FvD-lijsttrekker George Woodham over uitsluiting door D66: ‘Ze doen een beetje naar’ FvD-lijsttrekker George Woodham over uitsluiting door D66: ‘Ze doen een beetje naar’

FvD-lijsttrekker George Woodham over uitsluiting door D66: ‘Ze doen een beetje naar’

FvD-lijsttrekker George Woodham over uitsluiting door D66: ‘Ze doen een beetje naar’
George Woodham, lijsttrekker van Forum voor Democratie bij de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht, zegt zich niet te herkennen in de aantijgingen van D66-lijsttrekker Maarten Koning. D66 liet dinsdag weten dat de partij een eventuele samenwerking met FvD na de gemeenteraadsverkiezingen uitsluit en riep andere partijen op dat ook te doen.

George Woodham, lijsttrekker van Forum voor Democratie bij de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht, zegt zich niet te herkennen in de aantijgingen van D66-lijsttrekker Maarten Koning. D66 liet dinsdag weten dat de partij een eventuele samenwerking met FvD na de gemeenteraadsverkiezingen uitsluit en riep andere partijen op dat ook te doen.

“Ik vind het wel interessant dat ze hiervoor kiezen”, zegt de FvD-lijsttrekker en tevens oud D66-lid. “Ik vind het niet erg, het is bekend dat links altijd met gestrekt been aanvalt. Ze doen een beetje naar”, aldus Woodham.

D66 beschuldigde FvD onder andere van vrouwen- en buitenlanderhaat, maar Woodham vraagt zich af hoe ze daar bij komen. “Vrouwenhaat, wauw. Het hele magazijn met dogma’s is leeggeschoten, ze komen met de standaard dingen. Daar heb ik niet zoveel over te zeggen, en ik vraag mij een beetje af hoe ze er bij komen.”

“Maar als zij het zo willen spelen, mogen zij dat doen”, vervolgt hij. “Ik doe het zelf niet zo.” Mocht Forum voor Democratie in de gemeenteraad terechtkomen, dan staat Woodham open om met iedere partij de samenwerking aan te gaan, dus ook met D66. “Je moet de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is.”

Gekoppelde berichten

34 Reacties

Reageren
 1. Speak Upje

  Niks raars aan.

  D’66 gaat toch never nooit samen in ene coalitie zitten met Forum. Daarvoor bestaan er te grote politieke verschillen. Daar niet helder over zijn, zoals Forum zelf, is pas vreemd gedrag. Dit is gewoon duidelijk. En VOOR de verkiezingen!

  Je kan D’66 geen kiezersbedrog verwijten.

  Ach ja, wat heeft het ook voor zin. Partijen als forum zoeken altijd een stol om iemand mee te slaan. Dat is dus de kern en zit in hun DNA. Vandaar ook dat partijen en gekozen gemeenteraadsleden niet met ze samen willen werken. Dat ligt niet aan de ander, dat lig aan de houding van Forum zelf.

 2. Joris

  Dit is pas raar:
  Het is forum dat onlinetrollenlegers aanstuurt om andersdenkenden te intimideren en bedreigen.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2022/01/21/de-digitale-knokploeg-van-forum-voor-democratie-a4081361

  Het is forum dat een dagelijkse aanval doet op feiten. Feiten zijn de fundering. Sla je die weg, stort de boel in.

  Hier wat leuke artikelen van Follow the Money (toch een diepgravend en uitstekend journalistiek platform die niemand sparen) over wat er allemaal achter de schermen gebeurd bij Forum en Thierry: https://www.ftm.nl/tag/thierry-baudet

  Het is forum dat de wetenschap en kunsten dagelijks verdacht maakt.

  Het is forum dat democratisch gekozen politici bedreigt met toekomstige tribunalen. Forum veroordeelt andersdenkende bestuurders op basis van door henzelf verspreide desinformatie, die bewezen onjuist is.

  Het is forum dat, achter de schermen, als niemand meeluistert, bewijst een diepgewortelde antisemitistisch gedachtenģoed in zich te hebben. Het is forum dat jodenhaat faciliteert. Het is forum dat niet optreed tegen jodenhaters in haar midden. Het is forum die jodenhaters belangrijk maakt in haar partij.
  https://www.trouw.nl/opinie/antisemitische-uitspraken-van-baudet-zijn-geen-incident~bdea8f1b/ Uit Trouw, een oerdelijke en betrouwbare krant.

