GroenLinks stelt vragen over nieuwe dieselbusjes van gemeente Utrecht | De Utrechtse Internet Courant GroenLinks stelt vragen over nieuwe dieselbusjes van gemeente Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

GroenLinks stelt vragen over nieuwe dieselbusjes van gemeente Utrecht

GroenLinks stelt vragen over nieuwe dieselbusjes van gemeente Utrecht
Steven de Vries en Monique Bollen van Groenlinks hebben schriftelijke vragen gesteld over de nieuwe busjes van de gemeentelijke afdeling Toezicht & Handhaving. Zij zijn verbaasd dat de busjes niet elektrisch zijn, maar op diesel rijden.

Steven de Vries en Monique Bollen van Groenlinks hebben schriftelijke vragen gesteld over de nieuwe busjes van de gemeentelijke afdeling Toezicht & Handhaving. Zij zijn verbaasd dat de busjes niet elektrisch zijn, maar op diesel rijden.

De gemeente Utrecht streeft uitgebreide ambities op het gebied van duurzaamheid en gezonde lucht na. Daarom vindt GroenLinks dat de gemeente ook het goede voorbeeld dient te geven wat betreft schoon en elektrisch vervoer. De afgelopen jaren heeft de gemeente Utrecht dat al gedaan, bijvoorbeeld met de aanschaf van elektrische veegwagens, vuilniswagens op groen gas en elektrische scooters en auto’s.

De fractie van GroenLinks is daarom des te meer verbaasd dat de nieuwe voertuigen van VTH Utrecht (Vergunningen, Toezicht & Handhaving) op diesel rijden. Op twitter liet Steven de Vries eerder al weten hierover schriftelijke vragen te willen gaan stellen:

Dat is nu ook gebeurd. De Vries en Bollen willen van het College van Bestuur onder meer weten of deze busjes daadwerkelijk op diesel rijden en zo ja, waarom ze dan zijn aangeschaft. Daarnaast willen ze weten deze busjes zich verhouden tot de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en gezonde lucht.

8 Reacties

Reageren
 1. Avi

  Stelletje zeurpieten. Ze zijn toch gebouwd na 2001? Is jullie eigen regel hoor. Ik denk dat ze bij handhaving geen centen hebben voor een elektrisch wagenpark, die centen worden uitgegeven aan jullie miljoenen kostende niet werkende milieuzone.

 2. Jiri

  Electriciteit moet ook opgewekt worden. En 9 van de 10 is dat, jawel, door fossiele brandstoffen. Kunnen die wereldvreemde linkse hippies onze mooie stad nu eindelijk eens verlaten?!? Deze stad zucht en kreunt onder die mafkezen van GroenLinks.

 3. Jan

  Beste GL-ers,
  Het goede voorbeeld geven doe je VOORAF, niet achteraf. Dus hadden jullie eerst maar een elektrisch wagenpark moeten aanschaffen voor het totale ambtenarenapparaat alvorens een milieuzone af te bakenen, maar dan was de poet snel op en had GL geen -feelgood- behaald bij wereldsvreemde dieselhatende achterban, stelletje pretentieuze gutmensch populisten.

 4. Hans

  Ja Steven, stel jij maar fijn je vragen, hoor. Dat houdt je ten minste van de straat.

 5. [email protected]

  Beste Steven, stel nu eens een vraag over die neodymium magneten in windmolens, die in China gewonnen worden waardoor er zich een milieu ramp afspeelt in dat land.

  http://www.groenerekenkamer.nl/…/De-dodelijke-keerzijde-van-windenergie.

 6. Patrick.

  Wat een enge partij dat Groen Links..Krijg de kriebbels als is ik die naam van die mileu fetisjisten al hoort..BRRR

 7. Frank

  @Jri:
  Je hebt helemaal gelijk. En sterker nog. de opwekking van die elektriciteit gebeurt met een relatief laag rendement. De keerzijde is echter dat bij opwekking van elektriciteit met fossiele brandstoffen, de emissie van schadelijke stoffen door zuivering in de vorm van bijvoorbeeld rookgas wasinstallaties aanmerkelijk lager ligt.
  En dat elektriciteit in principe ook schoon te genereren is. Een dieselauto kan nooit op schone brandstof rijden. Een elektrische auto in principe wel.

 8. anton

  Aardgas is de oplossing! Busjes op CNG dus, op biogas

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).