DENK bevraagt burgemeester Utrecht over politieoptreden bij kapsalon met kanarie voor het raam DENK bevraagt burgemeester Utrecht over politieoptreden bij kapsalon met kanarie voor het raam

DENK bevraagt burgemeester Utrecht over politieoptreden bij kapsalon met kanarie voor het raam

DENK bevraagt burgemeester Utrecht over politieoptreden bij kapsalon met kanarie voor het raam
De burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, laat weten geen rol te kunnen spelen in het optreden van de politie bij kapsalon Memet. De politie is twee keer langs geweest bij de zaak aan de Amsterdamsestraatweg omdat er een kanarie in een vogelkooi voor het raam hangt. Politieke partij DENK stelde donderdagavond enkele vragen over het onderwerp aan de burgemeester.

De burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, laat weten geen rol te kunnen spelen in het optreden van de politie bij kapsalon Memet. De politie is twee keer langs geweest bij de zaak aan de Amsterdamsestraatweg omdat er een kanarie in een vogelkooi voor het raam hangt. Politieke partij DENK stelde donderdagavond enkele vragen over het onderwerp aan de burgemeester.

Kanarie Piet is al jaren te vinden in een vogelkooi in de kapperszaak van Memet. En voordat Piet er was, waren er andere vogels. Dat is echter niet toegestaan volgens de politie. Daarom kreeg Memet al twee keer bezoek van enkele agenten.

De burgemeester laat op vragen van DENK weten hierbij geen rol te kunnen spelen. Dit optreden gebeurde op gezag van het Openbaar Ministerie naar aanleiding van een melding bij de Landelijke Inspectie Dierenwelzijn. Gezelschapsdieren mogen volgens de wet niet in een etalage gehuisvest worden. Dijksma liet verder weten dat het verplaatsen van de kooi een oplossing zou zijn.

DENK vroeg zich ook af of het optreden van de politie wel passend is, omdat er grotere problemen zijn op het gebied van openbare orde en veiligheid in Utrecht. Volgens de burgemeester klopt het dat er grote veiligheidsproblemen zijn, waar ook aan gewerkt wordt. Maar dat betekent niet dat de politie niet optreedt in het kader van dierenwelzijn. “Die zaken kunnen heel goed naast elkaar bestaan.”

Gekoppelde berichten

19 Reacties

Reageren
 1. Statler

  Zitten we inmiddels zo star in onze regelgeving dat maatwerk niet mogelijk is?

 2. Pragmatist

  Vind dat ik nooit meer 112 hoef te bellen. Even maniertjes zoeken om dat uit mijn telefoon te rammen.

 3. Koel Hoofd

  “Dit optreden gebeurde op gezag van het Openbaar Ministerie naar aanleiding van een melding bij de Landelijke Inspectie Dierenwelzijn.”
  Er hoeft er maar een rancuneus typetje te zijn…en het OM doet het pesten voor de stiekeme klager…

  En dan gaat het over een goed verzorgde kanarie in een kooi terwijl er bij het OM veel ergere zaken op de plank blijven liggen.
  Zijn ze niet goed snik bij dat OM?

 4. Géénstijl@Utrecht

  Aaaa dit is dus het politieke gehalte vd partij DENK het niet.

 5. Sj

  @statler: dat vraagt taghi zich ook af

 6. EB

  Beestje verplaatsen zou een oplossing zijn.

 7. Ptr

  Ah, hoe een kanariepietje zorgt voor een soapserie in de Utrechtse politiek.
  Straks wordt dit nog nationaal opgepikt.
  Kamervragen? Demo’s? Sit ins?

  Vanavond boerekoolstamppot met lekkere braadworst.
  Wacht de nieuwsberichten wel af.

 8. Andreas

  De kernvraag is wat is een etalage en maakt pier daar onderdeel vanuit.

  het deel van een winkel dat van buiten zichtbaar is, met als doel voorbijgangers te verleiden om het winkelpand binnen te treden.

 9. Arie Lodewijk den Braber

  In wat voor land leef ik? mag ik zelf bepalen of ik een vogel voor mijn raam wil hangen? wat een gestoorde wereld leef ik in!

 10. BW

  Ik kan me niet herinneren dat ik DENK ooit iets heb horen zeggen voor/tegen dierenwelzijn, maar nu toch vragen over de kanarie van Kapsalon Memet. Ben heel benieuwd hoe dat nu ineens komt…

 11. Rob

  @BW,
  Dat zelfde gevoel kreeg ik ook bij de kop van dit bericht.
  De vraag stellen is ‘m beantwoorden.

 12. Gerard

  Ik denk, ik denk, ik denk, ik denk, ik denk, ik denk……tja wat denk ik, dat Nederland in een bureaucratie staat is verworden! Niet meer en niet minder!

 13. Charles

  Kom al vanaf het begin bij Memet en heb er nog nooit een verwaarloosde vogel gezien, in tegendeel!!! Volgens mij ligt dit gedoe ook niet aan onze politie of burgemeester maar laat dit zien dat we in de landelijke politiek een beetje de weg kwijt zijn.

 14. G.H.

  @Arie Lodewijk den Braber
  Jazeker mag u dat zelf bepalen.
  En u leeft in een land waar we hebben bepaald dat dat níet mag voor een etalageruit.

 15. JdV

  Zou denk ook vragen gesteld hebben als de afkomst/achtergrond van de eigenaar anders was geweest, de eigenaar heet dan Jan in plaats van Memet?

 16. Hans

  Minder, minder, minder …… bureaucratie!

 17. Nina

  @ G.H.

  Een woonhuisraam of etalageruit. Wat is precies het verschil?

  Als zo’n beestje nou slecht wordt behandeld, dan snap ik het nog of als de kooi in de volle zon staat. Dat is hier niet aan de orde.

  Waarom zou je hier melding van doen, zodat de politie gaat handhaven? 🤷‍♀️

 18. Agnès

  Ik DENK ! daarom BEN ik..

 19. Arie Lodewijk den Braber

  @g.h. ik maak zelf uit of ik een vogel hang voor een etalageruit . ZOlang er niet de hele dag de zon op staat is er geen probleem. Een dierenwinkel dan? …

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).