Geen oplossing gevonden voor 180 huurders Ravellaan in Utrecht Geen oplossing gevonden voor 180 huurders Ravellaan in Utrecht

Geen oplossing gevonden voor 180 huurders Ravellaan in Utrecht

Geen oplossing gevonden voor 180 huurders Ravellaan in Utrecht
Een deel van de bewoners van de Ravellaan. Foto: Bas van Setten
Er is geen oplossing gevonden voor de 180 huurders die momenteel wonen aan de Ravellaan 96, in een gebouw van de gemeente. De bewoners moeten in mei vertrekken omdat hun tijdelijke huurcontract afloopt. Als zij niet vertrekken, krijgen ze automatisch huurbescherming. Het college en de gemeenteraad hebben gezocht naar een oplossing, maar die is niet gevonden.

Er is geen oplossing gevonden voor de 180 huurders die momenteel wonen aan de Ravellaan 96, in een gebouw van de gemeente. De bewoners moeten in mei vertrekken omdat hun tijdelijke huurcontract afloopt. Als zij niet vertrekken, krijgen ze automatisch huurbescherming. Het college en de gemeenteraad hebben gezocht naar een oplossing, maar die is niet gevonden.

In het voormalige kantoorpand aan de Ravellaan 96 in Utrecht wonen al tien jaar zo’n 180 mensen, maar in mei moeten alle bewoners hun biezen pakken. Er was een tijdelijk contract afgesloten omdat de gemeente het gebouw en het omliggende gebied op termijn opnieuw wilde inrichten, maar die plannen zijn nog niet rond.

Om te voorkomen dat de huidige huurders van ‘de Ravel’ huurbescherming krijgen en daarmee de herinrichting mogelijk kunnen dwarsbomen, moet iedereen nu het veld ruimen om vervolgens plaats te maken voor nieuwe bewoners. Vooral dit laatste schiet bij de bewoners in het verkeerde keelgat. DUIC sprak eerder uitgebreid met enkele van hen.

Oplossing gemeenteraad

Het lot van de bewoners werd besproken in de gemeenteraad. Eigenlijk was niemand blij met de ontstane situatie, maar het vinden van een oplossing bleek erg moeilijk. Het college van B&W had eerder al scenario’s onderzocht waarbij de huidige bewoners in het pand konden blijven, maar overal zaten veel haken en ogen aan.

De raad diende nog een paar voorstellen in. Zo stelde de VVD voor om het gebouw in verhuurde staat te verkopen, terwijl BIJ1 vond dat de bewoners gewoon vaste huurcontracten moesten krijgen. Het mocht niet baten. Deze voorstellen behaalden geen meerderheid, onder meer vanwege de hoge kosten en mogelijke vertragingen in de ontwikkeling van het gebied. Daarmee lijkt het lot van de huidige bewoners bezegeld, en moeten zij in mei plaatsmaken voor anderen.

13 Reacties

Reageren
  1. buurtbewoner

    goed gedaan Dennis de Vries, je verdient een promotie!

  2. Utrechter

    Het progressieve gemeentebestuur van Utrecht is bang dat 180 inwoners van Utrecht huurbescherming krijgen en zet ze daarom op straat. Denk dat heel huisjes melkend Utrecht dit ook heel graag zou willen.

  3. JdV

    180 mensen krijgen nu dus een woonplek in Utrecht. 180 anderen hebben die 10 jaar gehad en gaan nu op zoek naar iets anders. Lijkt me eerlijk.

  4. Pee

    Plaatsmaken voor studenten buiten Utrecht en het buitenland.
    Deze wachten dus het zelfde lot en gaan als ze slim zijn ruim voor de einddatum al opzoek naar iets anders.

  5. Wil

    180 bewoners wisten dat dit de afspraak was en is. Gek he, de echte wereld.
    Blij dat college zich niet door sentimenten laat beïnvloeden en daarnaast kunnen zij ook geen verantwoording nemen voor de Wet. De gemeente heeft zich goed laten zien en zorgt hierdoor t.z.t. voor de optimale opbrengst voor ons allen.

  6. Marcel

    De slang bijt zich in zijn eigen staart.

  7. van Dam

    Er was een tijdelijk contract afgesloten, dus waar klagen ze nou over ze hebben er 10 jaar in kunnen wonen.
    Als deze lui hun zin krijgen dan weet ik nu al dat er in de toekomst geen één pand wat gesloopt moet worden of op nieuwe in gericht moet worden ooit nog een bewoner in komt te zitten, deze wordt direct onbewoonbaar gemaakt.

  8. Geenstijl@Utrecht

    Utrecht is een stad waar men nooit enige politieke visie heeft gehad m.b.t. studentenhuisvesting.
    Als er meer was geïnvesteerd in voldoende huisvesting van studenten, hadden wij dit soort ontwikkelingen niet gehad.

  9. Lombokker

    @Utrechter
    Die 180 inwoners hebben een huurcontract getekend waarin heel duidelijk een einddatum staat. Die weten dus al járen waar ze aan toe zijn.

  10. Botervlieg

    De bewoners van de Ravellaan zijn, net als vele andere huurders, slachtoffer van decennia neoliberaal beleid met de bijbehorende hebzucht. Ik ben helemaal klaar met die verrijking van sommige over de rug van velen. Ik wens ieder van hen succes en sterkte met het vinden van een andere en betaalbare plek!

  11. Nieuwsgierig Aagje

    Heeft dit dan ook te maken met de kwestie “Hommelbosje”? Het is een andere straatnaam, maar wel een aangrenzend perceel immers.
    https://denuk.nl/commentaar-ambtenaren-en-stadsbestuur-van-corruptie-beschuldigd/

  12. Koel Hoofd

    180 nieuwe daklozen erbij dankzij onze speculerende gemeente die geld en windmolens belangrijker vind dat betaalbare huisvesting realiseren. Well done.

    @Nieuwgierig Aagje
    Duic heeft al eerder over dit pand geschreven:
    https://www.duic.nl/politiek/vvd-wil-opheldering-college-vervuilde-aanbestedingsprocedure/
    Maar er staan meer panden in Welgelegen op de nominatie om herontwikkeld te worden…

    Die aangifte van jouw link speelt nog:
    https://www.nieuws030.nl/achtergrond/verdenking-van-corruptie-al-twee-jaar-als-donkere-wolk-boven-utrechtse-ambtenaren/

    Kortom, de ontwikkeling van Welgelegen is al vanaf het begin ‘bevlekt en besmet’.

  13. Ans

    Waarom zou er een oplossing gevonden moeten worden, er is toch geen probleem? Dit was toch een afspraak tussen volwassen mensen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).