Fractievoorzitter Jony Ferket geen kandidaat voor lijsttrekkerschap D66 Fractievoorzitter Jony Ferket geen kandidaat voor lijsttrekkerschap D66

Fractievoorzitter Jony Ferket geen kandidaat voor lijsttrekkerschap D66

Fractievoorzitter Jony Ferket geen kandidaat voor lijsttrekkerschap D66
D66-fractievoorzitter Jony Ferket heeft zondag laten weten dat zij niet beschikbaar is voor het lijsttrekkerschap voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Ferket is sinds 2017 fractievoorzitter van de partij en vindt het na acht jaar als raadslid ‘tijd voor anderen om op te staan’.

D66-fractievoorzitter Jony Ferket heeft zondag laten weten dat zij niet beschikbaar is voor het lijsttrekkerschap voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Ferket is sinds 2017 fractievoorzitter van de partij en vindt het na acht jaar als raadslid ‘tijd voor anderen om op te staan’.

Ferket heeft haar besluit in de kerstvakantie gemeld aan afdelingsvoorzitter Tom Kunzler en deelde het zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie met de leden. “Ik heb mij straks acht jaar lang als raadslid, waarvan vijf jaar als fractievoorzitter, met hart en ziel ingezet voor meer betaalbare woningen, het beste onderwijs en een groen Utrecht”, aldus Ferket.

“Ik ben trots op het hechte team met fractieleden en wethouders en op wat wij samen bereiken voor Utrechters, maar het is nu tijd voor anderen om op te staan. Het komend jaar blijf ik met veel energie fractievoorzitter. Ik blijf mij dit jaar inzetten voor alle Utrechters en een succesvolle verkiezingsuitslag voor D66 in 2022.”

Nieuwe lijsttrekker

D66-leden kunnen zich vanaf 1 april melden voor het lijsttrekkerschap voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. In mei bepalen de leden van de partij wie de nieuwe lijsttrekker wordt. Vorige week maakte D66-raadslid Ellen Bijsterbosch al bekend zich kandidaat te stellen.

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. W

  ‘Ingezet voor betaalbare woningen’!
  Heb ik de afgelopen 8 jaar iets gemist?
  Waar zijn die betaalbare woningen gebouwd?

 2. Bernhard

  compromis zijn soms goed, soms niet. Bijvoorbeeld : Rijnsburg blokkeren getuigt van weinig realiteitszin. De trui half in rok getuigt van halve maatregelen… Samen de corona aanpakken is wel een zeer goed compromis!

 3. W

  ‘Met hart en ziel ingezet voor betaalbare woningen’!
  Hoe kan polder Rijnenburg dan zo vast zitten door dit college?
  Waar is het dan mis gegaan met dit college? GroenLinks/D66/CU!

 4. Binnenstadsbewoners

  Betaalbare woningen?????? D66
  D66 referendum?

 5. Bill

  Dat is dus het manco aan de Utrechtse politiek, te weinig slagkracht. Men denkt ‘t op het stadhuis en stadskantoor wel goed voor elkaar te hebben door een fietsstraat extra aan te leggen, maar er is weinig durf om de regie te nemen en een klap te geven op echt grote projecten. Het geluid van Ellen Bijsterbosch is hierin heel verfrissend en nodig in de gezapige Utrechtse politiek. Als Ellen doet wat ze zegt heeft ze mijn stem.

 6. Scherpschutter

  @W 13:17

  U leest niet goed. Ze zegt letterlijk dat ze zich heeft ingezet. Niet dat ze iets voor elkaar heeft gekregen.

 7. Koel Hoofd

  Hoe dan ook, die betaalbare woningen zijn er niet gekomen, het Utrechts onderwijs is nog steeds slecht en elitair, en elke vierkante meter groen wordt aan de hoogste bieder verkocht. Haar corona outfit is een correcte afspiegeling van de prestaties van D66, beetje te groot voor het servet maar veel te klein voor het tafellaken..

 8. Peet

  D66 is vrije markt partij,,,,horeca wonen onbetaalbaar gemaakt
  Hebben geen feeling met inwoners stad Utrecht

 9. Drs. P.

  @ Waar haal jij vandaan dat het Utrechts onderwijs slecht is? Of is het weer lekker ongrfundeerd iets roepen over iets waar je de ballen verstand van hebt?

 10. Herman

  De kans voor velen hier om zich actief te gaan inzetten en te laten zien dat zij wel alles voor elkaar krijgen.

  Vermoed dat de realiteit van een stad echt willen besturen, toch wel enigszins zal afwijken dan vele zolderkamertjes van waaruit de wereld van commentaar wordt voorzien.

 11. Marcel

  Wat vindt je deze afscheidsbrief?
  Na 8 jaar heb ik er echt genoeg van. Van alles wat ik wilde heb ik nergens succes in behaald. Vol goede moed begonnen, steeds tegen een muur van onwil geknald. Moe van het alsmaar proberen, vergaderen en dan weer niks. Ik ga wat anders doen. Van het leven genieten. Ben helemaal klaar met dat raadswerk.
  O ja, ben ook 4 jaar fractievoorzitter geweest.:-))

 12. Erwin

  @W: Ik vind de woningen helemaal niet onbetaalbaar gevonden, en blijkbaar veel anderen ook niet gezien alle kooplust. Misschien kunt u geen woning betalen maar dat betekent niet dat woningen onbetaalbaar zijn geworden. Misschien tijd voor een beter betaalde baan?

