GroenLinks-PvdA in Utrecht de grootste partij, PVV landelijk grote winnaar GroenLinks-PvdA in Utrecht de grootste partij, PVV landelijk grote winnaar

GroenLinks-PvdA in Utrecht de grootste partij, PVV landelijk grote winnaar

GroenLinks-PvdA in Utrecht de grootste partij, PVV landelijk grote winnaar
De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezing is bekend. Alle stemmen die in de gemeente Utrecht zijn uitgebracht, zijn geteld. GroenLinks-PvdA is onder Utrechters de grootste partij, met 35 procent van de stemmen. Landelijk is de PVV de grote winnaar. De PVV kreeg in Utrecht 9,9 procent van de stemmen en is daarmee de vierde partij in de stad.

De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezing is bekend. Alle stemmen die in de gemeente Utrecht zijn uitgebracht, zijn geteld. GroenLinks-PvdA is onder Utrechters de grootste partij, met 35 procent van de stemmen. Landelijk is de PVV de grote winnaar. De PVV kreeg in Utrecht 9,9 procent van de stemmen en is daarmee de vierde partij in de stad.

Ruim 262.000 Utrechters waren kiesgerechtigd en konden dus woensdag naar de stembus. 2.475 van hen konden voor het eerst gaan stemmen, omdat ze 18 jaar zijn geworden. Het voorlopige opkomstpercentage in Utrecht is 79,9 procent. Dat is iets lager dan bij de Tweede Kamerverkiezing in 2021, toen 81,7 procent van de kiesgerechtigden naar de stembus ging.

De opkomst in Utrecht is dan weer iets hoger dan het landelijke opkomstpercentage dit jaar. Dat is namelijk 77,8 procent. Ruim 10 miljoen Nederlanders konden woensdag stemmen.

De PVV is landelijk de grootste partij, met voorlopig 37 zetels. GroenLinks-PvdA lijkt met 25 zetels de tweede partij te worden en de VVD met 24 zetels de derde. In de grafiek hieronder is te zien wat in Utrecht de voorlopige uitslag is.

Hoe nu verder?

De stemmen zijn in Utrecht nu geteld op lijstniveau. In de Jaarbeurs wordt tijdens de zogenoemde centrale stemopneming donderdag in drie rondes geteld hoeveel stemmen elke kandidaat heeft gekregen. Iedereen die dat wil mag gaan kijken bij dat proces. De eerste ronde is om 9.00 uur begonnen. De uitslag van het tellen op kandidaatniveau wordt vrijdag bekend.

43 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Al die jonge mensen reeds hoogopgeleid of druk daarmee bezig. Nog vol idealen en beetje los van de werkelijkheid.
  Terug te zien in hun stemgedrag.
  Later zodra de hypotheek, zorgverzekering en nog veel meer betaald moet worden, kinderen komen en een passend huis onbetaalbaar lijkt veranderd dat stemgedrag.

 2. Sneipas

  @Herman 23/11/2023 – 11:17
  Alsof de PVV niet totaal los van de werkelijkheid is. Is dat dan het stemgedrag van gedesillusioneerde laagopgeleide boomers ofzo?
  Later zodra de bevolkingskrimp heeft doorgezet en we smeken om immigranten om het werk te doen, de (bejaarden)zorg en pensioenen onbetaalbaar zijn geworden en een deel van de huizen onder water staat verandert het stemgedrag.

 3. M.

  @Herman — Gelukkig gaat rechts, met inbegrip van extreemrechts, die problemen snel oplossen. Gelooft u het zelf?

 4. Rose

  Deze lokale uitslag geeft tenminste nog énige hoop.

 5. arbeider

  Ja linkse mensjes, als je probeert al die gekkigheid ( woke, LHBTX+, auto duurder maken, geen vlees keer, miljarden naar klimaat, nog meer asielzoekers er doorheen te drukken en geen rekening houdt met de eigen Nederlanders en HUN wensen ,krijg je dat de Nederlanders het zat zijn.

  Ook die praatprogramma’s op de NPO en Vara met allerlei vooringenomen gasten, vnl uit de grachtengordel, die niet weten wat er buiten de grachtengordel gebeurd, en de mensen proberen bang te maken, kom op zeg, en dat zijn dan zgn intelectuelen

  Er moet veel veranderd worden in Nederland, en ik durf te beweren dat Wilders uiteindelijk bereid is, het MP schap in te ruilen voor een drietal wensen.

