Hoe gaat de burgemeester deze jaarwisseling autobranden voorkomen? | De Utrechtse Internet Courant Hoe gaat de burgemeester deze jaarwisseling autobranden voorkomen? | De Utrechtse Internet Courant

Hoe gaat de burgemeester deze jaarwisseling autobranden voorkomen?

Hoe gaat de burgemeester deze jaarwisseling autobranden voorkomen?
De VVD, CDA en de PvdA willen van burgemeester Jan van Zanen weten welke maatregelen hij gaat nemen om ervoor te zorgen dat er dit jaar niet weer 32 auto’s uitbranden tijdens oud & nieuw.

De VVD, CDA en de PvdA willen van burgemeester Jan van Zanen weten welke maatregelen hij gaat nemen om ervoor te zorgen dat er dit jaar niet weer 32 auto’s uitbranden tijdens oud & nieuw.

Tijdens de jaarwisseling van 2014-2015 brandden er in Utrecht 32 auto’s af. Naar aanleiding daarvan werd op 21 mei een expertmeeting georganiseerd. Na de publicatie van de resultaten van de expertmeeting van 30 juni zijn er geen concrete maatregelen door het stadsbestuur genoemd.

En dat kan niet volgens de drie partijen. Ze vragen zich dan ook af of de gemeente parkeergarages kan openstellen voor bewoners, zoals dat in Den Haag gebeurt. “Eigenlijk is het verplaatsen van auto’s de omgekeerde wereld”, geeft Marloes Metaal van het CDA aan. “Maar het gaat erom dat inwoners hun auto’s veilig kunnen parkeren.”

De partijen hebben schriftelijke vragen ingediend.

5 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Verbiedt vuurwerk !
  Al die onzin !
  En uitgaansverbod (dat laatste is wèl en grap).

 2. Claudia

  Van Zanen laat je oren toch niet hangen naar de machtige vuurwerklobby. Een gezamenlijk vuurwerkfeest op een centrale locatie in de stad. Daarnaast desnoods één terrein waar particulier vuurwerk mag worden afgestoken. Samen vieren met meer oog voor het samenzijn, vuurwerk voor iedereen, minder dierenleed, bange ouderen, verwondingen, vernielingen. Beter regulierbaar dan al die kleine, dure en onhaalbare initiatieven. Dus van Zanen wees moedig! Ga voor in dit (ook landelijk ) vuurwerkdebat. Makkelijker kun je het maken en zeker een stuk plezieriger!

 3. Mikel

  Ze hebben in maart 14 jochies opgepakt uit Kanaleneiland en hoograven. Maar die hielden allemaal hun bek dicht wat ze uiteraard geleerd hebbenvan hun ouders en opvoeding. Er waren camerabeelden dat ze toevallig allemaal vlak in de buurt zijn geweest op het exacte tijdstip van alle branden. Maar ja geen feitelijk bewijs en allemaal weer vrijgelaten.
  Veel plezier allemaal weer in hoograven de komende maanden!!

 4. Wim Vreeswijk

  Gewoon alle auto’s buiten de stad parkeren!

 5. Rietje

  Hier begint het al in september en het gaat meestal door tot half februari. Gigantische knallen onder de brug en van alles wordt er opgeblazen. Dag en nacht. Politie doet niets.
  Rondom de jaarwisseling waan je je in een oorlogsgebied. Je kunt niet meer veilig buiten zijn. Totale waanzin.
  Voor de dieren vind ik het het ergst. En de vervuiling is ook gigantisch.
  Waarom moeten we buigen voor de vuurwerkgekkies en brandstichters.
  Het zou toch een feest voor iedereen moeten zijn?!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).