 13. Lexus

  Ik wil het wel een beetje opnemen voor de aftredende fractievoorzitter van D66 in de Utrechtse gemeenteraad. Het behalen van resultaat in het gemeentebeleid is vaak in grote mate afhankelijk van het beleid van de centrale overheid. Dat is bij de huisvestingsproblematiek zeker het geval. VVD, CDA, D66 en in mindere mate ook de PvdA hebben het hier decennialang gruwelijk laten afweten. Eigenlijk is er in ons land al sinds de Tweede Wereldoorlog woningnood, soms wat meer, soms wat minder, inmiddels bijna onoverkomelijk groot. Daar kunnen zelfs energieke raadsleden en zelfs burgemeesters en wethouders weinig aan veranderen. Maar dat zogeheten ‘groenbeleid’ had wel heel anders en beter gekund; over het onderwijs durf ik niet te oordelen.

 14. W

  Scherpschutter!
  Ingezet: dat is een heel ruim begrip voor haar, D66.
  In nov/dec 2020! tekent ze, D66, nog een beslissing met Groen Links en CU, over de bebouwing in de polder Rijnenburg! Voorlopig zéker niet bouwen daar!
  Zo kan ik me ook inzetten en verschuilen achter het woord ingezet.
  Ik wil graag weten wat ze voor de huisvesting van ouderen gedaan heeft, b.v. ouderhofjes. Ouderen willen namelijk best uit hun grote woning, maar Niet! hun buurt uit! Terecht: oude bomen moet je niet verplanten!
  Waar zijn dit soort woningen gebouwd in Utrecht? Nergens………en de politiek maar klagen dat alleenstaande ouderen in grote woningen willen blijven wonen! Ik hoop dat Utrecht weer gauw bestuurders krijgt die zich wel voor de huisvesting van deze groep inzetten!
  Daar had Jony Ferket zich voor ook moeten inzetten! en niet alleen voor de ‘snelle’ generatie!

 15. Lexus

  @Erwin: van welke planeet komt u?

 16. trol

  Marcel, ik zou willen dat men in de politiek eens gewoon zo eerlijk zou zijn. Dat zou de mensen sieren.

 17. Marcel

  @trol,
  Ik denk dat mensen wel eerlijk zijn maar na een jaar raadswerk erachter komen dat ons systeem van raad en college niet werkt. De raad is baas, college moet voorstellen van de raad uitvoeren. Maar er komt nooit een voorstel uit de raad door het poldermodel. Alles wordt in commissie vergaderingen afgestoomd. Daar wordt t bepaald wat de wethouder zou moeten doen. Maar door dat polderen blijft er niks over van je voorstel en kan de wethouder doen wat ie wil. Zelfs in de BRU waar ik in gezeten was gedurende 4 jaar zowat , stoot je je neus. Ik was vol goede moed toen ik eraan begon vanuit het standpunt: niet links, niet rechts maar voor mensen, inwoners. Nou dat heb ik geweten. Wat een baantjes jagers, niksweters en alles beterweters. Huizen bouwen? Echt niet. Prijzen lager? Echt niet. etc etc. Leuker is het niet.

 18. Scherpschutter

  @Erwin 12:10

  Oh, hoezeer ik dat net u eens ben! En de oplossing zit vaak niet eens in een beter betaalde baan. De oplossing zit in hoe de inkomsten uitgegeven worden. Het is zaak zoveel mogelijk geld in UW zak houden in plaats van het in de zak van een ander laten belanden. Dat geld zet u vervolgens aan het werk om meer geld te verdienen.

  De gemiddelde Nederlander is financieel werkelijk totaal ongeletterd…In plaats van maandelijks geld opzij te zetten om assets op te bouwen (dingen die geld opleveren!), kopen lagere en middeninkomens zich helemaal de rambam aan zooi die ze niet nodig hebben en overbodige luxe (merkkleding, dure auto’s, vakanties, enorme TV’s, dure restaurants) die ze zich niet kunnen permitteren..Zaken die de zakken van een ander vullen zijn geen assets. Dat zijn zaken die je jezelf pas moet toestaan als je het kunt betalen uit passief inkomen…

  Bij 90 van de 100 mensen gaat het geld allemaal op aan dingen die geld KOSTEN en zo leven miljoenen Nederlanders letterlijk van loonstrook naar loonstrook. Wie een laag of middeninkomen heeft zou alles op alles moeten zetten (er een maandsport van maken!) om zoveel mogelijk Euro’s in de eigen zak te houden in plaats van ze aan een ander te geven…Ieder duppie uitpersen. De Euro’s die in uw zak blijven zet u voor u aan het werk. Een winter extra met een winterjas doen is al snel 200-300 Euro in uw zak houden. Koop er redelijk conservatieve aandelen voor en uw rendement is op langetermijn gemiddeld 5-6% per jaar. Uw 200 Euro VERDIENT ieder jaar 10 tot 12 Euro. Uw eerste Euro passief inkomen per maand…