  Nu zal je extremistisch links gaan zien zoals Antifa en LEF, die gaan chaos maken. Kijken of de Overheid nu ook hard optreedt.

  Nederlanders hebben gekozen, het is wat het is!

 6. Bart

  @Herman
  Ai, er is bij mij iets fout gegaan. Ik heb inmiddels kinderen, zorgverzekering en hypotheek en ik stem nog steeds links….

 7. Marcel

  GL/PvdA, verworden tot een decadente regentenpartij.
  Geen arbeider stemt daar nog op.

 8. Joop

  Lokale uitslag hahaha inwoners van 030 zijn tegenwoordig provinciale pfff

 9. Geenstijl@Utrecht

  Het is juist goed vd Democratie dat de PVV gewonnen heeft,eindelijk een rechts geluid ….

 10. Binnenstadbewoner

  @Herman Grote werkgevers als universiteit, hogeschool, UMC, NS en prorail, vele musea en hun vele toeleveranciers die direkt of indirect hun brood aan hen verdienen, drukken ook hun stempel op de verkiezingen. Organisaties die volledig van overheidsgeld afhankelijk zijn. Aloude gezegde ‘Wiens brood men eet, diens woord men spreekt’ , gaat ook hier op.

 11. BS

  Al 70 jaar links en toch vrij succesvol. Maar alleen al jouw suggestie @herman dat het allemaal draait om ikkeikkeikke. We gaan het zien. Dit is nou net niet het moment om geen visie op het klimaat te hebben, laat staan te heulen met P. Ik denk dat je jouw stem hebt weggegooid.

 12. HenQ

  @Rose Deze uitslag is al jaaaren hetzelfde, Utrecht stemt in de regel (totalitair) links zonder centimeter ruimte voor rechtse geluiden

 13. Blaag

  @ Herman
  Ultrarechts beleid leidt (laat internationaal zien) altijd tot hogere hypotheken, meer eigen risico, minder verzekering, minder vangnetten, minder betaalbare huizen (de markt wil geld verdienen, waarom zouden die rekening houden met doelgroepen die minder geld hebben?> = volgens rechts toch hun eigen schuld dat ze minder te besteden hebben?). Ook een daling van de munt en het aanwakkeren van inflatie zijn de gevolgen van ultrarechts beleid, vrijwel altijd.

  Vergeet niet dat Wilders tegen zijn zin uit de VVD is gezet en altijd meestemt met de VVD (de mentor en vriend van Rutten ook nog). Dat wordt, nu hij een coalitiepartner als de VVD nodig heeft, natuurlijk niet minder maar juist meer. De VVD blijft zo aan de knoppen draaien, zeker economisch en internationaal gezien. De problemen zullen net als de afgelopen 13 jaar (en eigenlijk al sinds de jaren tachtig (vanaf Lubber, Thatcher en Reagan) )alleen maar groter en groter worden.

  Widers heeft de stem van Henk en Ingrid nodig, maar in de werkelijkheid spuugt hij op ze/ kijkt hij enorm op ze neer. Alleen Henk en Ingrid hebben dat nog niet door.

  Voordat de VVD het kabinet moedwillig opblies, was migratie helemaal niet het politieke thema. Dat was bestaanszekerheid, klimaat en de woningmarkt. De VVD heeft van migratie het thema gemaakt, omdat ze dacht zo de verkiezingen te winnen, vandaar ook de flirt met de PVV, want men wilde de agenda/ het thema die kant op brengen en dacht de populist Wilders hierbij te kunnen gebruiken. Dat heeft nogal gebackfired, maar toch zal men als VVD weer in de coalitie willen komen. Bedenk even dat de toeslagenaffaire geen foutje was, maar bewust beleid. De bedenker Henk Kamp is erelid gemaakt. Mensen doelbewust als fraudeur framen voor eigen politiek gewin.

  Vluchtelingen, asiel vormen maar een heel klein deel van de migratiestromen.

  Honderduizenden (de over-overgrote meerderheid van de buitenlanders) komen hierheen, omdat de werkgevers dat willen. Lekker goedkoop personeel dat je kan uitbuiten. De overlast gevende buitenlanders die je op straat aantreft zijn hoofdzakelijk gastarbeiders of ex-gastarbeiders. De verslaafde psychotische buitenlanders die je veelvuldig ziet rondzwerven op straat zijn door de ondernemers van Nederland deze kant op gehaald en toen ze niet meer nodig waren bij het afval op straat gedumpt.

