Grote kans op deelname 50Plus aan Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen - De Utrechtse Internet Courant Grote kans op deelname 50Plus aan Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen - De Utrechtse Internet Courant

Grote kans op deelname 50Plus aan Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen

Grote kans op deelname 50Plus aan Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen
Het stadhuis op de Korte Minrebroederstraat. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
De kans is groot dat landelijke politieke partij 50Plus deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Utrecht. Robert Biever (53) hoort aanstaande zaterdag of hij in maart 2018 onder de naam 50Plus mee mag gaan doen.

De kans is groot dat landelijke politieke partij 50Plus deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Utrecht. Robert Biever (53) hoort aanstaande zaterdag of hij in maart 2018 onder de naam 50Plus mee mag gaan doen.

“Ik ben 95 procent zeker van deelname”, zegt Robert Biever, de campagneleider van 50Plus in Utrecht. “We voldoen aan de eisen die worden gesteld aan een lokale afdeling, maar het is uiteindelijk aan het bestuur om te besluiten of we ons ook echt mogen gaan inschrijven voor de gemeenteraadsverkiezingen.” Het besluit valt aanstaande zaterdag op de gezamenlijke campagne kick-off van de lokale afdelingen.

“Er moet een geschikt team zijn en je moet een goed programma hebben. Wij hebben gezien dat er in Utrecht best wat gebeurt voor de ouderen, maar er is vooral veel voor de jeugd. In Utrecht zijn 130.000 mensen vijftig jaar en ouder, en daar wordt te weinig voor gedaan.” De inhoud van het verkiezingsprogramma wordt zaterdag bekend gemaakt als het bestuur besluit dat ze mee mogen doen.

Biever woont in De Meern en importeert Portugese wijnen. Voorheen was hij woordvoerder voor de Politie Haaglanden. Hij gaf aan eventueel ook lijsttrekker te willen worden, maar een andere initiatiefnemer van de lokale afdeling van 50Plus, een oud-wethouder uit Den Haag, is volgens hem ook geschikt voor die taak.

11 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Prima plan. Utrecht is inderdaad vooral gericht op studenten en starters. Zie de partij met die naam. Dus als 35% van de inwoners 50+ is heeft ook die partij bestaansrecht.

 2. Maurice

  Student & Starter is marginaal en dat zal 50 plus ook zijn. Utrecht is gelukkig te verstandig om one-issue partijen een bepalende rol te gunnen.

 3. Hendrik

  Ehhh, Maurice, en die partij van fietsen en autopesten dan?

 4. Maurice

  Jij bedoelt GroenLinks denk ik. Die zijn niet marginaal, zelfs bijzonder populair in Utrecht. Is ook geen one-issue partij en richten zich niet op één leeftijdsgroep. Nog andere vragen?

 5. Retorica

  @ Maurice

  “Utrecht is gelukkig te verstandig om one-issue partijen een bepalende rol te gunnen”.
  Groenlinks is in Utrecht inderdaad bijzonder populair. Dus is Utrecht NIET te verstandig is om one-issue partijen een bepalende rol te geven.

 6. Koen

  In de gemeente Utrecht wonen in 2017 82.942 50+ers (bron: https://utrecht.buurtmonitor.nl//jive?sel_guid=099fb66a-d73f-43fd-904d-2770a407e976). Niet 130.000.

 7. Vincent F

  Blij dat Robert al net zo goed met cijfertjes is als Henk

 8. Angelique

  @Maurice
  Jawel, da’s een one-issue partij.
  Ontkennen heeft geen zin meer; alles draait om luchtkwaliteit.

 9. Yosua

  Dat wordt lachen wanneer 50+ in de raad komt.
  Die bejaarden vechten zich overal de tent uit en hebben allen last van een te groot ego.
  Kijk maar eens naar de ledenvergadering van afgelopen week, ze zijn het onder elkaar nooit met elkaar eens.

 10. Mohammed El Hamdiau

  Eindelijk een partij die er voor ouderen op komt in Utrecht. Van de ongeveer 260.000 kiesgerechtigden zijn er ongeveer 100.000 tegen de vijftig of ruim er boven, dus hoezo one-issue partij. Ze kunnen wel eens de grootste worden en eindelijk wat doen aan de grootste zorg van Utrecht de 65+ waarvan 40% op bijstandsniveau moet leven. Want daar wordt niet overgesproken. Zijn genoeg ouderen in Utrecht die niet eens hun gas en licht kunnen betalen.

 11. Mauries de Hond

  @Mohammed:

  Ik lees ‘hoezo one-issue partij?’ maar ik lees niet ‘dit zijn de verschillende issues’. Als ik een partij voor mensen met een penis begin is het potentieel nog veel groter dan bij mensen van boven de 50, maar het punt is dat je per definitie vierkant tegen het algemeen belang in gaat als je alleen maar de belangen van één groep wil verdedigen in de politiek.

  Anders gezegd: de 50-plussers van nu stemmen al minstens 32 jaar, en hebben de politiek dus grotendeels kunnen vormen zoals ze wilden. Waar was dat enorme potentieel bij eerdere verkiezingen dan, als de huidige partijen helemaal geen rekening houden met ouderen? Of hebben ze toen gewoon voor domme dingen gestemd waar ze nu zelf de dupe van worden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).