Gadiza Bouazani mag geen lijstrekker worden van PvdA | De Utrechtse Internet Courant Gadiza Bouazani mag geen lijstrekker worden van PvdA | De Utrechtse Internet Courant

Gadiza Bouazani mag geen lijstrekker worden van PvdA

Gadiza Bouazani mag geen lijstrekker worden van PvdA
Foto: Gemeente Utrecht.
Tijdens een Algemene Ledenvergadering van de PvdA-Utrecht hebben leden van de partij besloten dat raadslid Gadiza Bouazani geen lijstrekker mag worden. Dat meldt het AD.

Tijdens een Algemene Ledenvergadering van de PvdA-Utrecht hebben leden van de partij besloten dat raadslid Gadiza Bouazani geen lijstrekker mag worden. Dat meldt het AD.

Bouazani heeft er al drie termijnen in de gemeenteraad op zitten. Eerder vertelde ze tegen DUIC dat er binnen de PvdA-fractie de regel is dat iemand maximaal drie termijnen aaneengesloten in de raad mag zitten.

Ze wilde zich toch verkiesbaar stellen als kandidaat-lijsttrekker van de partij, maar de leden hebben haar verzoek gisteren afgewezen. Rick van der Zweth (26) is nu de enige kandidaat-lijstrekker van de PvdA-Utrecht voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Willem

  De PVDA zou juist blij moeten zijn dat mensen zich voor langere tijd aan de politiek willen commiteren, en die 3 termijnen moeten loslaten.
  Dijsselbloem (ook pvda) kan hier juist nog een voorbeeld aan nemen.

 2. Utrechtse

  Jammer Gadiza! Voor een PvdA-er had ik je hoog zitten!

 3. [email protected]

  Mijn god het blanke elitaire politieke clubje geeft zich nog niet gewonnen zeg, wat is er mis met deze mooie en vooral kundige politicus, wees blij dat ze het nog wil doen.
  Wat moet je met zon knulletje, gaat die het redden, nou echt niet, op naar de nul zetels, en dat hebben jullie verdiend.
  Beste Gadiza stap over naar een club waar je wel word gewaardeerd om je kennis en ervaring.

 4. Toine Goossens

  De PvdA heeft de kans gemist om het imago van witte, links sociaal wetenschappelijke bestuurlijke elite van zich af te schudden. Nu blijft het een club gedomineerd door theoretici.

 5. Ted Danson

  Je conclusie klopt toch niet met de regel van 3 termijnen Toine? De elite wordt meestal gezien als een club die erg lang de macht heeft, mevrouw Bouazani hoort daar volgens mij dus bij. Ze kende bovendien de regels (neem ik aan), en wil dat voor haarzelf een uitzondering gemaakt wordt.

  Los van wit of niet wit: als je je ‘oude plucheklevers’ wil laten zitten doe je het niet goed, en als je ze wil verversen ook niet. Om iemand deze uitzondering te gunnen omdat ze niet wit is lijkt me nu precies wat de PvdA niet kan gebruiken.

  Misschien is ze wel geweldig, maar dat staat (terecht) los van de regel op zich, die me niet verkeerd lijkt. Laat haar – zoveel mogelijk buiten het voorspelbare baantjescircuit – een nieuwe functie vinden waar ze zich voor mensen kan inzetten.

 6. Toine Goossens

  Beste Ted,

  Mensen met talenten laten zich inderdaad niet door tegenslag van de wijs brengen. Goed gezien.
  Mijn waarschuwing is vooral bedoeld voor GroenLinks. Blijf niet staren binnen de eigen kring, maar kies oplossingen die in het belang van de hele samenleving zijn.

  Ik zie dat je erg beroemd bent. Gefeliciteerd.

 7. Ted Danson

  Oh Toine, opmerkelijk om een partij te waarschuwen zonder die partij zelf te noemen, in een commentaar bij een artikel dat óók niet over die partij gaat. Maar dan begreep ik je verkeerd.

  GroenLinks hanteert dit beleid van een maximaal aantal termijnen trouwens ook (landelijk weet ik in elk geval, lokaal hopelijk ook).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).