  Wilders gaat samen met de VVD deze stroom migranten echt niet aanpakken hoor, de stroom die bijna geheel verantwoordelijk is voor migratie. Dan krijgt hij namelijk ondernemend Nederland tegen zich, die hem nu in het zadel geholpen hebben (denk aan de steun aan SBS en John de Mol die in een opzet Wilders in het zadel hebben geholpen).

  De PVV stemmers zijn in de val gelokt en krijgen precies het tegenovergestelde beleid dan ze denken te krijgen. Zij zullen zelf hoofdzakelijk de dupe worden van het beleid en ook HIER gaat links of de ander dan weer de schuld van krijgen; let maar op. De 1% rijken zullen wel nog weer rijker worden en de groep werkende armer zal in aantal groter worden en in waarde armer. Mark my words.

  Links heeft op een paar periodes (vooral als midden- en ook wel neoliberale partij) in Nederland nauwelijks tot nooit geregeerd. De PvdA was officieel van 1990 tot aan 2015 een neoliberale midden partij (Nijenrode Kok) en geen linkse partij meer. Dat is nu weer een klein beetje hersteld.

  Links heeft zelden de coalities gemaakt en gevormd. CDA en de VVD des te vaker in de geschiedenis van Nederland.

  Nu wordt 13 jaar sloopbeleid van de VVD beloond met weer de VVD in de coalitie. Schaamteloos. De mensen die daar de dupe van werden hebben als tegenstem op de PVV gestemd, die dus dadelijk VVD-beleid gaat voeren. Leg het maar uit. Ik kan het niet.

 14. Nico

  Het kan aan mij liggen natuurlijk maar waarom hoor ik de minderheid nu weer gelijk roepen en schreeuwen en vanavond protesteren? Mooie hoge opkomst in Utrecht en dat de Pvv hier niet gewonnen heeft ook prima maar volgens mij is links redelijk in paniek of in de stress als ik al het geroep lees. Ook het afschuiven van wie zijn of haar schuld het is lezen we weer. een discussie die niemand kan winnen.
  Links, recht, midden of waar je ook staat accepteer dat het grootste deel van de Nederlandse bevolking gekozen heeft voor de Pvv van Wilders en ga op je blaren zitten en bedenk hoe het anders moet over 4 jaar mits zo lang duurd. Maar hoe is een keer op om je gelijk te willen halen als een minderheid ook hier in Utrecht ook al is de Pvv hier niet de grootste geworden.

 15. Rob H.

  In Utrecht stemt men op hoop, in plaats van haat. Mooi.

 16. JdV

  @Bart: Komt in de beste families voor. @M. Ja want extreem links heeft de afgelopen 10 jaar zaken opgelost. Proest. @Rose: Zeker. PVV verdubbeld in Utrecht. Bij de volgende verkiezingen nog een keer en dan gaat het de goede kant uit.

 17. Krentenbol

  Utrecht stemt niet voor racisme, discriminatie en verdeeldheid. Fijn om te lezen!

 18. Yoshua

  Ik hoop dat mijn partij GroenLinks inziet dat we helemaal niets hebben aan Frans Timmermans en zijn PVDA.
  Laat die man a.u.b. rommelen met zijn eigen partij.
  GroenLinks moet weer GroenLinks worden met een eigen verhaal.
  Ik heb serieus met tegenzin op GroenLinks.pvda gestemd.
  Dacht eerst aan Volt, maar dat clubje heeft geen andere partijen in de EU.
  Volt jokkebrok er op los, meeste leden van Volt zitten in Nederland, in veel landen wel enkele leden, maar geen actieve partij.
  Hoop dat het weer goed gaat komen met GroenLinks.

 19. Peter

  @ Blaag

  De PVV is linkser dan je denkt. De PvdA ( eens een arbeiderspartij) is in de val van GroenLinks getrapt, samen smelten en denken we gaan het redden. Dat Klaver en consorten lak hebben aan de gewone Nederlander was algemeen bekend. Maar de PvdA is al jaren gewaarschuwd wat er leeft onder haar nu oude kiezers, men is het zat dat het alleen maar om klimaat/ woke/ immigratie etc gaat. De Nederlanders willen veilig wonen, een huis voor hun kinderen, niet miljarden naar van alles behalve naar de nu armlastigen ( eens stemmers van de Pvda) en natuurlijk niet nog meer immigratie van Afrikanen en Noord Afrikanen als je dan ala partij zegt,jullie zijn allemaal welkom. We omarmen jullie, leef je in een bubbel waar veel gewone Nederlanders van gruwelen…gewoon nu op de rode blaren zitten, en misschien gaat het een x doordringen!

