Esma Kendir nieuwe lijsttrekker van Student & Starter voor Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen | De Utrechtse Internet Courant Esma Kendir nieuwe lijsttrekker van Student & Starter voor Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen | De Utrechtse Internet Courant

Esma Kendir nieuwe lijsttrekker van Student & Starter voor Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen

Esma Kendir nieuwe lijsttrekker van Student & Starter voor Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen
De 23-jarige Esma Kendir is de nieuwe lijsttrekker voor Student & Starter voor de Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Kendir is op dit moment algemeen bestuurslid bij de Landelijke Studenten Vakbond en rondde in 2019 haar bachelor Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit af. Ze is opgegroeid in Alkmaar en woont nu ruim een jaar in Utrecht.

De 23-jarige Esma Kendir is de nieuwe lijsttrekker voor Student & Starter voor de Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Kendir is op dit moment algemeen bestuurslid bij de Landelijke Studenten Vakbond en rondde in 2019 haar bachelor Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit af. Ze is opgegroeid in Alkmaar en woont nu ruim een jaar in Utrecht.

Esma Kendir: “Ik wil mijn lijsttrekkerschap gebruiken om een stem te zijn voor alle Utrechtse jongeren. Als de coronacrisis iets heeft aangetoond is het dat jongeren moeten kunnen meepraten in de besluiten die over hen gaan, zoals over huisvesting, klimaat en mentaal welzijn. Student & Starter maakt zich hier al jaren hard voor in de raad. Daarom ben ik ook ontzettend dankbaar en vereerd dat ik voor Student & Starter hier campagne op kan gaan voeren.”

Naast betaalbaar wonen, een klimaatbestendig Utrecht en mentaal welzijn vindt Esma dat het aanjagen van levendigheid, een snel economisch herstel en het bevorderen van kansengelijkheid centraal moet staan in het beleid van de gemeente.

Student & Starter heeft op dit moment twee zetels in de gemeenteraad en hoopt bij de aankomende verkiezingen op groei. Esma Kendir: “Nog niet elke Utrechter kent Student & Starter, ik wil dan ook laten zien in de campagne dat wij een partij zijn die er is voor alle Utrechters. Daarom lijkt het mij prima haalbaar om vier zetels binnen te slepen.”

12 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Met dat ‘aanjagen van levendigheid’ heeft Student & Starter het afgelopen jaar stevig bijgedragen aan het verlengen van de coronacrises. En dat was bepaald niet in het belang van ‘alle Utrechters’…

 2. arbeider

  En maar klagen over inclusiviteit in Nederland. Er is momenteel een ware hausse op tv,reclames,politiek, besturen etc aan etnische Nederlanders die voorbij komen, we schieten met zijn allen door.

 3. Yoshua

  Best vreemd, je woont een jaar in een zo goed als gesloten stad en denkt te weten wat de Utrechter wil en wat goed is voor de Utrechter.
  Als Alkmaarse lijkt het me beter je carrière te starten in het bestuur van Alkmaar, die stad ken je en weet wat er speelt.
  Dit meisje streeft een carrière als bestuurder na, Utrecht komt toevallig op haar pad.
  Het had net zo goed Hardenberg kunnen zijn.
  Het lijsttrekkerschap aangaan in een stad die je niet kent, hoe serieus ben je dan als starter?

 4. Ihsan

  @Yoshua, wat een zure reactie. Ze woont in Utrecht, dus ze is Utrechtse. Wat weet jij nu van haar toekomstplannen? Utrecht kwam op haar pad zeg je. Net als de stad op het pad kwam van duizenden voor haar. Utrecht groeit zo snel omdat mensen hier naartoe komen om te studeren en het zo naar hun zin hebben dat ze besluiten te blijven. Ook die tienduizenden nieuwkomers in de stad hebben ervaringen, problemen, ideeën. Waarom zouden zij die niet mogen delen? Waarom zouden zij geen deel mogen nemen in vertegenwoordiging of bestuur? In Delft bewijst Stip dat studenten dat prima kunnen. Het is trouwens een tijdelijke positie. Dat zou ik kwalificeren als bescheiden, niet arrogant. Ik vind het eerder arrogant om te denken dat je het allemaal beter weet omdat je hier geboren bent. We ervaren de stad allemaal anders, en ik waardeer juist inzichten van mensen die hier nieuw zijn. Ik hoef het er niet mee eens te zijn, maar het kan wel leerzaam zijn, of helpen dingen in perspectief te plaatsen.