  Het is forum dat bewezen banden heeft met dictatoriale regimes en steun krijgt van trollenlegers van deze regimes.
  https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2020/04/inlichtingenexpert-ben-de-jong-in-zembla-over-thierry-baudet-en-rusland

  Het is forum dat bewezen banden onderhoudt met extreem rechtse en fascistische (jeugd)bewegingen. https://www.trouw.nl/nieuws/thierry-baudet-in-verlegenheid-om-ontmoeting-met-extreem-rechtse-denker~bf6e4198/

  https://www.google.com/search?q=forum+banden+schild+en+vrienden&client=ms-android-samsung-rev2&ei=KJgDYsqVJtSK9u8Px_OH8Ak&oq=forum+banden+schild+en+vrienden&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAMyBQghEKABOgcIIRAKEKABOgQIIRAVSgQIQRgBUNIIWOItYN0xaAFwAHgAgAGCAYgBzQiSAQM4LjSYAQCgAQHAAQE&sclient=mobile-gws-wiz-serp

  Het is forum dat volger is van vrouwonvriendelijke goeroes. De vrouw is un forums gedachtengoed een minderwaardig wezen en ondergeschikt aan de man. https://www.quotenet.nl/nieuws/a194892/dit-is-quote-mei-een-glaasje-met-thierry-baudet-video-194892/

  Maar, feiten doen er allemaal niet toe als het op forumvolgers en trollen aankomt. Ze doen net alsof ze of bovengenoemde feiten niet kennen of dat ze niet bestaan. Jaja.

 3. Peter

  @Joris
  En zo is het! Kan niet vaak genoeg gezegd worden.

 4. Pieter

  Deze meneer George Woodham doet hetzelfde als zijn landelijk partijleider ook steeds doet: bij kritiek de handen wassen in onschuld, zeggen dat de bezwaren van andere partijen over FvD vergezocht zijn en niet kloppen.

  Terwijl het FvD landelijk toch echt vaak allerlei grenzen opzoekt en overschrijdt (Joris benoemt een aantal voorbeelden hierboven). Dit is ook bewust de strategie: https://www.fvd.nl/over-het-nut-van-ophef

 5. Scherpschutter

  Een nette, gebalanceerde en volwassen reactie van FvD op de Hegeliaanse botte bijl van de doorgedraaide ’66’er, wiens naam ik eerlijk gezegd alweer vergeten ben.

  Het is dat ik niet stem, maar zou u me een spreekwoordelijk pistool op mijn hoofd zetten en dwingen een keuze te maken tussen deze twee partijen van incapabele stoethaspels, dan is deze keuze in dit geval relatief eenvoudig.

 6. Paul

  Worden alle reacties hier geplaatst, of doet Duic aan het tegenhouden van reacties die ze minder leuk vinden? Het valt mij altijd op dat de reacties onder Duic artikelen niet de gevarieerdheid van het politieke landschap in nederland weerspiegelen

 7. John

  Ik als Forum lid en vrijwilliger herken mijn partij en mijzelf totaal niet in het gedachtegoed wat men Forum verwijt. Het is erg jammer dat bij voorbaat de lijn van de landelijke kartelpolitiek van uitsluiten gevolgd wordt en dat er geen ruimte is voor een gesprek op lokaal niveau. Dat lijkt me niet in het voordeel van de Utrechter die zich zorgen maakt over de gevolgen van bijvoorbeeld het coronabeleid. Meneer Koning zit er ook duidelijk niet voor de Utrechter. Die hoopt met deze actie alleen maar op aandacht en deugpunten waarmee hij hoopt in de toekomst een prominenter kartelplekje te krijgen.

 8. Realist

  D66 trekt een blik fanboys open hierboven en dat is natuurlijk niet voor niets. Damage control, D66 is feitelijk geen haar beter dan FvD.

 9. Fred

  Als partijen en mensen het verschil niet begrijpen tussen nationale en gemeentelijke verkiezingen zie ik geen reden op zo’n partij te stemmen.

 10. Roelof

  Ook hier weer dezelfde stigmatiserende reacties over FvD. Alles om maar niet inhoudelijk de discussie aan te gaan. D66 heeft niet in de gaten dat er juist oud D66 stemmers en leden nu voor Forum gaan.

  Laten de partijen en lijsttrekkers gewoon inhoudelijk de discussie aan gaan, zonder allerlei valse beschuldigingen. Dat is voor kiezers relevant.