  Ondertussen zullen we de aankomende tijd op de linkse zenders ( NPO/ Vara) allerlei huilverhalen horen,en worden mensen onterecht bang gemaakt….zoiets als de pot verwijt de ketel.

  Omarm elkaar goed( wat een toneelstuk zeg) dat doe ik met die ruim 2.5 mio Nederlanders die wakker zijn geworden!

 20. Bas

  Heerlijk al die zuur linkse reacties hier en overal. Verbijstering dat de democratie niet werkt zoals ze dat zelf hadden bedacht en ingevuld. “Wie zijn toch al die mensen”. Het wordt nog steeds niet begrepen.

 21. Koel Hoofd

  Links heeft een kater en kan het niet verkroppen dat het gros van Nederland ze de middelvinger heeft gegeven, dat blijkt ook hier wel uit de reacties.
  Kom nou, de wereld is niet vergaan of zo, die democratie werkt ook prima en hoeft ook niet te worden verdedigd.

  Want dit is nou een goed functionerende verfijnde democratie met zelfreindigend vermogen in actie. De gevestigde orde is op democratische wijze afgerekend op het beleid van de afgelopen 13 jaar. Met een kiesdrempel van 4 waren er 10 (NB!) partijen weggevaagd ipv die 3 overbodige randverschijnselen welke nu 0 zetels krijgen. Ze krijgen allemaal weer een nieuwe kans bij de volgende verkiezingen.

  De echte stoelendans gaat nu pas beginnen en hebben wij als stemvee geen enkele invloed meer op.
  Ladies and gentlemen, place your bets….hoeveel dagen gaat een coalitie vormen deze keer duren?

 22. Kloek

  @ JdV

  Er zit geen extreem links in de 2e kamer.

  Conservatief rechts en midden neoliberaal was aan de macht de afgelopen jaren/ decennia.

  Je verspreid al dezelfde poep en troep als de populisten.

 23. WMJ

  Niemand hoor ik roepen dat dit nou DEMOCRATIE is!
  Wij leven in een democratische samenleving. Laten we dat vooral niet vergeten. Er is gekozen.
  En zo gebeurt dit gelukkig met verkiezingen in míj́n land.

 24. jankanerwatvan

  Ik heb nog nooit zo vaak op 1 dag gehoord dat moslims/migranten zogenaamd tweederangs burgers zijn, en dat uit de monden van de partijen die zeggen voor deze groepen op te willen komen. zeg het vaak genoeg en het gaat in de koppies zitten, zowel in die van de genoemde groepen als van de overige nederlanders

  wilders moet: 1. nog in de coalitie komen te zitten. 2. draagvlak zoeken binnen de coalitie om xenofobie gestalte te geven. ik ben het eens met bovenstaande reacties dat de angst voor wilders vanuit linkse kant wordt aangewakkerd. en al die mensen die op de pvv hebben gestemd? tuurlijk was immigratie een belangrijk punt voor hen, maar niet het enige.

 25. Blaag

  @ Bas

  Benieuwd hoe lang het duurt voordat zeer en zuur, guur-rechts weer huilie huilie staat te doen en anderen de schuld staat te geven.

  Veel stemmers op de PVV “zijn” nog niet eens rechts; ze hoppen van SP, naar BBB, naar NSC en nu naar PVV. Gewoon “fuck you” stemmen.

  Kennelijk snappen de hosana reacties niet zo goed hoe verkiezingen in Nederland werken. Het draait niet om die ene partij met veel zetels, maar om het vormen van een, het woord zegt het al, coalitie of MEERDERHEIDSscoalitie.

  We gaan zien wie Geert als verkenner aanwijst, of hij Nederland weer opzadelt met zijn alles vernietigende ex-partij, de VVD en hoe lang het duurt voordat de pleuris uitbreekt.

  Als je toch al in zij, hun, hullie wil denken: jullie zijn vanaf vandaag aan zet. Wordt nog leuk: stijgende zorgkosten, stijgende energiekosten, een oorlog in Oekraïene die jaren gaat duren en wat je niet los kan laten vanwege je eigen veiligheid, migratie aangewakkerd door het bedrijfsleven die maar toe blijft nemen en niet snel gaat stoppen, etc., etc.. Daar mag Geert dan snel wat aan gaan doen, als het tenminste niet tot het zomerreces gaat duren voordat we een regering hebben. Hij mag nu laten zien vaart te kunnen maken en met ideeën te komen (die hij: tadaaa: niet heeft, de man van het A4 verkiezingsprogramma). Verheug je jezelf al op 35 Dion Grausjes in de kamer trouwens? Dat heb JIJ mede mogelijk gemaakt.

