Burgemeester Utrecht gaat ondanks kritiek Partij voor de Dieren gewoon naar evenement Nationale Haringpartij Burgemeester Utrecht gaat ondanks kritiek Partij voor de Dieren gewoon naar evenement Nationale Haringpartij

Burgemeester Utrecht gaat ondanks kritiek Partij voor de Dieren gewoon naar evenement Nationale Haringpartij

Burgemeester Utrecht gaat ondanks kritiek Partij voor de Dieren gewoon naar evenement Nationale Haringpartij
Archieffoto Sharon Dijksma. Foto: Robert Oosterbroek
De Partij voor de Dieren had burgemeester Sharon Dijksma opgeroepen om niet naar het ‘dieronvriendelijke’ evenement van de Nationale Haringpartij te gaan. De Utrechtse burgemeester laat weten gewoon te gaan.

De Partij voor de Dieren had burgemeester Sharon Dijksma opgeroepen om niet naar het ‘dieronvriendelijke’ evenement van de Nationale Haringpartij te gaan. De Utrechtse burgemeester laat weten gewoon te gaan.

De Nationale Haringpartij op 22 juni is een netwerkbijeenkomst waarin partijen uit het bedrijfsleven en de overheid elkaar ontmoeten. Het wordt al tientallen jaren georganiseerd en is verbonden aan de aankomst van de Hollandse Nieuwe, haring die een bepaalde periode van het jaar verkocht wordt. Het evenement wordt georganiseerd bij Kasteel de Haar in Utrecht.

De Partij voor de Dieren heeft laten weten het ‘heel vervelend’ te vinden dat de burgemeester naar een evenement gaat dat ‘in het teken staat van het opeten van gedode dieren dat als doel heeft het opeten van nog meer gedode dieren te bevorderen’. Daarom vroeg de lokale fractie aan burgemeester Dijksma om niet te gaan.

De burgemeester heeft echter laten weten: “U heeft bij haar benoeming de burgemeester de opdracht meegegeven om de belangen van Utrecht tot ver buiten de stadsgrenzen onder de aandacht te brengen en te houden. Het op- en uitbouwen en onderhouden van een netwerk van relaties is daarvoor essentieel. Een bijeenkomst als de Nationale Haringpartij, die bovendien in de gemeente Utrecht plaatsvindt, is daarvoor bij uitstek een gelegenheid.”

19 Reacties

Reageren
 1. Utca

  Mooi zo

 2. Ihsan

  Dierenleed is niet in het belang van Utrecht.

 3. Wim

  Gelijuk heeft ze , Party van de Dieren is er alleen opuit alle bestaande manieren van plezier voor mensen te vernielen ten behoeven van diertjes die er gewoon zijn om mensen te voeden.

 4. Pieter

  Pvdd is een geitenwollen sokken klub.watmag er eigenlijk nog wel van ze ?
  Die iets belangrijkers dan over vis eten

 5. Hetty

  Ihsan, groot gelijk. Burgemeester Dijksma had beter een voorbeeldfunctie kunnen vervullen voor, Utrecht, stad voor iedereen, dus zeker ook voor dieren, En dus door niet naar dit vreetfestijn van vermoorde dieren te gaan.

 6. mees kees

  “Audite et alteram partem”! Burgemeesteres is er voor ALLE inwoners. Goed dat de PvdD er is (laat dat duidelijk zijn), mooi instrument in het orkest, maar speel je partij wel zuiver. Eet smakelijk, Sharon 🐟.

 7. Fiederelsje

  Er heen gaan is een ding, haring eten een tweede. Die keuze is aan onze burgemeester Sharon Dijksma. Bovendien, het is in ons aller belang dat onze burgemeester aanwezig is op een netwerkbijeenkomst als de Haringparty. Overigens ooit geïnitieerd door de helaas overleden Henny ten Brink.

 8. Lombokker

  Ik begrijp niet zo goed waarom extreme denkbeelden van splinterpartijen altijd zoveel aandacht krijgen in de media.

 9. Gbrie

  Heerlijk zo’n nieuwe haring. De burgemeester heeft groot gelijk dat ze wel hier naar toe gaat. Ieder zijn ding, de leden van Partij van de Dieren worden niet gedwongen om er heen te gaan. Vrijheid blijheid!

 10. hilco

  Volgende week in het nieuws: Partij voor de Dieren vraagt aandacht voor de tijgers en leeuwen in dierentuin Amersfoort die op grote schaal dieren op blijken te eten.

 11. Anne Marie ten Berge

  Recht praten wat krom is.

 12. GeenStijl@Utrecht🛑

  Waarschijnlijk is onze burgemeester verzot op haring happen,schijnt enorm veel omega3in te zitten,en geef haar eens ongelijk,welke vrouw is er niet gek op lekkere haring,gewassen of ongewassen,beide glijden er heerlijk in.

 13. Sjuul Parakrijs

  heerlijk een hollandse nieuwe. extra uitjes graag op stokbrood zonder boter. zoals het vroeger ook werd gegeten: haring op een hard broodje.

 14. Koel Hoofd

  Is de PvdD nu ook al tegen verse nieuwe haring vol gezonde omega 3 vetzuren?

 15. Peter de V.

  En wie weet krijgt ze hier wel inspiratie voor alweer een nieuw project dat niets te maken heeft met de kerntaken van de gemeente!
  Een nieuwe sportwedstrijd die Utrecht op de kaart moet zetten (op welke kaart staat Utrecht eigenlijk nog niet?), een minderheid die vertroeteld moet worden ten nadele van gewone Utrechters, of gewoon een ander leuk projectje dat veel geld kost.
  Alles om maar niet aan een schone, veilige stad te hoeven werken met goed onderwijs en geen armoede.

 16. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  De Partij van de Dieren is mordicus tegen iedere vorm van gezond voedsel. Ze wil krokodillen een dieet van struiken aanmeten.

 17. Bert

  En waarom wordt het geraaskal van een bomenknuffelende, extreem linkse partij zo uitgelicht?

 18. Realist

  Op zich logisch wat PvdD doet. Ze komen op voor dieren en dat doen ze dus ook. Dat Dijksma hier verder nota van neemt en toch gaat is een prima reactie.

 19. Gregor

  Beetje selectief en goedkoop in de aandacht komen door deze partij. Ik hoor ze nauwelijks over de vele huiskatten die iedere nacht als massamoordenaars rondlopen om vogels, kleine eendjes en andere weerloze dieren de nek omdraaien.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).