“Jan van Zanen solliciteert naar functie burgemeester Utrecht” | De Utrechtse Internet Courant “Jan van Zanen solliciteert naar functie burgemeester Utrecht” | De Utrechtse Internet Courant

“Jan van Zanen solliciteert naar functie burgemeester Utrecht”

“Jan van Zanen solliciteert naar functie burgemeester Utrecht”

Jan van Zanen heeft gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in Utrecht. Dat schrijft de Telegraaf op basis van “goed ingevoerde anonieme bronnen.” Van Zanen is sinds 2005 burgemeester van Amstelveen en is partijvoorzitter van de VVD geweest van 2003 tot 2008.

De 52-jarige Van Zanen is geen onbekende in de Utrechtse politiek, hij was wethouder van financiën en economische zaken van 1998 tot 2005 en ontving bij zijn vertrek de zilveren standsmedaille. “Het college raakt een aimabele collega kwijt”, zei oud-burgemeester Brouwer namens het college bij het vertrek van Van Zanen.

Medeoprichter van Leefbaar Utrecht Broos Schnetz: “Het is een bijzonder vriendelijke man, ik heb het altijd goed met hem kunnen vinden. Ik denk niet dat Van Zanen de slechtste keuze is voor deze functie. Hij heeft natuurlijk jarenlang rondgelopen in de Utrechtse politiek, hij kent de omgeving en een hele hoop mensen. Van Zanen is een traditionele bestuurder, dus een veilige keuze maar niet een met veel lef.”

Zijn naam ging al eerder rond in het geruchtencircuit en hij is een reële kanshebber op de functie. De VVD is echter niet de grootste partij in de Utrechtse gemeenteraad. Op dit moment hebben de liberalen zeven zetels, GroenLinks heeft 10 zetels, PvdA 9 en D66 ook 9. Er kan nog tot 23 september gesolliciteerd worden voor de functie van burgemeester van Utrecht en daarmee Aleid Wolfsen opvolgen.

10 Reacties

Reageren
 1. Ton

  Perfect, als dit echt zo is.
  Jan voor burgemeester.

 2. Roeptoeter Utrecht

  O nee, alsjeblieft niet,God behoede ons voor deze verschrikking ………..
  We hebben nu de kans om eens lef te tonen en een gekozen Burgermeester te kiezen en niet ons kent ons.

 3. Bill

  Top, mijn dag kan niet meer stuk! Ik denk dat dit een zeer goede keuze zou zijn. Hij was in zijn Utrechtse tijd al een zeer betrokken wethouder, en met zijn ervaringen in Amstelveen zal het vast een goed burgervader van onze stad kunnen worden!

 4. Joop

  Goede degelijke keuze om Jan als burgemeester te vragen. Veel Utrechters kennen hem nog als goede politicus toen hij wethouder was, ik zelf heb goeie ervaringen met ‘m. Lijk me een beheerst type en dat ken Utrecht wel gebruiken.

 5. Eric

  Neen, niet weer een VVD-er. (En ook geen PvdA-er svp.) En geen ‘burgervader’, doe niet zo oubollig.
  Westbroek moest het maar eens doen.

 6. CB

  Wees er blij mee. Bekwaam bestuurder, kan goed raadsvergaderingen leiden, staat boven de partijen en raakt niet verstrikt in schandaaltjes. Dat kan Utrecht wel weer eens gebruiken.

  We zullen hem missen in Amstelveen.

 7. Martin van Heusden

  Zoiets als dit kan ook zo worden betiteld: ‘niet slecht’ indien hij naar Utrecht zou solliciteren, wat dan een hoge norm stelt tav andere kandidaturen. Blijven die achter op hem, dan is hij bijna automatisch de nummer Een op de voordracht aan de regering. Heel spannend dus.

 8. Bill

  @Eric: Die oubolligheid bepaal ik zelf wel, en het is maar een term.

  Verder heb ik de verschillende media er op nagelezen, en vooralsnog niets dan lof over deze man vanuit Amstelveen. Ik hoop toch echt op deze man. En na Aleid en Annie kan het alleen maar beter gaan met de stad.

 9. CB

  Oké, sprankelend en dynamisch zijn ook niet de eerste kwalificaties die in mij opkomen bij Jan van Zanen. Maar als die eigenschappen belangrijker zijn moet Utrecht vooral wéér een uitgerangeerde Haagse politicus of lokale lawaaipapegaai benoemen..

 10. Frits Merks

  Jan van Zanen past bij Utrecht, hij kent de stad vanuit zijn eerder wethouderschap en is een betrouwbaar bestuurder, in tegenstelling tot al die andere zakkenvullers die proberen te solliciteren. Jan zet ‘m op!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).