 26. Kloek

  Ja, joh, slecht, die linkse sociaal democratie, je houdt er alleen maar zeer betaalbare huurwoningen aan over, zie Wenen: https://www.youtube.com/watch?v=_j_SO7mf7yY

 27. Herman

  @Arbeider zegt het precies goed.
  Jammer dat er geen “like” knop is, dan maar zo +100.

 28. Schedpschutter

  @Bas

  Wat ik persoonlijk wel heel hilarisch vind, is dat die zogenaamde ‘verbinders’ die ‘niemand buitensluiten’ en ‘iedereen met open armen ontvangen’, de eersten waren om de PVV en haar kiezers direct buiten te sluiten…LOL.

  Ofwel; “Wij sluiten niemand buiten zolang je maar stemt wat wij stemmen”. Je vraagt je wel eens af hoe deze lieden met dit soort morele schizofrenie tussen de oren door het leven gaan.

 29. Boogschutter

  Weet iemand nog hoe de LPF onder z’n eigen electorale succes ten onder ging? Een kluwen van vechtende baantjesjagers. Een zeepbel die klapte. Chaos en gekte. Kortom, Geert gaat het nog beleven. Ga er maar aanstaan zou ik zeggen. Geluk gewenst.
  De Tovenaarsleerling, Pinocchio, de Rattenvanger van Hamelen. Lees die volkssprookjes eens beste mensen. En u leert Geert beter kennen.
  Ik kijk met buitengewoon grote interesse uit naar zijn pogingen tot formeren. Dat wordt een interessant gebeuren.

 30. Bert

  @bas
  Realiteitszijn en reflectie zijn niet echt de sterkste kanten van de linkerflank

 31. Pragmatist

  @Bas
  Inderdaad. Deze zuurpruimen willen nog steeds niet begrijpen dat ze deze ruk naar rechts zelf hebben veroorzaakt. Wir schaffen das nicht mehr, frau Merkel.

 32. Bromsnor

  Bromsnor maakt zich weinig zorgen om Geert. Zijn belofte on de islam uit te roeien is tegen de grondwet, zijn belofte om klimaatwetgeving terug te draaien is niet haalbaar, blijft over zijn knetter linkse sociale beleid, dat mag hij wat Bromsnor betreft gerust uitvoeren.

  Bromsnor voorziet wel een hele lange formatie om tot een regeerakkoord te komen.

 33. Utrechter

  En dan maken we ons zorgen over polarisatie. Reacties op een democratisch proces stemgedrag van gedesillusioneerde laagopgeleide boomers, extreemrechts, linkse mensjes, extremistisch links, Widers heeft de stem van Henk en Ingrid nodig, maar in de werkelijkheid spuugt hij op ze/ kijkt hij enorm op ze neer. Alleen Henk en Ingrid hebben dat nog niet door, de verslaafde psychotische buitenlanders die je veelvuldig ziet rondzwerven op straat zijn door de ondernemers van Nederland deze kant op gehaald, in Utrecht stemt men op hoop, in plaats van haat, Utrecht stemt niet voor racisme, discriminatie en verdeeldheid. Volgens mij moeten de coalitie gesprekken nog beginnen en we zijn al aan het demoniseren. Treurig

 34. M.

  @JdV — Alleen centrum of hooguit gematigd links (PvdA en D66) heeft de afgelopen jaren meegeregeerd en daar zijn ze terecht door veel kiezers voor afgestraft. Voor de rest was het allemaal rechts (CDA, ChristenUnie) en nog rechtser (VVD). En zie eens wat ervan geworden is. Het is niets voor niets dat alle drie partijen nu ook een dreun hebben gekregen. Maar dat een regering met de PVV de problemen gaat oplossen? Vergeet niet dat Wilders uit de VVD komt en zelfs de mentor is geweest van Rutte, die het grootste aandeel heeft gehad in de huidige ravage.

 35. w

  GLPvda omg wat zien die wereldvreemd, wat goed dat PVV de meeste zetels heeft, dat woke geneuzel moet maar eens stoppen, evenals de asielinstroom!!!

