Doe hier de Stemhulp voor de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap | De Utrechtse Internet Courant Doe hier de Stemhulp voor de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap | De Utrechtse Internet Courant

Doe hier de Stemhulp voor de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

Doe hier de Stemhulp voor de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap
Archiefbeeld DUIC / Robert Oosterbroek
De verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap zijn vandaag en Utrechters kunnen hun stem uitbrengen.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap zijn vandaag en Utrechters kunnen hun stem uitbrengen.

Provincie Utrecht

De politici die worden gekozen vormen straks samen het parlement van de provincie Utrecht. Door het invullen van de Stemhulp is het makkelijker te bepalen op welke partij jij moet stemmen.

De 12 provincies in Nederland hebben een zevental kerntaken. Deze onderwerpen overschrijden gemeentegrenzen en worden daarom door de provincie opgepakt. Zo houdt de provincie zich onder andere bezig met natuurbeheer, openbaar vervoer, regionale economie, wegen, monumentenzorg en het milieu. Bij veel van deze onderwerpen wordt er samengewerkt met gemeentes.

Waterschap De Stichtse Rijnlanden

Waterschappen in Nederland zorgen voor de waterhuishouding. Zo zorgen zij voor het beheer van dijken en sluizen, de juiste waterstand en voor zuivering van afvalwater. Er zijn 21 waterschappen in Nederland. Elk waterschap heeft een gekozen algemeen bestuur. Dit algemeen bestuur stelt het beleid van het waterschap vast en controleert of het dagelijks bestuur dat beleid goed uitvoert.

Hieronder is de Stemhulp in te vullen voor de Provinciale Staten en het Waterschap

7 Reacties

Reageren
 1. James

  Waarom staat FVD hier niet tussen?

 2. MJPD

  @James
  “CDA, CU, FvD, PvdA, PVV en VVD hebben laten weten niet mee te doen aan MijnStem en zijn daarom niet zichtbaar in de tool.”

  Kansloze “tool” dus…

 3. Ben

  ongelooflijk! Wel aardige vragen, maar als ik dan een uitslag krijg bij alles 50+ terwijl het merendeel van mijn antwoorden totaal niet met heb overeenkomt is dit volstrekte nonsens!

 4. Katja

  @MJPD, als o.a. de PVV niet meedoet, waarom staan ze dan wel in de uitslag ?

 5. Harry

  Wat is dit voor een “stemhulp” als FvD er niet tussen staat?

 6. bee

  een stemhulp van lik me vestje.

 7. Gerben

  Reeds op FvD gestemd natuurlijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).