Burgemeester en minister zeer bezorgd over ontwikkelingen alFitrah | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester en minister zeer bezorgd over ontwikkelingen alFitrah | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester en minister zeer bezorgd over ontwikkelingen alFitrah

Burgemeester en minister zeer bezorgd over ontwikkelingen alFitrah
De alFitrah moskee in Overvecht. Foto: DUIC
De laatste ontwikkelingen rond alFitrah baren burgemeester Jan van Zanen zorgen en ook uit de landelijke politiek is er flinke kritiek. Minister van sociale zaken, Lodewijk Asscher, roept op om kinderen weg te houden van de moskee in Overvecht.

De laatste ontwikkelingen rond alFitrah baren burgemeester Jan van Zanen zorgen en ook uit de landelijke politiek is er flinke kritiek. Minister van sociale zaken, Lodewijk Asscher, roept op om kinderen weg te houden van de moskee in Overvecht.

Vorige week kwam er een uitgebreid rapport naar buiten van het Verwey-Jonker instituut. Hierin is onderzoek gedaan naar de lesmethoden van de moskee. Conclusie: kinderen die hier les krijgen, lopen kans om vervreemd te raken van de maatschappij. Een dag later klapten leerlingen in het Algemeen Dagblad anoniem uit de school. Het is nog erger dan op de moskeeschool dan geschetst in het rapport. Zo wordt er bijvoorbeeld geleerd om mede-moslims die criminelen daden begaan, hoe erg ook, niet aan te geven bij de politie.

Jan van Zanen is hier geschokt over. Hij accepteert niet dat kinderen opgroeien met hun rug naar de samenleving. “Dat accepteer ik niet. Deze stichting levert op dit moment geen bijdrage aan hun toekomst”, zei de burgemeester gisteren na een ‘indringend en moeizaam’ gesprek met Suhayb Salam van de moskee. Hij eist in januari een actieplan te zien waarin nadrukkelijk de vaders en moeders en de leerlingen worden betrokken.

Ook Lodewijk Asscher is bezorgd over de ontwikkelingen: “Zeer zorgelijk en volkomen verwerpelijk”, noemt hij het. De minister van sociale zaken roept ouders op om hun kinderen weg te houden van de salafistische AlFitrah-moskee.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Niks tegen een multi culturele samenleving, maar dit soort tenten dienen gewoon direct gesloten te worden.

 2. Utrechter

  In plaats van geschokt en bezorgd te zitten wezen, zouden de burgemeester en minister hun tijd beter kunnen besteden door er ook echt wat aan te doen! En als ze dan toch bezig zijn, ook het Erdogan-bolwerk op de kop van Lombok aan te pakken en het reguliere openbare onderwijs voor alle kinderen, juist in die wijken, te versterken!

 3. Berend

  Dit haatpaleis hadden ze al lang dicht moeten gooien. Praten en geschokt zijn lost niets op.

 4. pipo de clouwn

  joho wakker worden het is niet alleen in de alfitrha moskee . Laatst niet de documentaire gezien over moskeeen in zweden en recentelijk ook vanuit ons eigen land. Het wordt steeds erger moslim vrouwen mogen niet meer op straat en worden vriendelijk maar dringend verzocht huiswaards te keren. Criminele vriendjes maar niet aangeven bij politie.onze politie die zich openlijk in de media verondschuldigt voor eventueel etnisch profileren.waar moet dat heen. WAAR GAAT DAT HEEN nu gaat de gemeente in gesprek met deze moskee.wat denkt u zelf heeft dit een enkele zin..U wordt hard uitgelachen

 5. pipo de clouwn

  JAN IK HAD JE HOGER ZITTEN wakker worden het is niet alleen in de alfitrha moskee . Laatst niet de documentaire gezien over moskeeen in zweden en recentelijk ook vanuit ons eigen land. Het wordt steeds erger moslim vrouwen mogen niet meer op straat en worden vriendelijk maar dringend verzocht huiswaards te keren. Criminele vriendjes maar niet aangeven bij politie.onze politie die zich openlijk in de media verondschuldigt voor eventueel etnisch profileren.waar moet dat heen. WAAR GAAT DAT HEEN nu gaat de gemeente in gesprek met deze moskee.wat denkt u zelf heeft dit een enkele zin..U wordt hard uitgelachen

 6. pimper

  geschokt,geschokt…enigste wat bestuurders zeggen…gooi dicht die tent van haatbaarden

 7. JdV

  Waarschijnlijk gaan we een kopje thee drinken en kan de moskee doorgaan met het opleiden van waardevolle Nederlandse burgers.

 8. Toine Goossens

  Een zeer belangrijk signaal van de burgemeester. Niemand en geen enkel instituut, kerk of politicus mag het eigen normen- en waarden stelsel boven dat van de Nederlandse samenleving zetten.

  Degenen die eerder mijn uitgebreid commentaar over alFitrah, ´Zorgen om maatschappelijke risico’s leerlingen salafistische moskeeschool alFitrah´. begrijpen wat ik bedoel.

  Het is een zeer zorgwekkende ontwikkeling hoe vaak in onze samenleving de eigen opvattingen, de eigen normen- en waarden dominant worden gesteld aan die van de samenleving. Wilders doet dat, hij zou vervolgd moeten worden voor het ter discussie stellen van de objectiviteit van de Nederlandse rechtspraak, Diyanet doet dat permanent, rechts Nederland deed dat bij het vluchtelingen debat, Ultra links Nederland doet dat bij het zwarte piet debat,

  iedereen die een ander het licht in de ogen niet gunt,

  doet dat. Het is een wijdverbreid fenomeen dat de fundamenten van onze democratie aantast: ´Minderheden willen hun wil aan de meerderheid opleggen´. Om dat te bereiken wordt alles uit de kast getrokken. Framen, liegen, terreur, het frustreren van breed maatschappelijk gedragen bestuurlijke besluiten, Roos en Baudet, maar ook de NMU en de Kracht van Utrecht doen het, het via de pers anders voorstellen van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, dan verantwoord is, deze week nog via Zembla over de grasveldkorrels, of neem de ´zware´ aardbevingen waar de Groningers zo onder te leiden hebben, leugenachtig neergezet door alle Groningse politici.

  De afbraak van de democratie vindt niet alleen bij alFitrah plaats, maar is dagelijkse kost voor iedereen die de waarheid geweld aandoet door nog slechts voor de dominantie van het eigen gelijk te gaan.

  Laat u inspireren en plaats minimaal 100 reacties. Dat is echt nodig.

 9. Mia A

  Al Fithrah is al vaker op een ernstig negatieve manier in het nieuws gekomen. Dan zou de tijd van waarschuwen zo onderhand voorbij moeten zijn. Ik verwacht van de overheid dat zij ons beschermd tegen de uitwassen van een geloofsrichting die op een destructieve manier misbruik maakt van de tolerantie van onze vrije samenleving.
  Kom op Burgemeester en wethouders; pak ze eens goed aan, sluiten die tent van haatdragers want van dit soort medelanders hebben we geen goeds te verwachten.

 10. Bertje

  De westerse samenleving gaat ten onder aan haar eigen tolerantie, kan lang duren of kort duren maar eens gaat het gebeuren.

 11. J.C. Ensink

  Wie ” denkt superieur te zijn aan anderen” ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).