Imam alFitrah-moskee: ‘Stem op DENK’ | De Utrechtse Internet Courant Imam alFitrah-moskee: ‘Stem op DENK’ | De Utrechtse Internet Courant

Imam alFitrah-moskee: ‘Stem op DENK’

Imam alFitrah-moskee: ‘Stem op DENK’
Still uit de Facebookvideo
Imam Suhayb Salam van de alFitrah-moskee adviseert zijn volgers in een Facebookvideo om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht op DENK te stemmen. “Wij weten met zijn allen dat de meeste gevestigde partijen met elkaar concurreren om zoveel mogelijk rechten en vrijheden van de moslims te beperken of zelfs te verwijderen. Met name de rechtse partijen”, aldus de imam.

Imam Suhayb Salam van de alFitrah-moskee adviseert zijn volgers in een Facebookvideo om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht op DENK te stemmen. “Wij weten met zijn allen dat de meeste gevestigde partijen met elkaar concurreren om zoveel mogelijk rechten en vrijheden van de moslims te beperken of zelfs te verwijderen. Met name de rechtse partijen”, aldus de imam.

Daarom is het volgens Salam noodzakelijk voor moslims om hun stem uit te brengen. Zij moeten stemmen op partijen die opkomen voor islamitische vrijheden. De enige partij die voor de rechten van moslims in Utrecht, maar ook in Amsterdam en Rotterdam opkomt is volgens de imam de politieke partij DENK. In Den Haag zouden zijn volgelingen op de Partij van de Eenheid moeten stemmen, en in alle andere gemeenten blanco. Bekijk hieronder de oproep.

18 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Gevaarlijke clubs, DENK en alFitrah. Geen verrassing dat er een samenwerking tussen beide is.

 2. Berk

  ‘Rechten en vrijheden van moslims in te perken’; moslims hier hebben meer rechten en vrijheden dan in de meeste, zo niet alle, islamitische landen. Wellicht kan deze meneer zijn energie daar beter op richten.

 3. Rietje

  Beste Imam
  U en uw broeders en zusters genieten hier dezelfde rechten en vrijheden als ieder ander. U zult zich aan de wet moeten houden en een bijdrage aan de samenleving leveren is gewenst. Verder kan iedereen hier doen wat ie wil. Die vrijheid is van ons allemaal en is meer dan waardevol.
  Uw geloof is een prive kwestie. Daar kunt u geen speciale rechten aan ontlenen. Ook niet als u dat heel graag wilt.

 4. Suzan Tas

  Ja nou? Dacht u nou werkelijk dat de dominee in Staphorst gaat adviseren om op de Partij voor de Dieren of D66 te stemmen? Of valt men nou van zijn stoel als dit openlijk de SGP blijkt te zijn? Beetje hypocriet, niet?

 5. Ellis

  Laten we blij zijn dat deze kapitein van de lokale salafisten in elk geval oproept om te stemmen. Die types worden pas echt eng als ze zich verstoppen en helemaal afzijdig houden van de maatschappij.

  Hopelijk stemt de ruime meerderheid van de Utrechters niet op populistische schreeuwlelijkerds van DENK of PVV, maar het is goed dat mensen met afwijkende meningen zichzelf vertegenwoordigd zien in de politiek. Hoop van harte dat het marginale partijen blijven, maar toch..

 6. Luuk Upuuk

  Zou dat stemadvies ook voor vrouwen gelden of alleen voor mannen?

 7. Stephanie

  Kerk en staat gescheiden houden wordt nog een opgave de komende jaren…..

 8. Lombokker

  Wel een beetje sneu voor Aleksandr Pechtold dat de Erdomannetjes nu met de salafistische stemmen aan de haal gaan.

 9. Ben

  Wat een figuren hebben we in huis gehaald. En wij ze maar ondersteuning geven om onze inclusieve maatschappij naar de kloten te helpen..

 10. Wim Vreeswijk

  De PvdA is ooit zo naïef geweest om met dit tweetal in zee te gaan. Daar heeft de PvdA zichzelf mee ontmaskerd en ongeloofwaardig gemaakt bij zijn kiezers.

 11. Aniwe

  Ik vraag mij af welke rechten en vrijheden van moslims hier worden beperkt en verwijderd? Zijn die dan anders dan van andere mensen? Of bedoeld meneer wellicht de perikelen rond zijn moskee? Tja, naast rechten en vrijheden heeft men hier ook plichten. en verantwoordelijkheden….

  Misschien een kleine herinnering:
  “Wij vertrouwen op God, zoals wij dat zeggen…..”
  Toch wat onzeker?

 12. Wim Vreeswijk

  Utrecht heeft geen enkele behoefte aan haatpredikers, en zeker niet de Imam van de Al Fitrah moskee met zijn stemadvies !

 13. Cico

  DENK is zelf ook een rechtse conservatieve partij. Soort CDA voor moslims

 14. Toine Goossens

  Aan de leden en sympatisanten van DENK

  Salam zegt:
  “Wij weten met zijn allen dat de meeste gevestigde partijen met elkaar concurreren om zoveel mogelijk rechten en vrijheden van de moslims te beperken of zelfs te verwijderen. Met name de rechtse partijen”

  Dit is een regelrechte leugen. U leeft in een vrij en liberaal land. Geen land ter wereld kent een democratischer, gastvrijer en open samenleving als Nederland. In 1588 ondertekende de elite van Nederland de ‘Akte van Verlatinghe’. Nederland is de oudste democratie van Europa.

  Voor iedereen die in Nederland verblijft gelden dezelfde grondrechten en grondbeginselen. Die zijn, zoals u weet, zeer deugdelijk.

  Salam is iemand die de Nederlandse cultuur tot op het bot veracht. Zoals er ook Nederlanders zijn die de Islam verachten. Beide opvattingen zijn zeer verderfelijk.

 15. Reactionaire rechtse zak.

  Cico 4/3/2018 – 13:15
  Denk is een Nederlandse tak van Erdogans AK partij en zij heulen met de Grijze wolven en de Moslimbroederschap. Beiden notoir islam-fascistische groeperingen. Partijen ook, die zich diep in Europese samenlevingen en overheden hebben geïnfiltreerd.

  Het CDA is een christelijke middenpartij die zich verre van welke extremistische groepering houdt en zich nooit met rechts- of links fascisme heeft verbonden.

  Lees de koran eens. De Turkse partij, Denk, haalt daar veel van haar bedenkelijke politieke inspiratie uit.

 16. Wim Vreeswijk

  Toine Goossens: prima verwoord !

 17. Napolitanov

  Ik denk dat veel moslims de DUIC niet lezen. De bovenstaande reacties zijn vaak correct, maar hoe krijgen we het juiste tegen geluid op een fatsoenlijke manier bij de moslims? Daar gaat het uiteindelijk om, en ik zou graag daarover veel ideeën willen lezen.

 18. Riiiko

  DENK steunt Erdogan.

  Erdogan is in eigen land niet zo lief tegen bepaalde stromingen van de Islam.

  Het is dus maar de vraag of DENK alle moslims vertegenwoordigd en politiek verdedigd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).