Gemeente onderzoekt mogelijkheid leenrolstoelen bij Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant Gemeente onderzoekt mogelijkheid leenrolstoelen bij Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente onderzoekt mogelijkheid leenrolstoelen bij Utrecht Centraal

Gemeente onderzoekt mogelijkheid leenrolstoelen bij Utrecht Centraal
De gemeente wil samen met ProRail, NS en U-OV gaan onderzoeken of er een mogelijkheid is om leenrolstoelen te plaatsen bij Utrecht Centraal. Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen. 

De gemeente wil samen met ProRail, NS en U-OV gaan onderzoeken of er een mogelijkheid is om leenrolstoelen te plaatsen bij Utrecht Centraal. Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen. 

PvdA-raadsleden Marleen Haage en Ruben Post stelden afgelopen juli vragen aan het college van B&W over de toegankelijkheid rond Utrecht Centraal. Zij zien door alle werkzaamheden in en rond Utrecht Centraal problemen voor mensen die slecht ter been zijn.

De zogeheten ‘omklap’ van het busstation afgelopen juli is volgens de partij het laatste dieptepunt. “Voor onder andere veel ouderen en mensen met een beperking zijn de afstanden die lopend moeten worden overbrugd, te groot” stelde de fractie destijds.

De partij wilde daarom weten of er mogelijkheden zijn om dit te verbeteren. De gemeente laat nu weten dat een ‘rollend tapijt’, zoals dat ook veel op Schiphol te zien is, te duur is en niet haalbaar op het station. Ook zou het de looplijnen voor minder validen verstoren en daarom meer problemen dan oplossingen bieden voor mensen die slecht ter been zijn.

Een idee om leenrolstoelen neer te zetten om de soms grote afstanden op Utrecht Centraal te overbruggen is echter wel in goede aarden gevallen bij de gemeente. Het wordt een sympathiek idee genoemd en samen met de eerder genoemde partijen gaat er gekeken worden wat de mogelijkheden zijn om dit te realiseren.

4 Reacties

Reageren
 1. Jolanda

  Sympathiek idee gemeente Utrecht, leveren jullie daar dan ook mensen bij die de rolstoel(en) gaan duwen? Op zich hadden jullie dit samen met NS en ProRail natuurlijk wel veel eerder kunnen bedenken ?

 2. Ramon

  Nee Jolanda , voor rolstoelen hoef je niet bij de NS te zijn, anno 2016 kan je als rolstoel gebruiker nog steeds niet fatsoenlijk met de trein in Nederland.

  Goed idee! Zal een uitkomst zijn voor veel mensen!

 3. Rechts is right

  Ja hoor, de schreeuwende minderheid weer. Als het ouderen niet bevalt in dit land gaan ze toch lekker ergens anders heen?

 4. Zonnewende

  Een rollend tapijt is een must voor een megahal als het nieuwe station. Daar had met het ontwerp rekening gehouden kunnen worden. Voor minder-validen sowieso een must.

  Maar ook om het gebruik van OV te stimuleren. Als er dadelijk weer twee busstations zijn, is het belachelijk dat je zo’n afstand af moet leggen om van de ene kamt van de stad naar de andere te willen. Ook is het gek dat er bussen naar dezelfde bestemming op twee verschillende busstations vertrekken.

  Had maar gekeken naar het systeem in Amersfoort en Nijmegen. Één plek met busvertrekhaltes. Zonder vaste haltes, maar met een groot bod waarop je meteen je eerstvolgende bus ziet, met de vertrekhalte. Misschien is Utrecht daar iets te groot voor, maar volgens mij moet het mogelijk zijn.

  Oeps, beetje off topic. Sorry.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).