Henk Westbroek solliciteert naar functie burgemeesterschap. Ook Agnes Jongerius genoemd | De Utrechtse Internet Courant Henk Westbroek solliciteert naar functie burgemeesterschap. Ook Agnes Jongerius genoemd | De Utrechtse Internet Courant

Henk Westbroek solliciteert naar functie burgemeesterschap. Ook Agnes Jongerius genoemd

Henk Westbroek solliciteert naar functie burgemeesterschap. Ook Agnes Jongerius genoemd

Henk Westbroek heeft zojuist bevestigd dat hij een gooi gaat doen naar het burgemeesterschap. Het is vandaag de laatste werkdag waarop gesolliciteerd kan worden om zo opvolger van Aleid Wolfsen te worden. Ook Agnes Jongerius heeft gesolliciteerd naar de functie volgens het AD.

De aanmeldingsprocedure zal dit weekend sluiten en vele namen doen de ronde. Gisteren schreven wij al dat Jan van Zanen mogelijk gesolliciteerd heeft en eerder lieten wij al weten dat Henk Westbroek graag burgemeester wil worden, hij zag het als een ‘droombaan’. Hij twijfelde echter nog wel of hij echt zou solliciteren.  Wel was er al een facebookpagina opgericht met als doel om Westbroek burgemeester te laten worden. Volgens deze pagina is Westbroek de populairste kandidaat op dit moment. De pagina is al meer dan 1700 keer geliked.

Nu heeft Westbroek dus bevestigd te solliciteren en hij heeft Wouter Heus, columnist van het AD, gevraagd als adviseur. Westbroek schat zijn kansen niet heel hoog in: “Als je partijloos ben, dan heb je het moeilijk en ben je vrij kansloos”, vertelt Westbroek deze ochtend op 3FM. “Maar ik zie mijzelf wel als de ideale kandidaat.” Westbroek, oprichter van Leefbaar Utrecht, solliciteerde al twee keer eerder naar de functie.

Agnes Jongerius

Voormalig FNV voorzitter Jongerius zou nog voor de zomer met vertrouwelingen hebben gesproken en een strategie bedacht hebben om zo opvolger van Wolfsen te worden. Jongerius kent de stad goed, ze woont al sinds haar studenten tijd in Utrecht. Haar PvdA-achtergrond wordt door sommigen echter als een nadeel gezien, de laatste twee burgemeesters waren namelijk ook al van de PvdA.

Burgemeester Aleid Wolfsen zal geen tweede termijn dienen en in januari moet er een nieuwe burgemeester beëdigd worden. Zondag sluit de procedure en moeten alle sollicitatiebrieven binnen zijn bij commissaris van de koning Willibrord van Beek. Fractievoorzitter Leefbaar Utrecht Vincent Oldenborg: “De commissaris zal alle brieven op een grote hoop leggen. Hij kijkt wie er volgens hem geschikt zijn voor de functie. Hij stelt dan een lijst samen met eventuele geschikte kandidaten.”

2 Reacties

Reageren
 1. Ton

  Niet doen Henk, doe dit ons echte Utrechters niet aan. Blijf doen waar je goed in bent (het runnen van starway toe heaven) en laat de politiek met rust,
  Ook op Agnes zitten wij niet te wachten zij kan beter met behoud van bijstand de straten gaan vegen. Voor ieen verantwoordelijkere functie is zij naar mijn mening niet geschikt.

 2. Roeptoeter Utrecht

  Agnes, o nee toch niet dit verschrikkelijke obesitas PvdA monster.
  Dat is net zo”n verschrikking als haar broer die leraar is en zijn geweldadige handen niet van leerlingen kan afhouden[filmpje staat op YouTube].
  Mijn God hebben wij echt alles gehad en nu dit drama weer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).