. Verder zijn Gadiza Bouazani en ik twee hele verschillende kandidaten met een verschillende aanpak. Het is goed voor leden om de keuze te hebben.” Op 22 november stellen de leden de kandidatenlijst vast.

3 Reacties

Reageren
 1. Een mens zoals iedereen.

  Wat leuk, ik weet nog dat haar neef de huurwoning gebruikte voor een drugsdeal die uit de hand is gelopen, ze is toen niet uit de woning gezet door de verhuurder, iets dat bij een gewone huurder wel het geval zou zijn geweest.
  http://www.ad.nl/utrecht/raadslid-utrecht-verzweeg-dodelijke-drugsdeal-thuis~ada45334/

 2. Fred

  @ een mens zoals iedereen

  Ehhh…de pvda en veel linkse partijen zijn een “goede” afspiegeling van onze nieuwe samenleving!

 3. JdV

  Ach, de PvdA. De laatste stuiptrekking van een eens machtige partij die nu zowel landelijk als in onze stad ongeveer net zo belangrijk is als pak hem beet 50+ of FvD. Laat ze nou toch, het stervensproces van deze rode rakkers is toch al vermakelijk om te zien. Gun ze dit ” succesje” .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).