Utrechtse coalitie is rond; vrijdag presentatie van akkoord en wethouders | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse coalitie is rond; vrijdag presentatie van akkoord en wethouders | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse coalitie is rond; vrijdag presentatie van akkoord en wethouders

Utrechtse coalitie is rond; vrijdag presentatie van akkoord en wethouders
Heleen de Boer tijdens de uitslagenavond in TivoliVredenburg
De Utrechtse fracties van GroenLinks, D66 en ChristenUnie hebben een akkoord bereikt. Komende vrijdag wordt het college en het coalitieakkoord gepresenteerd.

De Utrechtse fracties van GroenLinks, D66 en ChristenUnie hebben een akkoord bereikt. Komende vrijdag wordt het college en het coalitieakkoord gepresenteerd.

Fractievoorzitter van GroenLinks, Heleen de Boer, maakte het nieuws gisteravond op Twitter bekend: “We zijn rond!”

De afgelopen weken zijn de onderhandelaars van GroenLinks, D66 en ChristenUnie bezig geweest met het vormen van een nieuwe coalitie. Een coalitie is een samenwerking tussen meerdere politieke partijen die samen afspraken maken over wat zij in de komende 4 jaar en verder in de stad willen bereiken. Deze afspraken worden vastgelegd in een zogenaamd coalitieakkoord. Vrijdagmiddag wordt het coalitieakkoord en de nieuwe wethouders gepresenteerd.

De nieuwe wethouders waren al zo goed als bekend, maar het is nog niet precies duidelijk wie welke portefeuille krijgt. Voor GroenLinks nemen Lot van Hooijdonk, Linda Voortman en Kees Diepeveen plaats in het bestuur, voor D66 Victor Everhardt, Klaas Verschuure en Anke Klein en Maarten van Ooijen wordt wethouder namens ChristenUnie.

8 Reacties

Reageren
 1. cas

  Zonder het te weten durf ik dit al te zeggen…. Burgers, pak je portemonnee….

 2. Cor Nelis

  Daar zijn we mooi klaar mee!! Heel Utrecht is straks “groen” maar onbereikbaar….

 3. Chantal

  Blijft voor mij een raadsel waarom CU als derde partij werd verkozen boven PvdD…

 4. Piet

  @cas, met de VVD in de raad afgelopen tijd heb ik inderdaad vaak mijn portemonnee moeten pakken veel erger kan het niet worden. Dit is een afspiegeling wat de kiezer heeft gekozen. Hopelijk gaan ze ook doen wat men de kiezer heeft beloofd.

 5. pieter

  Laten we lekker links gaan doen!
  Zie al uit naar verhoging parkeerskosten en verbod op auto’s in het centrum!

 6. Jelle

  @chantal: voor mij niet. Besturen is ook compromissen sluiten en ik denk dat dat met een partij als de CU een stuk makkelijker gaat dan met een actiepartij als de PvdD. Die ik overigens een warm hart toedraag.

 7. Gerry Jöris

  Chantal, de CU is waarschijnlijk plooibaarder dan de PvdD. PvdD staan voor hun idealen en dat is voor de grotere partijen meestal een struikelblok. Overigens wel een gemiste kans.

 8. Henk van Veen

  De CU staat ook voor idealen en die sporen vaak goed met GL en D’66

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).