 11. Koel Hoofd

  Wow
  Het fanatiek blind rechts-links hakken in verkiezingstijd is begonnen.

  @Joris, relax man!
  Die wereldvreemde FvD moet hier eerst nog maar eens een zeteltje zien te scoren. In dit ultralinkse wereldvreemde woke bolwerk gaat dat gelukkig nog heel erg moeilijk worden. D66 had slechts last vanaf grote morele hoogte een politieke paniek oprisping.

 12. W.

  @John: Waar blijkt dan uit dat deze FvD-meneer er wel voor de Utrechter wil zitten? De verkiezingen zijn over een maand en waar partijen als D66 Utrecht gewoon een lokaal verkiezingsprogramma hebben is er geen letter te vinden over wat FvD hier eigenlijk wil bereiken voor de Utrechters. Alleen wat losse flodders over klimaat, immigratie en corona, waar je als kiezer precies niks mee kan wat betreft de lokale politiek. Bovendien niet zo raar dat lokale partijen zich dan tot de landelijke gang van zaken daar wenden.

 13. Utrechtsch

  Ongepast verwijt en uitsluitsel van D66.

  Volwassen reactie van FvD.

  Beide partijen krijgen mijn stem niet, echter maakt @Scherpschutter maakt hier een terecht punt.

 14. Utrechtse Vogel

  En wie zijn eigenlijk de andere kandidaten van FvD in Utrecht? Is er ergens iets te vinden over hun achtergrond en standpunten?

  Lijst 17 Forum voor Democratie
  1 Woodham, W.G.E.R.
  2 Mertens, E.H.M.
  3 Miedema, A.M.
  4 van Heel, J.
  5 de Hartog, S.N.E.
  6 de Wilde, J.G.R.
  7 van Caspel, A.C.
  8 Doolaard, H.N.P.
  9 Brinkkemper-de Lege, M.M.J.
  10 de Bruin, J.B.

 15. arbeider

  @ Paul
  Inderdaad Paul, heel veel normale en niet beledigende reacties worden door DUIC niet geplaatst!

  Het huidige College zal er blij mee zijn, in ruil voor scoops natuurlijk, want zo werkt de Main Stream Media.met partijen en de Overheid, Noord Korea aan de Vecht!

 16. Yoshua

  Grappige reacties.
  Mensen beseffen niet wanneer ze op Woodham reageren dat Woodham tot vorig jaar lang lid en actief was voor D66.
  We kunnen stellen dat Woodham D66 is.
  Kan me niet voorstellen dat wanneer je jarenlang inzet voor het D66-gedachtegoed dat je die zomaar vergeet en niet meer wil weten.
  Dat Woodham plotseling radicaal-rechts is geworden lijkt me sterk, hij is het niet eens met het gedwaal van zijn D66 in de stad.
  Ik vermoed dat VOLT er met het been er van door gaat nu D66 en de ex-D66 van FvD aan het vechten zijn.

 17. Henk

  @ Arbeider

  Je reacties worden misschien niet geplaatst, omdat je complete nonsens plaatst (en desinformatie). Overigens zie ik je reacties vaak genoeg langskomen en deze reactie wordt ook gewoon geplaatst. Mensen die zeggen dat ze niks mogen zeggen, mogen de hele tijd van alles zeggen. Ook de grootst mogelijke nonsens. Zoals deze.

  Er is geen complot tussen main stream media, whatever that may be en de politiek. Wel zijn er goede en slechte journalisten (en slechte journalisten hebben innige banden met politici).

  En als je Utrecht met Noord-Korea gaat vergelijken, of welke gemeente, provincie of landelijke overheid dan ook, dan spoor je echt niet en zit je te lang en te veel op je zolderkamertje.

 18. Liza

  Mag mijn reactie aub geplaatst worden?

 19. Speld

  Het valt mij juist op dat reagurend rechts veel vaker en sneller door de “censuur” op duic komt, dan een genuanceerde reactie. Zeker op bepaalde dagen. Turf maar gewoon eens en ik hoor vaak van anderen dat hun normale, genuanceerde en beschaafde reacties niet geplaatst worden. Zie de hoeveelheid reacties van ene Scherpsch…… en het aantal minuten tussen een reactie en het plaatsen van het artikel door DUIC.

 20. Speak Upje

  @ Koel Hoofd

  Welke strijd tussen rechts en links?

  d’66 is een liberale, zelfs economisch rechts van het midden, middenpartij met op sommige punten een progressief gedachtengoed. Echt niks links aan.

