CDA en SP willen U-pas voor breder publiek | De Utrechtse Internet Courant CDA en SP willen U-pas voor breder publiek | De Utrechtse Internet Courant

CDA en SP willen U-pas voor breder publiek

CDA en SP willen U-pas voor breder publiek

De raadsfracties van het CDA en SP in Utrecht hebben vragen gesteld over de U-pas. Deze pas maakt het voor mensen die minder hebben te besteden mogelijk te participeren in sport en cultuur. “Duizenden Utrechters krijgen hun recht om te sporten en deel te nemen aan culturele activiteiten weer terug.”

Vorig jaar is er door het college van PvdA, VVD en D66 bezuinigd op de pas en kregen enkel Utrechters die een inkomen hebben van 110% van het bestaansminimum en kinderen de U-pas nog. Het CDA en de SP willen deze grens weer terug brengen naar 125%.van het bestaansminimum.

Wetswijziging

Door landelijk beleid was het onmogelijk de grens op 125% te zetten, maar dat is in het begin van dit jaar gewijzigd. CDA-Raadslid Eiko Smid: “Samen met de SP hebben we er vorig jaar alles aan gedaan om het in ieder geval voor ouderen met financiële problemen mogelijk te maken te blijven meedoen in de maatschappij. De wethouder gaf toen aan dat wel te willen, maar geen enkele mogelijkheid te zien. De Raad heeft toen nog een motie van ons daarover aangenomen. Nu blijkt die mogelijkheid er wel te zijn. Ik vind het wel vreemd dat dat niet meteen aan onze Gemeenteraad gemeld is. ”

SP-Raadslid Nicole van Gemert: “We hebben het College vandaag gevraagd de bezuinigingsmaatregelen op deze mensen die aan de onderkant van de samenleving zitten terug te draaien. Duizenden Utrechters krijgen hun recht om te sporten en deel te nemen aan culturele activiteiten weer terug. Daar kan Utrecht als sociale stad toch geen bezwaren tegen hebben?”

De SP en het CDA betreuren het dat het College de bezuinigingsmaatregel niet meteen terug gedraaid heeft, aangezien het beloofd had de randen van de wet op te zoeken en alles op alles te zetten om de U-pas zo breed mogelijk in te kunnen zetten. Ze hebben schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Spigt (PvdA) met het verzoek om beantwoording voor de Voorjaarsnota 2013

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).