Gemeente ziet geen problemen met 24-uurs gym in Oog in Al | De Utrechtse Internet Courant Gemeente ziet geen problemen met 24-uurs gym in Oog in Al | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente ziet geen problemen met 24-uurs gym in Oog in Al

Gemeente ziet geen problemen met 24-uurs gym in Oog in Al
De locatie voor de sportschool in Oog in Al aan de Händelstraat. Beeld: Google Streetview
Het Utrechts college ziet geen problemen in de komst van een 24-uurs fitnessschool in de Händelstraat in Oog in Al. Dat blijkt uit antwoorden op vragen vanuit de gemeenteraad. 

Het Utrechts college ziet geen problemen in de komst van een 24-uurs fitnessschool in de Händelstraat in Oog in Al. Dat blijkt uit antwoorden op vragen vanuit de gemeenteraad. 

De PvdA wilde meer duidelijkheid rond de komst van de sportschool naar de wijk nadat er veel klachten vanuit de buurt waren gekomen. Zo vrezen de partij en de bewoners dat de rust in de wijk kan verdwijnen, dat het bestemmingsplan en de afgegeven vergunning niet met elkaar overeenkomen en dat de belangen van de bewoners niet genoeg gewaarborgd worden.

Het college laat echter weten de sportschool te zien als een aanvulling op het bestaande voorzieningenniveau in de wijk. Ook is er in een eerder stadium al bewust ruimte opgenomen in het bestemmingsplan om te kunnen afwijken. Hier wordt in de Händelstraat nu gebruik van gemaakt omdat er veel leegstand is in het winkelcentrum.

Tot slot laat de gemeente weten dat er gewoon controle komt op het geluidsniveau en er camera’s worden opgehangen.

12 Reacties

Reageren
 1. Jeroen de vries

  Lijkt me een goed plan. Indien dan geregistreerde overlast wordt geconstateerd kan de vergunning worden aangepadt of ingetrokken. Indien de overlast zich niet manifesteert kan de vergunning gehandhaafd blijven. Normale gang van zaken lijkt me.

 2. Oog in Aller

  Wordt lekker geluisterd naar de honderden bewoners die met handtekeningen hiertegen hebben geprotesteerd. Nou ja. Geen Oog en Aller die daar gaat sporten. Tent is binnen een jaar weer dicht.

 3. .

  Wel zo Eerlijk?

 4. bas

  @jeroen, Ik ben bang dat als er klachten zijn de gemeente zijn schouders ophaalt en zegt: Bij ons zijn geen klachten binnen gekomen (ontkenning)…. met als oplossing dat ze wel even om de tafel zullen zitten (boter op je hoofd smeren)…

 5. janus

  Dit lijkt me een goed besluit. De kans op overlast lijkt me nihil en de onderneemster heeft een keurige brief geschreven naar de omwonenden.
  De gemeente moet nu eenmaal de belangen afwegen en kiest hier voor het ruimte geven aan een onderneming met een goed plan, die activiteiten mogelijk maakt waar gewoon veel behoefte aan is in de buurt.
  Dat de handtekeningen-zetters niet krijgen wat ze willen hebben wil niet zeggen dat er niet geluisterd wordt, maar dat er anders besloten wordt.

 6. el.

  Zolang er -i.i.g.- GEEN Bastonen in de blijkbaar onmisbare “(training)muziek”
  hoeven getolereerd te worden NA bv. 22u!!!
  (liever overdag ook niet)

 7. J. De Vries

  En anders is er in Utrecht nog ruimte voor vergunningen voor 5 koffieshops. Een detailhandel die ontbreekt in Oog en Al en dus prima kan worden ingevuld op deze plek. Om de bewoners tegemoet te komen geen 24×7 maar gewoon dagelijks van 10.00 tot 24.00 open. Iedereen blij. Ook de bewoners van andere wijken die een eerlijker spreiding zien van horeca, coffeshops etc.

 8. Zwaantjue

  Ik vraag me eerder af…….. welke “……” gaat er tussen 24:00 – 6:00 sporten ? In Oog in Al, woont zover ik nog weet, gewoon mensen die ‘s-morgens aan het werk gaan en ‘s-avonds weer terug, waarna ze misschien nog 1 of 2 uurtjes gaan sporten, maar wie of welke “…….” (zal het woord maar niet opschrijven) gaot er na 24:00 uur sporten ? ? ? Mocht je zo’n sportliefhebber zijn….. krabbel ff iets en laot gelijk ff weten, waarom je tussen 24:00 – 6:00 uur ‘s-morgens een fantastische tijd vind, om ff te trainen, ben benieuwd?

 9. Katja

  Achterlijk gedoe, 24-uurs waanzin. Burgemeester, ga er naast wonen !

 10. JdV

  @Zwaantjue. Waarschijnlijk leef je nog in de jaren 60 waarin papa elke ochtend naar zijn werk vertrekt en mamma voor het huis en de kinderen zorgt. Om half 6 het eten op tafel en om 22.00 licht uit.
  Welkom in 2016. Waar mensen als politie, brandweer, zorg, horeca, ploegendiensten etc. werken op tijden dat jij slaapt. En nee, die wonen niet allemaal in oog en al maar willen vast wel voor of na het werk nog lekker een uurtje sporten.

 11. OiA

  @JdV Hier een 30’er wonend in Oog in Al met wisselende werktijden en -dagen. Niemand uit de wijk zit te wachten op een sportschool die 24/7 open is. Open een dergelijke zaak in een wijk waar er wel behoefte aan is.

 12. Bregje

  Vreemd. De gemeente doet erg moeilijk over bv terrasvergunningen bij het ledig erf of gewoon koffie zaakjes in de stad die vaak alleen overdag open zijn. En dan zou een 24 uurs sportschool met altijd muziek aan ed. in een rustige woonwijk wel mogen ondanks klachten van de buren? Een sportschool is overigens geen slecht idee, maar ik snap ook niet dat die dan gelijk 24 u open moet…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).