 36. Per Ommegaande

  Heel fijn dat Utrecht deugt met hun groene stemgedrag, maar het gaat hier om landelijke verkiezingen dus is dat verder volstrekt irrelevant.

  Nee, PVV is ook niet mijn partij maar dit is democratie: soms zit de uitslag mee, soms zit het tegen.

 37. Sj

  Inderdaad @herman, slimme hoogopgeleide mensen stemmen links. Niet voor niks.

 38. JdV

  @SJ: en dat worden er elke verkiezing gelukkig steeds snel veel minder, minder, minder. Net zoals het aantal zetels van extreem links PvdAGL, Denk,PvdD, D66,SP etc.

 39. HenQ

  @SJ hoogopgeleide, uhm, door de achterdeur marxistisch onderwijs geïndoctrineerde mensen stemmen links voor hun maakbare, maar naïeve idealen. Groupthink. Weinig mis met de oudlinkse partijen die er ooit voor de arbeiders waren, SP bijv. hoewel ze evengoed als één mond overheidsbesluiten en media napraten.

  Anyway, dus het ergste is het woke grachtengordel links met een dedain wat niet door de voordeur past en een totalitair, bijna fascistisch bestuur als het op z’n plek zit. ‘Wie zijn die mensen’. Hopelijk zijn mensen daardoor wakker genoeg worden om hiermee af te rekenen.

 40. Blaag

  @ Peter

  Overduidelijk nog nooit het stemgedrag van de PVV geanalyseerd de afgelopen meer dan 15 jaar.

  Links? Hahahaha. O my.

  Deze is hier al vaker gepost, maar kennelijk lezen de reaguurders nooit iets: https://decorrespondent.nl/6208/de-pvv-is-economisch-helemaal-niet-links-integendeel/f0503d1d-720b-0535-2bc8-3d55d3e03328

  Niks links aan, werkelijk niks, Iedereen papegaait elkaar maar na dat de PVV zogenaamd links-economisch beleid voert. Dikke L*lkoek. VVD beleid wordt gewoon gesteund, zo goed als altijd. Niet raar Geert Wilders was de mentor van Mark Rutte binnen de VVD. Als de camera’s uitstaan knuffelen ze elkaar. Dat weet iedereen die wel eens bij Radio 1 debatten of in de 2e Kamer is geweest. Jij overduidelijk niet. Vandaar de flirt met de VVD en vandaar dat de VVD het kabinet heeft opgeblazen. Kennelijk snap je ook niet echt hoe populisme werkt. Dat betekent ook dat je niet moet afgaan op geroeptoeter.

 41. Lisa

  @ Bas

  Zure reacties?

  Omdat mensen gelijk gaan krijgen dat een populistische partij slecht nieuws gaat betekenen (komt ALTIJD uit).

  Daarnaast is zowel de PvdA als Groen Links gegroeid, de 2e partij en vertegenwoordigd zij 25X 88.000 mensen (een zetel is ongeveer/ max. 88.000 mensen)= 2,2 miljoen mensen. Mensen dus, Je buren, collega’s, soms zelfs vrienden of sportclub genoten. Fijn om te weten dat juist de PVV’er stemmers zo haatdragend zijn tegen hun buurt en straatgenoten.

  Grappig dat mensen die altijd janken dat de PVV uitgesloten wordt (toen ze de 4e, 5e, 6e partij van het land waren), maar nu een winnende partij en de 2e partij van het land keihard willen uitsluiten. Een partij die niet verantwoordelijk is voor het afbraakbeleid in het land. Maar tegelijkertijd willen deze kiezers wel de partij verantwoordelijk voor de ellende, de VVD, in het zadel helpen.

  O ja, de PVV respecteert de grondwet niet. Is hij zelfs voor veroordeeld.

 42. Marco

  Dank, Utrechters! We zijn als stad en provincie niet in dezelfde mate in de val gestapt als in de rest van het land. Nu is het tijd om alles op alles te zetten, om ons te verenigen en te organiseren, om een tandje bij te zetten om ons land en onze waarden te beschermen. We laten ons niet uit elkaar spelen, blijven solidair met eenieder en zodra de extreem-rechtse regering de boel laat klappen komen we met sociale partijen dubbel zo sterk terug. Dit is niet het einde, gelukkig.

 43. Pee

  GroenLinks is niet zo groen als ze doen voorkomen.
  Blijkbaar weten veel mensen dat niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).