  Koop niet die idiote TV van 2000 Euro terwijl u een perfect functionerend exemplaar had. Koop aandelen en u heeft al 100 Euro passief inkomen per jaar. Ieder jaar! Koop niet een nieuwe kut-Kia van 20.000 Euro om de buurman bij te blijven en u heeft al 1000 Euro passief inkomen per jaar…Investeer die 1000 Euro weer en u heeft een jaar later 1050 Euro passief inkomen per jaar. Und so weiter…

  Dit is precies waarom financieel ongeletterden rijken zien als egoistische wrekken (die dus simpelweg wel snappen dat een tientje fooi geven eigenlijk 40 Euro ‘lifetime value’ weggeven is, waar de serveerster er waarschijnlijk toch een te dure cocktail voor koopt in een club die ze niet kan betalen voor een leuke Instagram foto…) en waarom rijken zo sterk neerkijken op financieel ongeletterden, zoals iemand uit de onderkant middenklasse die loopt op Yeezy schoenen van 500 Euro (had ook 25 Euro passief inkomen per jaar kunnen zijn ipv in 4 maanden totaal afgeragd gedevalueerd plastic), iemand uit een achterbuurt met een prive lease-Mercedes of een mallotige eco-hipster die 8,50 Euro betaalt bij de Marqt voor zakje biologische quinoa-ontbijtgranen op zn inkomen van 2500 Euro per maand…

  Start een bedrijf (asset), koop iets om te verhuren (asset), koop aandelen (asset), investeer op het juiste moment in edelmetalen (assets), ga nooit een schuld aan, los uw hypotheek (enige uitzondering) af zo snel u kunt; stop gewoon eens met anderen rijk maken en begin met uzelf rijk maken..door financieel ongeletterden het werk voor u te laten doen. En koop dan eens Yeezy’s van 500 Euro uit uw passieve inkomen. Of koop een dikke Mercedes. Tweedehands uiteraard. Nadat een financieel ongeletterde hem geleased heeft. Jaartje of drie oud. De hiermee bespaarde 50k (die u binnenkreeg uit passief inkomen uiteraard) is na herinvestering weer 2500 Euro passief inkomen extra per jaar…

  Iedere Euro die u deze maand kunt overhouden om assets van te kopen is een Euro die u een levenlang 5 cent per jaar inkomen kan opleveren. En nog wel meer ook als u slimmer/gewaagder investeert! En de financieel ongeletterde maar klagen en jammeren over de huurbaas dat huur die zo hoog is…Hoe moeten ze nou zo nog de tweede vakantie naar Spanje betalen, de Nike’s van 150 Euro voor zoonlief of de biefstuk-woensdagen en zaterdagen? Iedere biefstuk van 10 Euro is een levenlang een passief inkomen van 25 cent per jaar…En uw tientje behouden/meer zien waard worden.

  Ondertussen eet de huisbaas een steak extra op woensdag en zaterdag. Betaalt door uw financiele totaal-incompetentie. De politicus die de financieel ongeletterde jammerend aanstelde om extra geld voor hem of haar te stelen bij de rijken om uw huurprijs te drukken eet ook lekker een kreeftje extra, al lang wetende dat die huurbaas zijn extra te betalen belasting natuurlijk middels huurverhoging terughaalt…Bij u. Ondertussen steeg de waarde van zijn woning (die uiteraard in een BV zit met holding erboven om vrijwel geen cent belasting te betalen) met 30.000 Euro dat jaar…omdat de politicus die de financieel ongeletterde aanstelde om te helpen heel goed door begint te krijgen dat het eigenlijk zo’n gek idee niet is om de krapte op de woningmarkt nog iets te verergeren. Een beetje paniek onder financieel ongeletterden is ook goed voor deze ‘business’. Ook bij de politicus wordt nu elke woensdag en zaterdag een lekker kreeftje gegeten…die u betaalt.

  Ja. Jony heeft zich lekker ingezet. You can take that to the bank. 😉

 19. Kloek

  Grappig dat heerschap SS denkt dat geld uit zichzelf groeit.

  De assets en investeringen waar hij het over heeft…

  Kennelijk heeft hij nog nooit bedacht of beredeneerd dat dit geld aan mensen verdiend wordt, van andere mensen afkomt en ten koste gaat van mensen.

  Wel eens met het zuinigheidsmotto. Consumentisme slaat niet echt ergens op. Zijn we het toch ergens over eens.

 20. Jees

  WTF hebben de reacties van het trollen- en reaguurdersleger eigenlijk nog met Jony Ferket te maken?

 21. Scherpschutter

  @Kloek

  U heeft er een probleem mee dat er geld aan mensen wordt verdiend? Begrijp ik dat nou goed? LOL

  U wilt dus ieder bedrijf sluiten begrijp ik?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).