DENK heeft nu ook Utrechtse afdeling | De Utrechtse Internet Courant DENK heeft nu ook Utrechtse afdeling | De Utrechtse Internet Courant

DENK heeft nu ook Utrechtse afdeling

DENK heeft nu ook Utrechtse afdeling
De lancering van DENK in partycentrum Luxury in Overvecht
De veelbesproken politieke partij DENK heeft sinds zondag ook een Utrechtse tak. Afgelopen weekend is de afdeling officieel van start gegaan in Utrecht. Hakan Akdogan is de voorman van de fractie. 

De veelbesproken politieke partij DENK heeft sinds zondag ook een Utrechtse tak. Afgelopen weekend is de afdeling officieel van start gegaan in Utrecht. Hakan Akdogan is de voorman van de fractie. 

De afdeling gaat zich in eerste instantie richten op campagnevoering voor de Tweede Kamerverkiezingen. Vervolgens volgt deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht in 2018.

De partij maakt zich met name hard voor de strijd tegen racisme in Nederland.

13 Reacties

Reageren
 1. Louis

  Er maar eens goed over( na )denk (en ) of zo,n partij wel wil ?

 2. Minderheid

  Top eindelijk een partij voor de echte minderheden, precies wat we nodig hebben ik ben tegen extreem dus ze moeten wel met oplossingen komen zonder gewelddadige uitspraken net als de heer Wilders. Mijn stem heb je dan iniedergeval!

 3. Timo

  Kunnen die gasten niet gewoon op een hutje op de hei gaan zitten?
  Ik heb zelf een hekel aan racisme en discriminatie, maar ik heb helemaal een hekel aan mensen met andere komaf die expliciet op zoek gaan naar mogenlijke uitingen van racisme en discriminatie om dan vervolgens te zeggen:”zie je wel?”.

  Hebben etnische minderheden wel een partij nodig die ze er op wijst dat ze weleens gediscrimineert zouden kunnen worden?

 4. Jelle

  Nou, zijn we blij mee. Verrijking voor de lokale politiek.

 5. Thomas

  Dan vraag ik me af of DENK hypocriet is of niet. Als ze consequent zijn moeten ze als eerste daad, zichzelf aan de kaak stellen vanwege de racistische opvattingen binnen DENK, over de Nederlandse cultuur, waarbij ze o.a. het Sinterklaasfeest willen verbieden of onder dwang veranderen.

  Overigens denk ik dat we nog een partij die mensen tegen elkaar op probeert te zetten, sowieso kunnen missen.

 6. herman

  Wat je ook van ze vindt, slim zijn ze!
  Op de voorste rij keurig een Turk, donkere dame en een blanke Hollander….ingehuurd of…

 7. Trol

  Ieder volk krijgt wat het verdiend, dus Nederland krijgt als dank de DENK partij, even nog wachten op een burger oorlog zoals in voormalig Joegoslavië.

 8. Gregor

  Nou goed, even volhouden en tot 10 blijven tellen tot maart 2017. Dan zijn deze malloten weggevaagd bij de Tweede Kamer verkiezingen. Je moet toch niet goed bij je paasei zijn wil je op zulke democratie-misbruikers stemmen. Oh ja, Hup Zwarte Piet!

 9. R_Utrecht

  Ik sluit me 100% bij timo aan!

 10. Geenstijl@Utrecht

  Rechts mag natuurlijk niet reaguren op dit artikel van de vijfde colonne van Erdogan.
  Wat mij betreft is het een schaamteloos en ondankbaar gebaar richting het Nederlandse volk.

 11. utrechtse vogel

  Iedereen heeft in dit prachtige land het recht om een partij op te richten, net zoals ik het recht heb niet op ze te stemmen.

 12. Meer co2. Nu!

  Hoe schaamtevol. Al sinds de jaren veertig moet Utrecht de last dragen van het feit dat zij moest velen dat de Nazi’s en de NSB ooit hun hoofdkwartieren hier vestigden. En kijk nu, zeventig jaar later, wie er terug zijn. Hun nazaten.

 13. Expat

  De oplossing voor racisme en discriminatie is heel makkelijk!! Je noemt jezelf expat en dan zul je door iedereen gerespecteerd worden; niemand zal van je eisen dat je perfect Nederlands leert (dat kun je natuurlijk ook niet met goed fatsoen eisen als je in dit handjevol berichten hierboven de tsunami aan spel- en concordantiefouten ziet), niemand zal op je neerkijken vanwege je vermeende lage sociale status; je bent immers een gerespecteerde expat en zoals iedereen weet hebben expats relatief hogere salarissen en verkeren ze niet in arbeiderskringen, kringen van functioneel analfabeten, Henk en Ingrid-culturen of andere groepen die het niet gemaakt hebben in het leven, maar zijn afkomstig uit de hogere sociale klassen.
  Niemand zal roepen: ga terug naar je eigen land! Je zegt tenslotte ook niet tegen een voetballer die net heeft gescoord: schiet die bal erin! Het begrip expat impliceert al dat je zult terugkeren naar je eigen natie. Niemand zal van je eisen dat je de klompendans leert, Zeeuwse klederdracht draagt, Hemaworst eet, of naar Hollandse levensliederen luistert, met alle ramen wijd open zoals gebruikelijk is in gezellige volksbuurten. Niemand zal van je verwachten dat je je iedere maandagochtend ziek meldt op kantoor, iedere donderdagmiddag naar de tandarts moet, iedere vrijdagmiddag een snipperdag neemt en iedere dag denkt aan de volgende vakantie om maar van je werk af te zijn. Een expat werkt nu eenmaal standaard 60 uur per week zonder verlies van motivatie.
  Al met al voorkom je zo ook nog eens dat politieke partijen van uiterst rechts of uiterst links opgericht moeten worden om allerlei oerinstincten te kanaliseren en kunnen mensen hun tijd en energie gebruiken om de gemiddelde levensstandaard van een natie op peil te houden.
  Zo simpel is het.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).