 5. Kadoendra

  Wat elke organisatie die zegt op te komen voor studenten al heel veel jaren verzuimd te benoemen is het feit dat er studenten zijn met vermogende ouders en nog veel meer studenten met minder vermogende ouders.

  Uiteindelijk zullen de belangen van studenten met minder vermogende ouders beter behartigd gaan worden door de SP dan door een partij die geen onderscheid maakt tussen de verschillen van inkomsten en vermogen van de ouders.

 6. GeenStijl@Utrecht 🤫

  Kadoendra slaat de spijker wederom op zijn kop ….

 7. Bill

  Absurd dat deze partij de Utrechtse politiek als “speelbal” gebruikt om politieke ervaring op te doen. Doe dat in een dorp of kleine stad, maar niet een waarbij besluiten over 360.000 mensen worden gemaakt.
  En dan elke twee jaar ook nog een wisseling van de wacht. Zo is de partij met haar zitting een passant in de Utrechtse politiek zonder de echte binding met de stad en
  hoogstedelijke problemen. Die zetel kan beter worden bezet dan straks een meisje dat net komt kijken.

 8. Scherpschutter

  Politici die zich menen te moeten bemoeien met mentaal welzijn. Pfoe…Als de koude rillingen je daar niet van over de rug lopen dan weet ik niet waar de rillingen dan wel van je over je rug lopen…

 9. W.

  @Bill: Het is een volwassen vrouw, geen meisje. En waarom zou een dorp of kleine stad dan wel als speelbal gebruikt mogen worden en een stad niet? Doen die en de mensen die er wonen er niet toe? Ik kan me ergens voorstellen dat mensen kritisch zijn m.b.t. de binding met de stad etc., maar dit ogenschijnlijke dedain vind ik maar misplaatst.

 10. Yoshua

  @Ihsan,

  Je mag mijn reactie zuur vinden, maar het is wel een oprechte reactie.
  Kijk eens naar Hans Spekman, een man die onvoorwaardelijke liefde heeft voor de stad en de stad ontzettend goed kent en weet wat de stad nodig heeft.
  Spekman is het voorbeeld van een bestuurder voor een stad.
  Als overtuigd communist zal ik nooit stemmen op mensen als Spekman van de PVDA.
  Wanneer ik kijk naar mijn partij de schandalige manier van besturen die Lot van Hooijdonk er op na houd is buitengewoon slecht voor de stad.
  Ook Lot heeft absoluut niets met de stad en is er alleen als passant onder weg naar Den Haag.
  Lot heeft de mazzel dat er geen communistische partij is in de stad en ik gedwongen ben om GroenLinks te stemmen.
  Mensen als Spekman zijn waardevoller dan 10 Kendir of van Hooijdonks samen.

 11. Bill

  @W..: Ik hoop dat u mijn sarcasme voelde in de reactie. Natuurlijk moet ook een dorp of kleine stad geen speelbal worden hiervan maar zeker niet mijn mooie woonplaats!! Zoals in een interview al genoemd, de gemeenteraard van Utrecht is geen Teleac cursus en een opmaat naar een bestuursfunctie, blijf dan weg uit deze stad.

 12. Betweter

  @Yoshua ik sluit mij aan bij @Ihsan Het is een zure reactie. Ook mensen die buiten Utrecht geboren zijn kunnen liefde voor de stad hebben. Het is juist mooi dat iedereen die dat wil en kan aan deze stad bij kan dragen.
  Jammer dat jij zo denkt. Volgens dat wereldbeeld kan niemand ooit meer naar een andere stad of land verhuizen. Mij lijkt het een goede zaak dat er veel verschillende mensen enthousiast zijn over de stad en hieraan een positieve bijdrage willen leveren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).