 21. Pee

  @Paul
  dat was mij ook al opgevallen ik ben dus niet de enige.

  het is ondemocratisch van d66 om op deze manier proberen een andere partij uit te sluiten.
  alle andere partijen moeten juist d66 hiervoor uitsluiten .
  de drang om fvd uit te sluiten laat zien dat men angstig is voor de fvd anders was dit niet gebeurt .
  alleen de manier waarop men nu de fvd probeert weg te werken gaat in tegen de democratie , maar daar heeft d66 toch al weinig mee met democratie en deze actie bevestigd dat vermoeden.

 22. Lombokker

  @Paul
  Mijn reactie werd ook niet geplaatst; ik vermoed omdat ik per ongeluk ‘Schorum’ had getypt in plaats van ‘Forum’.

 23. cas

  Speak up heeft het programma van 10 jaar terug gelezen denk ik….

 24. Henk

  @pee

  Wat is er ondemocratisch aan dat partij 1 die onoverbrugbare verschillen ziet met partij 2 dat van te voren aangeeft?

  Dit lijkt me juist hardstikke democratisch. Zeker aangezien dit al voor de verkiezingen gemeld wordt!

 25. Kadoendra

  Leuk, als politieke partijen waar ik totaal niets mee heb met elkaar op de vuist gaan.

 26. JdV

  Mensen laat je niet in de war brengen. In een ander item op duic bleek net dat SpeakUpje/Henk/Liza allemaal 1 persoon is die zit te trollen. Gewoon negeren deze mentaal zieke persoon.

 27. Joris

  Het forum-gedachtegoed in het kort: https://nos.nl/artikel/2416637-gemeente-haaksbergen-wil-af-van-antisemitisch-coronaspandoek:

 28. arbeider

  @ JdV

  Dat hebben er veel al in de gaten…ze reageren als door een mug gestoken vanaf….hun zolderkamertje

  Dag Henkie etc….

 29. Pieter

  D66 stond vroeger voor democratie is niks van over
  Ik vind ook FVD bagger maar is wel een wettelijk bestaande partij ,D66 sluit bijvoorbaat uit ,hebben ze van parlement geleerd

 30. Ton

  @ JdV en “arbeider’
  ” bleek net dat SpeakUpje/Henk/Liza allemaal 1 persoon is”
  Kijk, nu snap ik het. Maar dan zijn jullie natuurlijk ook één persoon ?

 31. Fred

  @Speak Upje:
  Op de website van d66 staat redelijk vaak de term links-liberaal, zie bijvoorbeeld https://vanmierlostichting.d66.nl/idee-jaargangen/idee-edities-2012/idee-nr-3-utopia-wat-is-wenselijk-wat-is-haalbaar/links-liberale-waarden-kennen-geen-grenzen/.
  Waarop baseer je dan de uitspraak “Echt niks links aan”?

 32. Ihsan

  Haha, was het te pijnlijk voor de redactie dat ik schreef dat D66 en FvD niet veel van elkaar verschillen? Ze gaan allebei het liefst met Rutte. Die is veroordeeld voor het aanzetten tot rassendiscriminatie, en heeft daar nooit excuses voor gemaakt. Sterker nog, VVD en D66 hebben sindsdien in feite zeer rechts, discriminatoir beleid ingevoerd op tal van domeinen. Neem alleen al de tienduizenden gezinnen die doelbewust zijn kapotgemaakt door de belastingdienst enkel vanwege hun tweede nationaliteit of ‘buitenlandse naam’ (of volgens de rapporten zelfs huidskleur, of de afkomst van iemands ouders!!). Het zijn alle 3 zeer rechtse partijen.

 33. Justin

  DUIC is ook maar een rechtse bende. Alles wat de standaard trolls plaatsen kunnen ze niet snel genoeg op de site zetten. Alles wat ook maar enigszins een tegengeluid laat horen wordt weggemodereerd.

 34. Speak Upje

  @ fred

  Begrijpelijk misverstand. Het feit dat d’66 zichzelf links-liberaal> lees progressief liberaal noemt, maakt nog niet dat je de partij aan de linkerkant van het politieke spectrum kan plaatsen. Dat is voorbehouden aan sociaal-democratische partijen. Dat is d’66 niet. Het maakt dat je de partij aan de linkerkant van het liberale spectrum kan plaatsen (links naast de vvd en misschien links naast volt (?) of andersom (?). Niet van het gehele politieke spectrum.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).