CDA Utrecht wil opheldering over uitstel Utrecht Marathon CDA Utrecht wil opheldering over uitstel Utrecht Marathon

CDA Utrecht wil opheldering over uitstel Utrecht Marathon

CDA Utrecht wil opheldering over uitstel Utrecht Marathon
Archiefbeeld van de marathon in Utrecht van vorig jaar. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
De Utrechtse CDA-fractie wil opheldering over de afgelaste Utrecht Marathon en de rol die de gemeente hierin speelt. De partij vindt het een teleurstelling voor de deelnemers en de stad, maar snapt dat de coronacrisis grote impact heeft gehad op het organiseren van grote evenementen. Omdat het mes aan twee kanten snijdt, wil de partij met schriftelijke vragen openheid creëren over de situatie.

De Utrechtse CDA-fractie wil opheldering over de afgelaste Utrecht Marathon en de rol die de gemeente hierin speelt. De partij vindt het een teleurstelling voor de deelnemers en de stad, maar snapt dat de coronacrisis grote impact heeft gehad op het organiseren van grote evenementen. Omdat het mes aan twee kanten snijdt, wil de partij met schriftelijke vragen openheid creëren over de situatie.

Vorige week werd bekend dat de marathon dit voorjaar niet door kan gaan. De coronacrisis heeft volgens de organisatie te veel vertraging, tegenslag en onzekerheid opgeleverd om het evenement op 3 april te organiseren. CDA wil nu onder andere weten wat de gemeente vindt van de door de organisatie gegeven reden van het uitstel, en hoe dit past in de sportnota van de gemeente.

Ook wil het CDA weten wat de rol van de gemeente is geweest in de organisatie van de marathon, en welke inspanning en kosten hiermee gemoeid waren. Daarnaast vraagt de partij of de gemeente op de hoogte was over het mogelijk uitstellen van het evenement, of hierover van tevoren contact is geweest met de organisator en wat Utrecht kan leren van de marathon van Rotterdam, die een week later wél gehouden wordt.

Najaar

De organisatie van de marathon streeft ernaar om het evenement in het najaar alsnog te houden. Als dat niet lukt, wordt het verplaatst naar het voorjaar van 2023. Het CDA vindt dat er alles aan moet worden gedaan om de marathon in het najaar te houden, en wil weten wat de gemeente hier eventueel aan bijdraagt. Ook stellen ze voor om de marathon te combineren met het 900 jarig bestaan van Utrecht, door bijvoorbeeld de route langs prominent Utrechts erfgoed te laten lopen.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Hopelijk komt van uitstel afstel. Het moet maar eens afgelopen zijn met kleine groepjes liefhebbers die een onevenredig groot beroep doen op de steeds schaarser wordende openbare ruimte om hun elitaire hobbies uit te kunnen oefenen. Wil je zo nodig hardlopen? Ga maar naar een atletiekbaan, die zijn er voor. Roeien als wedstrijdport? Graaf maar een eigen slootje en oefen daar in plaats van op openbare wateren. Wielrennen? Er zijn wielerbanen waar je eindeloos rondjes kan draaien.
  De openbare ruimte in 030 is schaars en steeds meer mensen maken er gebruik van voor woon-werkverkeer, inkopen en andere belangrijke zaken. Hobby-uitoefening is er daar imo niet een van en kan dus op speciaal daarvoor bestemde locaties plaatsvinden, ook wel bekend als sportaccomodaties.

 2. Rob H.

  Het moet maar eens afgelopen zijn met kleine groepjes liefhebbers die een onevenredig groot beroep doen op de steeds schaarser wordende openbare ruimte om hun elitaire hobbies uit te kunnen oefenen. Wil je zo nodig autorijden? Ga maar naar een racecircuit, die zijn er voor. Wil je je auto zo nodig parkeren? Dan doe je dat maar op eigen grond.
  De openbare ruimte in 030 is schaars en steeds meer mensen maken er gebruik van voor fietsen, inkopen en andere belangrijke zaken. Hobby-uitoefening is er daar imo niet een van en kan dus op speciaal daarvoor bestemde locaties plaatsvinden, ook wel bekend als racecircuits.

 3. Koel Hoofd

  Utrecht = vol
  Volgende stap = te vol

 4. K

  Het moet maar eens afgelopen zijn met kleine groepjes liefhebbers die een onevenredig groot beroep doen op de steeds schaarser wordende openbare ruimte om hun elitaire hobby’s uit te kunnen oefenen. Wil je zo nodig shoppen in één van de winkelketens? Ga maar naar een winkelcentrum buiten de stad, die zijn er voor. Wil je je auto hiervoor zo nodig parkeren? Dan doe je dat maar op eigen grond. En anders kan je ook nog wel zelf winkeltje spelen
  De openbare ruimte in 030 is schaars en steeds meer mensen maken er gebruik van voor fietsen, roeien en andere belangrijke zaken. Shoppen is er daar imo niet een van en kan dus op speciaal daarvoor bestemde locaties plaatsvinden, ook wel bekend als shoppingmalls.

 5. Speak Upje

  Hahaha K

  Mooie spiegel voor de reaguurders inderdaad.

  Die hebben ze vaak niet in huis hangen!

 6. JdV

  @speakupje: ja joh, en ook zo orgineel. Helemaal niet een kopie van de al ondermaatse reactie van RobH. Nee, die spiegel, das meer een raam waar je door heen kan kijken en bij gebrek aan eigen originaliteit dan maar wanhopig een slechte persiflage doet. Proest.

 7. JdV

  @RobH: Aantal deelnemers plus organisatie plus aanhang Utrecht Marathon? Laten we zeggen 10.000.
  Aantal autobezitters in Utrecht ? Laten we zeggen 100.000
  Gezien uw rekenvaardigheden heb ik het vermoeden dat u door het leven gaat als raamambtenaar bij de Gemeente Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).